خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ در این مراسم محمد نصیری، رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر گفت: جلساتی از ۲ سال پیش به منظور مبارزه با فقر آغاز و آسیب‌های این موضوع بحث شد.
وی گفت: موضوع حاشیه نشینی و نقاط بحران زده از محور‌های اصلی این طرح بود که از سال ۹۵ خدمت مقام معظم رهبری هم مطرح شد.

2
محمد نصیری افزود: برای برسی این مسئله لازم بود به برخی از موضوع‌های نگاه ویژه تری بکنیم و برای برطرف شدن آسیب‌های ناشی از فقر، تحقیقات زیادی برای توانمند سازی محلات محروم انجام و محله هرندی در شهر تهران انتخاب شد.
نصیری ادامه داد: هدف ما، انجام کار مضاعف با همکاری و ظرفیت مردم بوده و تاکنون هشتادمین جلسه این ستاد برگزار و مسائل این محله ساختارسازی شده است و ستاد اجرایی فرمان امام، بهزیستی، کمیته امداد امام خمینی و هلال احمر همگی در طرح ۲۰۲۰ محله محروم سراسر کشور ورود کردند. در این طرح مردم و به ویژه جوانان فعالیت برای احیای محله را با توجه به الگویی که ارائه کردیم، آغاز کردند.

3
آقای علی آقامحمدی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام هم در مراسم طرح توسعه و تحول اجتماع محور محلات کم برخوردار گفت: در مورد فقر دو دیدگاه وجود دارد که منشأ اقتصادی و فرهنگی مطرح است. منشا فرهنگی دلیل اصلی فقر است چراکه دید اشتباهی وجود دارد مبنی بر اینکه اگر کسی ثروت دارد به همه چیز رسیده است و دیدگاهی که از فقر راه نجاتی نیست نیز غلط است.
وی ادامه داد: در ۸۰ جلسه‌ای که مبنی بر محرومیت زدایی محلات داشتیم، زمان را دارایی همه انسان‌ها دانستیم و آن مرکز و اصل دارایی است.
تبدیل زمان اگر به عنوان تمدن سازی داشته شود می‌تواند منشا تحول باشد. بدانیم اگر وقت را تبدیل به عمل صالح نکنیم زیان کار هستیم و همه وقت‌ها هم یکسان نیستند.
آقامحمدی افزود: باید این مبنای فرهنگی را اصلاح کنیم تا افراد زمان خود را قدر بدانند و آنچه که به عنوان بانک زمان مطرح کردیم بر همین اساس است.

4
در قضیه بانک زمان بیکاری معنا ندارد، هرکسی می‌تواند با وقت و مهارتی که دارد به دیگران کمک کند و نقطه آغاز ما در یک کار بزرگ برای ارتقای جامعه از طریق دانستن مسئله اهمیت زمان است.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام به بیان جزئیات طرح پرداخت و گفت: جلسه‌ای هر هفته در دروازه غار و محله شهید هرندی با حضور ۱۰ مدرسه و شورای مدارس به همت وزارت آموزش و پرورش انجام می‌شود، لیست ضعف و قوت تحصیلی دانش آموزان مشخص شده است و به دست کسانی که توانایی حل این ضعف‌ها را دارند برطرف خواهد شد.
وی تاکید کرد: این طرح هیچ بودجه و ساختاری ندارد و به فرمان آتش به اختیار رهبری برای رفع نیاز‌ها انجام شد.
آقامحمدی گفت: این اقدامات؛ نرم افزار‌های قدرتمند می‌خواهد و به همت جوانانی که توانایی کمک به این موضوع را داشتند بنیاد شکوفه‌های آلو تشکیل داده شد.
این نرم افزار‌ها به صورت رایگان در اختیار هرکسی که می‌خواهد از آن بهره ببرد قرار می‌گیرد.
سامانه توت که توانمندسازی و تحول محلات را در برنامه دارد در مقایسه با نرم افزار‌های خارجی قابلیت‌های بیشتری دارد و ظرفیت ملی محسوب می‌شود که می‌تواند طرح محرومیت زدایی در ۲۰۲۰ محله را سازمان دهد.
وی با تشریح این طرح گفت: هر کوچه یک شهردار زیر ۳۰ سال دارد و مسئولان پهنه‌ها و کوچه‌ها سرپرستی خانه هلال یا خانه‌ای را که نهاد مربوطه ایجاد کرده است، دارد و همگی از بومیان همان منطقه هستند.
وی افزود: همه شهرداران در این سامانه با هم در ارتباط هستند و حتی خیرات و امکانات در این سامانه ثبت می‌شود و همچنین سازمان مدیریت دولتی طرحی را برای آموزش شهرداران و محلات قرار داده که در آینده رونمایی می‌شود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان کرد: اگر تکیه بر نیروی انسانی کنیم کار‌ها انجام می‌شود چرا که سازمان‌ها و ساختار‌ها وسیله هستند.
وی افزود: امیدوارم حضور جمع ما مقدمه‌ای برای تحرک عظیم باشدو نامه‌ای خدمت مقام معظم رهبری و گزارشی تقدیم ایشان شد و پاسخ ایشان حجت را بر ما تمام کرد و باید کاری بزرگ را انجام دهیم.
وی تاکید کرد: در این طرح‌ها مشخص شده است که هر نهاد چه تعدادی از محلات کم برخوردار را بر عهده گرفته است و طرح جوانان پیشگامان پیشرفت و توسعه جهت ساماندهی بچه‌های محلات برای ایجاد برنامه هاست.
آقامحمدی افزود: از بلا‌های این محلات اعتیاد است که در زمینه پیشگیری برای افراد زیر ۳۰ سال برنامه‌هایی مبنی بر اینکه باید همراه هم و مشغول به کاری باشند تا از این مسئله در امان بمانند، اجرایی شده است. ستاد مبارزه با مواد مخدر در محلات اصلاحاتی را انجام خواهد داد و ۶۰ درصد اقدامات زین پس در محلات صورت می‌گیرد.
آقا محمدی گفت: در محله شهید هرندی ۵۰۰ خانوار نیازمند غذا داریم و کمک‌ها سازماندهی می‌شود و نیاز هر کسی مشخص است، طرح مسکن برای یک محله جهت الگوسازی به زودی آغاز خواهد شد و امیدواریم به برکت خون شهدا موفق شویم فاصله‌ها را کم کنیم.
در پایان این مراسم مرقومه رهبر انقلاب که در پاسخ به نامه عملکرد و اقدامات جهت توسعه و تحول محلات محروم به ایشان نوشته شده بود، قرائت شد.