به گزارش پارس به نقل از ایسنا، در حالی که قرار بود مجمع انتخاباتی فدراسیون اسکی برای انتخاب رییس این فدراسیون روز ۲۰ آذر ماه برگزار شود، اما ناگهان و در اقدامی عجیب هیچکدام از روسای هیات های استانی در این جلسه حضور نیافتند تا مجمع انتخاباتی فدراسیون اسکی به دلیل به حد نصاب نرسیدن اعضا لغو شود.

این اقدام که نمونه آن در ورزش ایران کمتر به چشم می خورد، می تواند بدعت بدی برای انتخابات فدراسیون های ورزشی باشد تا حرف خود را از طرق غیر معمول به کرسی بنشانند.

* ماجرا چه بود؟

عیسی ساوه شمشکی حدود ۲۷ سال در بالا ترین سطوح مدیریتی در اسکی ایران حضور داشته که ۲۳ سال آن مربوط به ریاست فدراسیون می شود. اما او بعد از به اتمام رسیدن مدت زمان ریاستش و پا گذاشتن به دوره بازنشستگی بازهم تصمیم می گیرد نامزد ریاست فدراسیون شود.

گرچه او چهار سال پیش اعلام کرده بود که با پایان دوره ریاستش در فدراسیون اسکی تمایلی به نامزد شدن مجدد ندارد، ولی برای حضور دوباره در فدراسیون اعلام کاندیداتوری کرد.

از مدت ها قبل زمزمه هایی مبنی بر صادر نشدن مجوز برای حضور افراد بازنشسته در سمت ریاست فدراسیون های ورزشی به گوش می رسید، اما زمانی که بهرام شفیع توانست برای انتخابات فدراسیون هاکی نامزد شود و رای بیاورد، این پیش بینی نقش بر آب شد و باز هم شاهد کاندیداتوری و انتخاب افراد بازنشسته در فدراسیون های ورزشی بودیم.

بعد از این اتفاق همه پیش بینی های حکایت از آن داشت که عیسی ساوه شمشکی هم برای نامزدی در فدراسیون اسکی مشکلی نخواهد داشت. اما روز ۱۸ آذر ماه خبر عدم صدور مجوز برای ساوه شمشکی منتشر شد تا انتخابات فدراسیون اسکی تحت الشعاع این اتفاق قرار گیرد.

* جلسه شبانه

شب قبل از انتخابات جلسه ای بین روسای هیات های استانی فدراسیون اسکی و برخی از کاندیداها برگزار شد و پس از آن جلسه روسای هیاتها با این استدلال که هیچ کدام از کاندیداها توان اداره فدراسیون را ندارد و به نوعی حمایت خود را از عیسی ساوه شمشکی مطرح کردند، تصمیم گرفتند صبح فردا در مجمع انتخابات شرکت نکنند، در آن جلسه همچنین تعدای از کاندیدا ها نیز حضور داشتند تا برنامه های خود را برای حضور در پست ریاست فدراسیون اسکی مطرح کنند. البته در این میان برخی از کاندیدا ها به دلیل حضور ساوه شمشکی، از آمدن در جلسه منصرف شدند.

* روز انتخابات

با رسیدن به روز انتخابات ریاست فدراسیون اسکی، رقابت بین یازده کاندیدا برای تصدی این پست جدی تر شد. وقتی مهم ترین رقیب آن ها یعنی عیسی ساوه شمشکی در انتخابات حضور نداشت برخی از کاندیدا ها امیدوار به رای آوردن شدند. اگرچه در این میان تعدای از کاندیدا ها نیز فقط برای کناره گیری به نفع رییس پرسابقه فدراسیون نامزد شده بودند، اما آن ها هم تا یک روز قبل از انتخابات دست از رقابت برای به دست آوردن ریاست فدراسیون اسکی بر نداشتند.

همه چیز در روز انتخابات طبق برنامه پیش رفت. سید نصرالله سجادی به عنوان رئیس مجمع، بهرام افشارزاده به عنوان نماینده کمیته المپیک به همراه نمایندگان هیات اسکی نیروهای مسلح، فدراسیون ورزش دانشگاهی، وزارت آموزش و پرورش، ورزش کارگری و اهالی رسانه در آکادمی ملی المپیک حضور یافته بودند. اما ناگهان هیچ یک از اعضای هیئت های استانی به جلسه نیامدند تا مجمع از حد نصب بیفتد و انتخابات لغو شود. اقدامی که شاید کمتر نظیر آن را در تاریخ ورزش ایران دیده باشیم. پس از حضور نیافتن در مجمع، هیچ یک از روسای هیئت ها حاضر به بیان دلیل روشنی برای اقدام خود نشدند.

