به گزارش پارس به نقل از همشهری آنلاین، مثانه عضوی بالون مانند تو خالی و قسمتی از دستگاه ادراری است که در پایین شکم، داخل استخوان لگن قرار دارد. وظیفه مثانه جمع آوری ادرار و تخلیه آن به خارج از بدن است.

سرطان مثانه یکی از خطرناک ترین بیماری های دستگاه ادراری است و اگر به موقع درمان نشود، امکان نفوذ و گسترش آن به خارج از مثانه و درگیر کردن دیگر اعضای بدن زیاد است.

دفع خون به همراه ادرار که قابل مشاهده است به عنوان اولین و اصلی ترین نشانه این بیماری است. در موارد کمی پیش می آید که دفع خون همراه با درد، سوزش یا تکرر ادرار باشد اما به هر شکل وجود خون در ادرار باید جدی گرفته شود.

علل

عفونت های مکرر مثانه و سابقه ابتلا به سنگ مثانه، استعداد ابتلای فرد به سرطان مثانه را بالا می برد.

سرطان مثانه در مردان شیوع سه برابری نسبت به زنان دارد، اما به عنوان اصلی ترین عامل این بیماری می توان به استعمال دخانیات اشاره کرد.

مشاغلی که با مواد شیمیایی در ارتباط اند مانند کارگران صنایع رنگ و شیمیایی، لاستیک سازی و چرم و مواد نفتی و چاپ، ریسک ابتلا به سرطان مثانه را افزایش می دهد.

پیشگیری

اجتناب از استعمال دخانیات

عدم تنفس مواد شیمیایی و استفاده از ماسک مناسب

نوشیدن آب فراوان

درمان

درمان سرطان مثانه بستگی به میزان گسترش و پیشرفت بیماری دارد و هرچه بیمار جوان تر باشد و سلول های سرطانی داخل مثانه باشند و به بیرون نفوذ نکرده باشند، درمان ساده تر و نتیجه مطلوب تر خواهد بود.

جراحی یکی از شیوه های درمان است که به وسیله آن توده سرطانی از بدن بیمار خارج می شود اما گاهی پیش می آید که جراح مجبور به خارج کردن تمام مثانه است که در این صورت با روده بیمار برایش مثانه درست می کنند.