فوتبالیست های متخلف باید به زندان بروند
معاون حقوقی اتحادیه فوتبال گفت: همانند شهروندان عادی فوتبالیستهایی که کارت معافیت غیرقانونی دارند باید ابتدا بین یک تا ۵ سال به زندان بروند و سپس راهی خدمت سربازی شوند.
به گزارش پارس به نقل از فارس، معاون حقوقی اتحادیه فوتبال گفت: همانند شهروندان عادی فوتبالیستهایی که کارت معافیت غیرقانونی دارند باید ابتدا بین یک تا ۵ سال به زندان بروند و سپس راهی خدمت سربازی شوند.
تعدادی از بازیکنان فوتبال کشورمان با مشکلاتی در خصوص کارت معافیت از خدمتشان روبرو شدند که باعث شد فوتبال کشورمان تحت تأثیر این مسائل قرار بگیرد و با پیگیریهایی که صورت گرفت، عدهای از این بازیکنان مجبور به ترک تیمهایشان شده و قرار است در تیمهای نظامی بازی کنند.
جدا از تنبیهات ورزشی که برای چنین بازیکنانی در نظر گرفته میشود به نظر میرسد در زمینه اتهام یا جرم اجتماعی آنها نظیر تهیه و تدارک مدارکی جعلی یا غیر واقعی که منجر به صدور کارت معافیت از خدمتشان شده هم باید اقداماتی صورت بگیرد و شاید بهترین «حَکَم» قانون باشد که تعیین میکند چنین افرادی با چه مجازاتی روبرو میشود.
در همین خصوص با احمدرضا براتی، کارشناس حقوق فوتبال کشورمان و معاون حقوقی اتحادیه باشگاهها صحبت کردیم و او در این باره گفت: اصلاً به این قضیه کاری نداریم که آنها چگونه کارت گرفتند اما مهم این است که این بازیکنان برای گرفتن کار معافیت از خدمت روند قانونی را طی نکردهاند و به شکلی غیرقانونی به این کارت معافیت دست پیدا کردند که این نقطه مشترک همه این بازیکنان است و آنها پروسهای قانونی برای اخذ معافیت را طی نکردهاند و در کارشان با تقلب و سندسازی به کارت معافیت از خدمت رسیدهاند.
وی ادامه داد: ماده ۶۰ قانون خدمت نظاموظیفه در اینباره میگوید که هرکس از هر راه غیرقانونی مثل اعمال نفوذ،تقلب، جعل، سندسازی، رشوه و ... و راههایی از این دست معافیت بگیرد یا خدمت نکند باید به دادگاه صالحه معرفی شده و این جرم بین یک تا پنج سال حبس در پیش دارد.
معاون حقوقی اتحادیه فوتبال در ادامه تصریح کرد: البته جدیداً مسئولان در اظهارنظری جالب میگویند که جعل کارت صورت نگرفته و راههایی که آنها را معاف کرده اشتباه بوده اما باید بگویم که قانون نظاموظیفه از قبل این موارد را هم پیشبینی کرده و اعلام داشته که از هر راه غیرقانونی شامل پارتی، رشوه، اعمال نفوذ و... چون راههای غیرقانونی به حساب میآید و از زیر خدمت مقدس سربازی شانه خالی کردهاند باید به صورت قانونی هم به این موارد رسیدگی شود.
براتی خاطرنشان کرد: نکته مهم اینجاست که این بازیکنان در ابتدا و طبق قانون باید به دادگاه معرفی شوند و یک تا پنج سال حبس را تحمل نمایند نه اینکه برای این بازیکنان با کاری که کردهاند به تیمهای نظامی معرفی شوند و ادامه خدمتشان را در این تیمها سپری کنند چرا که باید در نظر گرفت اینکه فوتبالیستهای کشورمان که برای انجام سربازی به تیمهای نظامی میروند یک ارفاق است چون عمر ورزش حرفهای کوتاه است و باید این نکته مهم را در نظرگرفت که به فوتبالیستها ارفاق میشود که به تیمهای نظامی میروند.
