نگاه به تئاتر مقاومت نباید شکل ویترینی داشته باشد
مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری مهمترین بستر جریانسازی آثار تئاتری را تولید مستمر و ارایه آن به عموم مخاطبان در سراسر کشور دانست و یادآور شد: برای به دست آوردن بیشترین بهره از تئاتر مقاومت، نباید نگاهمان به آن بر مبنای اجرای ویترین باشد.
کوروش زارعی بازتاب مفهوم مقاومت در حوزه هنرهای نمایشی را یکی از اصلیترین انگارههای حوزه سیاست کلان نظام دانست و خاطرنشان کرد: اگر هدف ما تربیت نسلی است که بتواند به همراهی و همدلی با آرمانهای انقلاب اسلامی و میراث عظیم این فرهنگ برای انتقال به آیندگان یاری رساند؛ باید مهمترین ظرفیتهای اجرایی خود را در بخش اقدامات فرهنگی فعال کنیم.
وی ادامه داد: بر همین اساس برگزاری جشنوارههایی مانند جشنواره فیلم و یا تئاتر مقاومت در کنار تمامی ظرفیت های آن در مسیر معرفی هنرمندان، باید بر مفاهیم کلانی مانند جریان سازی فرهنگی و ارتقای سطح فرهنگ عمومی جامعه استوار باشد. در کنار مسئولان، این انتظار از هنرمندان حاضر در چنین جشنواره هایی هم می رود.
کارگردان نمایش «کانال کمیل» با اشاره به این مساله که در شرایط جامعه جهانی امروز و نگاهی که نسبت به مقوله اسلامهراسی برای از بین بردن جریان سازی این دین فرهنگساز و جریانساز در جهان وجود دارد، یادآور شد: مهمترین هدف برای مبارزه با چنین رویکردی اتحاد مسلمانان است و تلاش دشمنان برای بر هم زدن این اتحاد استوار است. اصلیترین سلاح دشمنان برای القای چنین فضا و پرداختن به این جنگ نابرابر، حوزه فرهنگ و هنر بوده است. در این میان تئاتر مقاومت یکی از اصلیترین ابزارهای ما برای بیان نگرشهای اعتراضی نسبت به فعالیت دشمنان به شمار می رود.
وی با اشاره به ظهور پدیده شوم تروریسم در دو، سه دهه اخیر که با همراهی استعمار جهانی و لابیهای صهیونیستی صورت گرفته است، یادآور شد: در این میان هنرمندان با تولید و اجرای عمومی آثار تئاتری با اتکا بر مفاهیم جهان شمول و فراگیری مانند مقاومت به ویژه در منطقه خاورمیانه باید نشان دهند که هنر تئاتر در کنار بهره بردن از زبانی گویا برای انتقال مفاهیم میتواند مرهمی بر زخم و آلام مردمی باشد که زیر فشار تروریسم با حمایت نگاه استعمار جهانی توانایی سر دادن فریاد مقاومت به شیواترین شکل ممکن را دارا هستند.
مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری با اشاره به تلاش هنرمندان تئاتر ایران برای بازتاب مفاهیم مقاومت، دفاع مقدس، ایثار و انگاره ها و آموزه هایی که از دین مبین اسلام وام گرفته اند و از زبان هنر برای بیان آن بهره برده اند، تاکید کرد: هر چه مفاهیم مد نظر هنرمندان و اندیشه های ذهنی شان در آثار هنری عمیق تر باشد کیفیت کار آنها بالاتر خواهد بود.
وی ادامه داد: امروز ما با مخاطبان هوشیار، آگاه و بیداری مواجهیم که به محض وجود کوچکترین اشتباه و خطا در فعالیت هنرمندان علاوه بر انتقاد به بی توجهی آنها به مخاطبان شان، حس فاصله و واپس زدگی نسبت به آن آثار هنری را از خود نشان می دهند.
زارعی مهمترین رسالت مسئولان، متولیان و دستاندرکاران امور فرهنگی کشور را فاصله گرفتن از نگاه مبتنی بر شعار و توجه به مقوله عمل گرایی دانست و یادآور شد: هر زمان شاهد اتحاد، همدلی و همراهی جامعه هنرمندان در کنار متولیان فرهنگی بودیم به فتح بلندترین قله های عرصه فرهنگ و هنر در داخل و خارج از کشور نایل شدیم.
وی افزود: هر زمان در به وجود آمدن آن اتحاد خللی ایجاد شده، آسیبها و لطمات جبرانناپذیری بر عرصه فعالیت فرهنگ و هنر کشور وارد شده است که بزرگترین گروهی که از آن آسیب ها لطمه دیدند، عموم مردم به عنوان مخاطبان آثار هنری بودند.
شانزدهمین جشنواره تئاتر «مقاومت» به دبیری امیر نصیربیگی و با حمایت بنیاد فرهنگی روایت فتح از 6 تا 10 آذرماه در تهران برگزار میشود.
انتهای پیام/
ارسال نظر