قورباغه سریال متفاوت و خوبی در ایران بود / بازی مرکب به اندازه ی تبلیغاتش حیرت انگیز نبود
پیمان عباسی با اشاره به اینکه «بازی مرکب» به اندازهای که تبلیغ شد اثر با کیفیت نبود تأکید کرد که سریالهای با کیفیتی بیشتری ساخته میشوند که به اندازه این سریال تبلیغ نشده و کمتر دیده میشوند.
پیمان عباسی، نویسنده سینما و تلویزیون، در گفتوگو با خبرنگار برنا، اظهار داشت: سریال «بازی مرکب» به اندازهای که تبلیغ شد سریال حیرتانگیز و خوبی نبود. نمونههای بسیار بهتری از سریالهایی مشابه با «بازی مرکب» وجود دارند که به اندازه این سریال دیده نشدند و سریال «بازی شکارچی» یکی از این آثار است که کیفیت بسیار بهتری از «بازی مرکب» دارد.
عباسی خاطرنشان کرد: در حال حاضر سریالهای ژاپنی و کرهای بسیاری هستند که کیفیت بهتری دارند و حتی قصههای جذابتری روایت میکنند اما به اندازه «بازی مرکب» دیده نشدهاند. به طور کل این سریال را نمیتوان مثل سریالهایی چون «بازی تاج و تخت» یا «Breaking bad» شاهکار دانست.
او افزود: «بازی مرکب» در برخی قسمتها ریتم خوبی داشت و میتوانست مخاطب را با خود همراه کند. به عنوان مثل قسمت اول واقعاً خوب و جذاب بود اما قسمت دوم ریتم کندی داشت و نمیتوانست مخاطب را با خود همراه کند. به هر حال این سریال تنها در ایران مورد توجه قرار نگرفت و این روزها به پربینندهترین سریال «نتفلیکس» تبدیل شده و در 117 کشور به عنوان پرمخاطبترین سریال شناخته شده است که علاوه بر تبلیغاتی که پشت آن بود که قطعاً در دیده شدنش موثر بوده مضمون این سریال و مباحثی چون توجه انسان به پول تا حدی که افراد یکدیگر را به خاطر آن یکدیگر را میکشند از مضامینی بود که به دیده شدن این سریال بسیار کمک کرد.
نویسنده فیلم سینمایی «زهر مار» در ادامه اظهاراتش تأکید کرد: متأسفانه سیاستگذاران ما از ساخت چنین سریالهایی استقبال نمیکنند. من سالهاست که یک ایده آخرالزمانی دارم که خیلی مشتاق بودم این سریال ساخته شود اما طوری با آن برخورد میکنند که گویا قرار است کاری غیرقانونی انجام دهید. از طرفی تهیهکنندههای ما دچار یک کلیشه ذهنی هستند که بافت خیلی متفاوت را نمیپذیرند و برای ساخت سریالهایی در سبک و سیاق و ساختاری به روز نیاز به تهیهکنندههایی جسور و فرهیخته دارمی.
او افزود: سریال «قورباغه» نمونه موفقی از سریالهای متفاوت در کشور ماست. «قورباغه» سریال مورد علاقه من است و فکر میکنم قدم خوبی برای اینکه تهیهکنندهها جسارت تولید سریالهای متفاوت را داشته باشند. به نظر من اگر یک نویسنده بتواند تهیهکنندهای را متقاعد کند که سریالی متفاوت با موضوعاتی چون «بازی مرکب» ساخته شود قطعاً تولید این گونه آثار در کشور ما افزایش پیدا میکند و با توجه به تجربههای قبل در شکلگیری موج تولید آثاری متفاوت داریم مطمئناً میزان تولیداتی از این دست بسیار بالا میرود.
این نویسنده در ادامه خاطرنشان کرد: نتفلیکس امروز یک دهکده جهانی درست کرده که در هر نقطه از دنیا و با هر ایدهای سریال میسازد و سریالهایش دیده میشوند. سریال «فولکلور» که در یکی از کشورهای آسیای جنوب شرقی ساخته شده اتفاقاً اثری بسیار بهتر از «بازی مرکب» است اما به اندازه این اثر دیده نشده است. به هر حال این پلتفرم قدرتمند در همه جای دنیا از استعدادها استفاده میکند و کارهای نویی تولید میکند که متأسفانه در کشور ما به دلیل تحریمها و عدم ارتباط بینالمللی ما این امکان وجود ندارد.
عباسی اظهار داشت: نکته جالب توجه درباره این سریالها نمودی است که این آثار در جامعه دارند و ما به وضوح میتوانیم تأثیر آن را ببینیم. در واقع تولیدکنندگان این آثار در بِرَندسازی تبحر دارند و همانطور که چند ماه پیش این کار را با «سرقت پول» انجام دادند و دیدیم که نمود واضحی از این تأثیر در جوامع مختلف با پوشیدن لباس کاراکترهای این فیلم توسط مردم مشهود بود که همین اتفاق برای «بازی مرکب» هم افتاد. در واقع تولیدکنندگان این آثار شورش فرهنگی به پا میکنند و همین تأثیرها را در کشور خودمان هم میتوان دید. چند شب پیش من داخل خیابان با چند نفر مواجه شدم که لباسهای کاراکترهای سریال «بازی مرکب» را پوشیدهاند و واقعاً این اتفاق برایم عجیب بود.
این نویسنده در پایان گفت: امیدوارم تهیهکنندهها و مسئولان فرهنگی ما جسارت بیشتری داشته باشند تا ما هم بتوانیم در این زمینه حرفی برای گفتن داشته باشیم. من و بسیاری از نویسندگان بِرَندسازی و نوشتن چنین سریالهایی را بلد هستیم و تنها لازم است فضا برای ساخت این آثار فراهم شود.
ارسال نظر