* دلایل عدم حضور

روز بعد روسای ۱۰ هیئت استانی با انتشار نامه ای دلایل خود را برای حضور نیافتن در مجمع اعلام کردند. آن ها در این نامه آورده بودند: « در نشستی که داشتیم برنامه نامزدهای ریاست را ارزیابی نموده و در خصوص انتخاب فردی که مدافع و حافظ منافع ورزش اسکی تمامیت کشور بوده و نگاهی فراگیر و به دور از قومیت ها داشته باشد و فردی صالح برای این سمت باشد به اجماع نرسیدیم. »

آن ها همچنین زمان تغییر رییس فدراسیون اسکی را در آستانه بازی های المپیک زمستانی ۲۰۱۴ و میزبانی رقابتهای جوانان آسیا در ایران مناسب نمی دانستند. اما بی شک مهم ترین دلیل آنها برای حضور نیافتن در مجمع، کنار گذاشتن عیسی ساوه شمشکی از ریاست فدراسیون بود؛ فدراسیونی که بیش از دو دهه ریاستش بر عهده او بود. البته روسای هیاتهای استانی در نامه خود نیاورده بودند که اگر قرار بر حضور نیافتن بود پس چرا با هزینه بیت المال به تهران سفر کردند و پس از اقامت، بدون انجام هیچ کار خاصی به شهرهای خود بازگشتند. همچنین این که نگرانی هیات در آستانه المپیک زمستانی ۲۰۱۴ سوچی تا چه حد می تواند درست باشد جای تامل دارد. گویی قرار است در المپیک زمستانی پیش رو اتفاق خاصی رخ دهد و ایران نه به مدال بلکه جایگاهی را فرا تر از رده های ۴۱ و ۵۵ و ۶۰ و ۷۰ و ۸۹ (رتبه های ایران در المپیک زمستانی قبل در ونکوور کانادا) کسب کند!

در این میان باید پرسید که نمایندگان هیات های استانی که به گفته خود تا این حد نسبت به ورزش اسکی ایران دغدغه دارند چه کار قابل توجهی را برای ورزشهای زمستانی در شهرهای خود انجام داده اند؟

کاهش سال به سال تعداد گردشگران و ورزشکاران در پیست های اسکی، کیفیت پایین پیست ها، مرگ چندین نفر در سالهای نه چندان دور در پیستهای غیر استاندارد شهرهای مختلف همگی مواردی هستند که در ادعای مطرح شده توسط روسای هیات های استانی تردید ایجاد می کنند.

همچنین نبود یک لیگ منسجم و فراگیر سبب شده تا نتوان در مورد توانایی استان های مختلف درباره برگزاری مناسب مسابقات اسکی نظر داد و شاید به همین خاطر است که هیات های استانی چندان دغدغه ای درباره توسعه پیست ها و فراگیر کردن ورزش های زمستانی ندارند. جالب آن است که برخی از این روسای هیات های استانی هنوز یک ماه نیست عهده دار این سمت شده اند و این مسائل را مطرح می کنند!

مجمع انتخاباتی فدراسیون اسکی

ضعف مدیریتی وزارت ورزش و جوانان

اما مطمئنا وزارت ورزش و جوانان نیز در اتفاقات رخ داده بی تقصیر نبوده است. با توجه به آن که در جریان چهار انتخابات هاکی، کوهنوردی، سه گانه و اسکی حاشیه هایی از مجوز دادن به نامزدهای بازنشسته تا برگزاری مجامع رخ داد، وزارت ورزش و جوانان می توانست با یک برنامه ریزی مناسب و تدبیر هوشمندانه جلوی این دست اتفاقات را بگیرید.

اینکه وزارتخانه نمی تواند پیش بینی کند که روز برگزاری مجمع انتخاباتی فدراسیون ها چه مسائلی پیش خواهد آمد مساله حائز اهمیتی است که باید شخص وزیر و دیگر مسولین وزارت ورزش و جوانان به صورت جدی به آن بیندیشند.

وقتی روز برگزاری انتخابات فدراسیون اسکی اعضای مجمع با یکدیگر توافق می کنند و بدون ارائه دلیل مشخصی در مجمع انتخاباتی حاضر نمی شوند، هم بی احترامی به وزارت ورزش و جوانان به عنوان برگزارکننده مجمع و هم به دیگر اعضای حاضر در مجمع است.

* شائبه مهندسی شدن انتخابات

در این میان تلاش های صورت گرفته برای تبدیل وضعیت سرپرستان هیات های استانی به ریاست در روزهای منتهی به انتخابات صدای برخی از کاندیدا ها را درآورد. برای مثال برگزاری انتخاب ریبس هیئت اسکی همدان در روز ۱۴ آذر و کمتر از یک هفته تا انتخابات ریاست فدراسیون اسکی باعث شد تا شائبه هایی درباره مهندسی شدن انتخابات پیش بیاید. نباید فراموش کرد که در مجامع انتخاباتی فقط روسای هیات ها حق رای دارند و این حق شامل سرپرستان هیاتهای استانی نمی شود.

* تکلیف فدراسیون چه می شود؟

حالا اسکی ایران از ۱۰ آذر بدون سرپرست و رییس فدراسیون اداره می شود و بحران جدی در فصل اسکی در فدراسیون به چشم می خورد. بعد از اتفاقات رخ داده در مجمع انتخاباتی فدراسیون اسکی، دبیرکل کمیته ملی المپیک از آن به عنوان بی نظم ترین مجمع انتخاباتی نام برد. گویا این اتفاق چندان به مذاق وزارت ورزش و جوانان و کمیته ملی المپیک خوش نیامده است، البته فعلا آن ها با سکوتی چند روزه عکس العمل خاصی را به این اتفاق نشان نداده اند. حال باید دید سرانجام این کش و قوس ها به کجا می رسد و وزارت ورزش و جوانان چه تصمیمی برای این فدراسیون می گیرد.