به گزارش پارس به نقل از مهر، آیت‌الله معلمی با بیان این مطلب که مسائل مستحدثه در حوزه ها مطرح شده و پیرامون آن بحث هم می شود، گفت: این مسائل چون کم است و گاهی در طول زمان اتفاق می افتد، علما هم کمتر به آنها پرداخته اند. به عنوان مثال بانکداری امروز در حوزه ها مورد بحث قرار می گیرد در حالی که سابق می گفتند، حرام است و کاری هم انجام نمی شد. امروز اوضاع فرق کرده و چون حکومت به بانک ها مجوز می دهد، بر روی آن کار می کنند.

این استاد حوزه علمیه در ارزیابی وضعیت امروز حوزه های علمیه نسبت به گذشته بیان کرد: از یک جهت اگر نگاه کنیم می بینیم که اوضاع بهتر شده است. از نظر امکانات خیلی شرایط خوب است و طلاب مشکلات گذشته را ندارند.

وی با بیان اینکه در گذشته اگر کسی ملّا و فاضل می شد، نمی دانست چه کاری باید انجام دهد، و علمش را کجا برای مردم بیان کند، افزود: اگر از جهت تعمق در مسائل نگاه کنیم کیفیت کار اندکی نسبت به گذشته پایین آمده است.

آیت‌الله معلمی افزود: شاید یکی از عوامل مهم آن، گرفتاری های زندگی باشد که در عصر ما بیشتر شده است. در گذشته مردم ساده زندگی می کردند و قناعت داشتند و تمام همّ و غمّ یک طلبه خواندن درسش بود، اما متاسفانه امروز این گونه نیست.

این استاد درس خارج با تاکید بر اینکه باید به دروس حوزه تخصصی نگاه کرد، اظهار داشت: باید ببینیم ذوق طلبه در کجاست و او را به همان سمت سوق دهیم. اگر این اتفاق افتاد، آن زمان ما در رشته های مختلف متخصصان زیادی خواهیم داشت که می توانند موجب ارتقای سطح علمی حوزه ها شوند. البته گاهی هم طلبه بدون اینکه زمینه برایش آماده باشد تلاش کرده و خودش را به درجات علمی بالا می رساند اما در هر حال وظیفه حوزه های علمیه فراهم کردن بستر مناسب جهت رشد و شکوفایی طلاب است.