کارشناس حقوقی فوتبال کشورمان در ادامه گفت: اما باید این را در نظر داشت که قانونگذار بر فرض اینکه این ورزشکار سالم بوده و سالم کرده چنین ارفاقی را برایش در نظر گرفته اما اگر ورزشکاری تخلفی انجام دهد که به روح پاک ورزش لطمه بزند آیا این ورزشکار باز هم مستحق ارفاق است؟! مسلماً نیست! همانطور که هر شهروندی این کار را میکرد اول باید حبس میکشید سپس به خدمت میرفت این بازیکنان هم ابتدا باید به دادگاه معرفی شوند، حبس کاری که انجام دادند را بکشند سپس به آموزشی بروند و به یگانهای نظامی مربوطه تحویل داده شوند و نباید هیچ فرقی بین فوتبالیستها و شهروند عادی در اینباره قائل شد.
براتی ادامه داد:اگر یک وکیل، پزشک یا هر فرد دیگری چنین کاری میکرد، ضمن اینکه پروانه فعالیتش را باطل میکردند اجازه کار هم به آنها نمیدادند و اینطور نبود که بگویند که چون تو پزشک هستی و با تخلف به کارت معافیت رسیدی فقط به خدمت برو! فوتبالیستها باید در نظر بگیرند که رفتنشان به تیمهای نظامی یک ارفاق است و میبنیم که به سفرهای خارجی میروند، لباس نظامی نمیپوشند و فقط فوتبال بازی میکنند آن هم در حالیکه این شرایط باید برای ورزشکارانی باشد که سالم کار میکنند نه ورزشکارانی که از راه نادرست به کارت معافقیت از خدمت سربازی میرسند.
این کارشناس حقوقی در خاتمه اظهار داشت: بر اساس ماده ۶۰ قانون خدمت وظیفه عمومی ، کسانیکه با ارتکاب اعمالی چون جعل ، اعمال نفوذ ، شهادت کذب ، گواهی خلاف واقع ، مکتوم داشتن حقیقت ، رشوه یا فریب دادن موجبات معافیت خود یا دیگران را از خدمت وظیفه عمومی فراهم سازند باید به اتهام آنان در دادگاه صالحه رسیدگی شود و به حبس تعزیری از یکسال تا پنج سال محکوم می شوند .به احتمال زیاد بعد از حبس هم چون غایب از خدمت بوده اند با مجازات اضافه خدمت مواجه خواهند بود .بنابراین فوتبالیستهایی که مرتکب تخلفات بالا شده باشند باید به دادگاه معرفی شوند .با توجه به عمل ارتکاب یافته حداقل یکسال و حداکثر پنج سال حبس در انتظار آنها خواهد بود. با این حساب نه تنها حق بهره مندی از ارفاق را ندارند بلکه علاوه بر تحمل مجازات قانونی که گفته شد ، طبق قانون و بعد از تحمل مجازات قانونی باید روانه یگانهای آموزشی و نظامی شوند . چنانچه غیر از این برخورد شود اولا هیچ ضمانتی برای پیشگیری از جرایم و تخلفات مشابه در آینده وجود ندارد و به عبارت دگیر جنبه پیشگیرانه نخواهد داشت . به علاوه این سوال در ذهن هر شهروند ایرانی که دو سال از عمر مفیدش را در سربازی بوده نقش می بندد که چه فرقی بین من با این فوتبالیست متخلف بوده که هم خلاف کرده هم به فوتبالش رسیده و هم مزد خوبی می گیرد؟!
با توجه به ماده ۶۰ قانون خدمت نظام وظیفه باید دید آیا همانند شهروندان عادی به موضوع کارت جعلی معافیت بازیکنان رسیدگی خواهد شد یا نه؟
ارسال نظر