به گزارش پارس به نقل از ایسنا، دکتر عباسعلی تسنیمی که در آیین پایانی پانزدهمین مانور سراسری زلزله و ایمنی سخن می گفت، افزود: پانزده سال است که از اجرای مانور زلزله و ایمنی می گذرد، ولی ما هنوز به حوزه تاثیر آن آنطور که باید توجه نکرده ایم. پیام اصلی مانور به دانش آموزان این است که چگونه باید به تعامل با زلزله بپردازند.

وی با اشاره به طبیعی بودن زلزله در عالم هستی، آن را پدیده ای دانست که صرفنظر از نکات منفی، دارای نکات مثبتی نیز می باشد و خاطرنشان کرد: زلزله بلا نیست؛ این نوع نگاه و عملکرد ماست که از آن فاجعه و بلا بوجود می آورد.

تسنیمی تصریح کرد: اگر نگاه ما به زلزله تغییر کرده و آگاهی و باورمان به سمت این نگرش علمی پیش برود که با افزایش دانش در حیطه زلزله می توان به آمادگی و دانش افزایی در این باب رسید و از این طریق برنامه ریزی موثری در راستای کاهش آسیب پذیری کشور در برابر زلزله دست یافت؛ ضریب ایمنی کشور در برابر این پدیده طبیعی هم افزایش خواهد یافت.

رییس پژوهشگاه در ادامه افزود: تنها راه دستیابی به اهداف، عبور از مجرای علمی با استفاده از ابزار تحقیق است. کاهش خطرپذیری و افزایش ضریب ایمنی کشور در برابر زلزله نیز از این قاعده مستثنی نیست؛ لذا نگاه به این مقوله باید محققانه و مفکرانه باشد، چرا که تنها با این شیوه می توان از مسیر صعب و دشوار خطرپذیری کشور در برابر زلزله به سلامت عبور کرد.

مراسم نمادین پانزدهمین مانور سراسری زلزله و ایمنی، روز یکشنبه دهم آذرماه در دبیرستان دخترانه « آرمیتا مصلی نژاد» منطقه شهرری تهران با حضور مهندس حسن قدمی، معاون وزیر کشور و رییس ستاد مدیریت بحران کشور، دکتر مهرزاد حمیدی، معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش، دکتر محمد چینیان، مدیرکل دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش، رحیم زمانی، مدیرکل آموزش و پرورش شهرستان های استان تهران، دکتر وحید قبادی دانا، رییس سازمان جوانان جمعیت هلال احمر و دکتر عباسعلی تسنیمی، رییس پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله برگزار شد که با اجرای همزمان این مانور در ۱۱۴ هزار مدرسه سراسر کشور با شرکت بیش از ۱۳ میلیون دانش آموز همراه بود.