لزوم بسترسازی برای حضور حداکثری مردم درنمازجمعه
لزوم بستر سازی برای حضور حداکثری مردم درنماز جمعه و عفاف و حجاب از جمله موضوعاتی بود که دریکصد و هفتاد و سومین جلسه شورای فرهنگ عمومی قم ،مورد تاکید قرار گرفت.
سرپرست استانداری قم نیز در این جلسه بر ضرورت تشویق و ترغیب نسل جوان و نوجوان به حضور در نمازهای جماعت و جمعه تأکید کرد و گفت: باید جلسه ویژه ای نیز برای بررسی عملکرد دستگاههای اجرایی در خصوص عفاف و حجاب در استان قم تشکیل شود.
سید محمدرضا هاشمی با بیان اینکه مدیران دستگاههای اجرایی و فرهنگی باید هرچه بیشتر نسبت به مسأله عفاف و حجاب دغدغه و اهتمام داشته باشند، خاطرنشان کرد: 27 دستگاه اجرایی در این موضوع باید با جدیت برنامه ریزی و مشارکت داشته باشند.
** مسئول شورای سیاستگذاری ائمه جمعه قم نیز دراین جلسه با اشاره به ظرفیت های مصلای شهر قم برای استفاده در حوزه های گوناگون فرهنگی و اجتماعی، گفت: مصلا به عنوان بزرگترین مکان سرپوشیده می تواند به خوبی میزبان فعالیت های علمی و فرهنگی گوناگون باشد.
حجت الاسلام و المسلمین محمدباقر ولدان با بیان اینکه باید هرچه بیشتر از ظرفیت عظیم مؤمنان نمازگزار در روزهای جمعه بهره مند شویم، افزود: راه اندازی میز خدمت دستگاههای اجرایی و حضور مدیران و مسئولان اجرایی در میان مردم، اقدام مناسبی است که می تواند به صورت منظم و مستمر پیش از برگزاری نمازهای جمعه، انجام شود.
وی با اشاره به تشکیل حوزه مقاومت بسیج «شهدای محراب» در مصلای شهر قم، از همکاری و مشارکت بسیار خوب سپاه پاسداران و ستاد نماز جمعه خبر داد و گفت: پذیرایی از زائران ایرانی و خارجی اربعین، از اقدامات بسیار خوبی بود که در ماه صفر با مشارکت نهادهای مختلف به انجام رسید.
ولدان در پایان خواستار فرهنگسازی و اطلاع رسانی مناسب برای برپایی هرچه باشکوهتر نمازهای جمعه به ویژه با حضور جوانان و نوجوانان شد و گفت: امیدواریم شهرداری با اختصاص هرچه بیشتر وسایط نقلیه عمومی، زمینه حضور حداکثری مردم مؤمن و خداجوی قم در صفوف بهم فشرده نماز جمعه را فراهم بیاورد.
**مدیرکل صدا و سیمای مرکز قم نیز در این جلسه از آمادگی این مجموعه برای فرهنگسازی و تبلیغ گسترده برای برگزاری نماز جمعه باشکوه در شهر مقدس قم خبر داد و گفت: متأسفانه مشکلاتی برای پوشش مناسب تصویری نماز جمعه وجود دارد که باید برطرف شود.
حجت الاسلام و المسلمین محمد لطفی نیاسر همچنین با بیان اینکه قوانین و دستورالعمل های عفاف و حجاب در کشورمان معطل مانده و متولی مشخصی ندارد، اظهار داشت: استان قم باید در این زمینه پیشرو باشد و برنامه ریزی و اقدامات گسترده ای برای مقابله با بدحجابی در این خطه مقدس به انجام برسانیم.
**حجت الاسلام و المسلمین مجتبی ذوالنور نماینده قم درمجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه حضور دانش آموزان درنماز جمعه باید معلم محور باشد و این مسأله آثار تربیتی بسیاری به دنبال دارد، تصریح کرد: نمازگزاران جمعه می توانند درمسیر خود به سمت مصلای شهر قم، با قراردادن علامتی در جلوی شیشه خودرو، دیگر نمازگزاران را نیز به مصلای برسانند.
** آیت الله سید محمد سعیدی امام جمعه موقت قم نیز در ادامه این جلسه گفت: کاروان نمادین ورود حضرت معصومه(س) به شهر مقدس قم، به نوعی تبریک گفتن مردم قدرشناس این شهر است، اما نهادهای فرهنگی و تبلیغی باید از این حرکت در راستای اهداف فرهنگی به خوبی استفاده کنند.
وی با بیان اینکه صمیمیت و همدلی در به ثمر رساندن اقدامات بسیار مؤثر است، اظهار داشت: مدیران و مسئولان در استان قم با وجود سلیقه های مختلف، از افراط و تفریط خودداری می کنند و همه باید به سهم خود برای دستیابی به اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی و ادامه راه امام خمینی(ره) در صدور انقلاب از شهر مقدس قم تلاش کنیم.
** سید موسی حسینی کاشانی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم نیز در این جلسه با اشاره به وضعیت نامطلوب حجاب و عفاف در استان بر اساس گزارش ها و مشاهدات، گفت: بر اساس دستورالعمل های ابلاغی، وظایف و تکالیف دستگاهها در این حوزه مشخص شده است، اما مسئولان امر باید برای اجرای مصوبات، اهتمام بیشتری داشته باشند.
**مدیرکل آموزش و پرورش قم نیز در این جلسه با بیان اینکه مسائل فرهنگی و عقیدتی دانش آموزان در استان بسیار مورد توجه قرار دارد، خاطرنشان کرد: بدون تردید باید حضور دانش آموزان در نماز جمعه را تشویق و تسهیل کرده و در این رابطه الگوی دیگر استانها باشیم.
حمیدرضا شیخ الاسلام با بیان اینکه خوشبختانه ناهنجاریهای اخلاقی در میان دانش آموزان قمی وجود ندارد، گفت: متأسفانه امروزه شرایط محیطی آزاردهنده شده و دانش آموزی که در مدرسه لباس های فرم مناسب می پوشد، در بیرون از مدرسه و بازار، با لباس های ناهنجار مواجه می شود.
وی از کم کاری برخی نهادهای اجرایی و فرهنگی استان قم در رابطه با عفاف و حجاب انتقاد کرد و گفت: قوانین و دستورالعمل های مناسبی برای مسأله عفاف و حجاب وجود دارد، اما مشخص نیست که چرا برخی دستگاهها به وظایف و تکالیف خود به خوبی عمل نمی کنند.
**مدیرکل تبلیغات اسلامی قم نیز در این جلسه با بیان اینکه برای اجرای هرچه بهتر قانون عفاف و حجاب، دبیرخانه ذیربط باید بسیار فعال باشد، اظهار داشت: هر دستگاه اجرایی و فرهنگی باید وظیفه و تکلیف خود را در این رابطه به خوبی شناخته و عمل کند.
حجت الاسلام و المسلمین عباس اسکندری با بیان اینکه اصناف تولید و توزیع البسه در عرضه لباس های مناسب برای دختران و پسران نقش بسزایی دارند، تصریح کرد: نباید در مسأله عفاف و حجاب، فقط به بازرسی از دستگاههای اجرایی بسنده کنیم، گرچه باید نهادهای دولتی در این زمینه پیشرو بوده و اصلاح عفاف و حجاب با جدیت و قاطعیت در ادارات دنبال شود.
انتهای پیام/
ارسال نظر