به گزارش پارس به نقل از فارس، امشب تمام زمینیان در ناله و ماتمند، امشب عرشیان چشم انتظار علی هستند ، امشب حسن خون گریه می‌کند و حسین در فراق پدر نجوا می‌کند. امشب مظلومیت علی فدای جهل کوفیان می‌شود و آسمانیان مقدمش را گلباران می‌کنند و عرش را آذین می‌بندند. امشب علی سوی عشق لایزالی‌اش رهسپار می‌شود و دل‌ها در غم او تپش می‌گیرد، او می‌رود و حسرتش بر دل‌های ناملایم روزگار باقی می‌ماند. فرق علی در محراب عشق شکافت و اکنون عشق عاشقانه او را لبیک می‌گوید...

دیری نگذشت از آنکه هلال مبارک رمضان در کرانه‌های افق چشمک زنان خودنمایی کرد و رسیدن ماه پربرکت رمضان را نوید داد و اکنون رسید لیالی قدر، شب‌های نور و قرآنی، شب‌های بی‌مثال عرفانی، شبهای شب زنده داری و رحمانی و شب گریه‌های پشیمانی، شب قصه غصه‌های طفلانی، حسن و حسین و اشک‌های پنهانی.....

امشب شبی دیگر از شب‌های ماه نزول قرآن ورق می‌خورد و شبی دیگر از لیالی قدر از ما گذر می‌کند. شب بیست و یکم ماه مبارک رمضان، شبی که پرونده اعمال ما و مقدرات ما توسط صاحب عصر تایید و امضا می‌شود. امشب شبی دیگر از لیالی قدر است که باید قدرش را بدانیم و درهای رحمت الهی را به سوی خود بگشاییم و از این لحظات ناب بندگی بهره بریم.

امشب باید بیشتر از گذشته نجواهای خالصانه و عاشقانه سر دهیم و خداوند را به شهادت علی به خون نشسته در محرابش قسم دهیم که توبه ما را بپذیرد و بندگی ما را قبول کند.

شب قدر را قدر گفته‌اند چرا که تمام مقدرات بندگان در این شب مشخص می‌گردد و خدا خود در کتاب الهی‌اش بر این نکته تاکید کرده و شب قدر را شب تنظیم و تعیین هر امری بیان کرده است.

شهادت امام علی(ع) در این شب از رمضان حزنی سنگین به این شب داده و تمام مسلمانان در اقصی نقاط کشور برای برگزاری این مراسم خود را آماده می‌کنند.

شهر قم نیز این شب‌ها بیش از دیگر شهرهای کشور در تب و تاب فراق حضرتش می‌سوزد و اشک ماتم می ریزد و حرم مطهر حضرت معصومه سلام الله علیها و مسجد مقدس جمکران و سایر امامزادگان شریف در غم فرو رفته است.

این شب‌ها عالمان و مداحان و کارشناسان مذهبی در کنار مردم مسلمان جمع شده‌اند و به سوگ آن عاشق الهی نشسته و نوحه سرایی می‌کنند و از برکات و فضایل این شب ها به نطق می‌پردازند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمد سعدی‌نژاد کارشناس علوم مذهبی و استاد دانشگاه در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در قم در خصوص فضیلت این شب گفت: شب قدر شب نزول قرآن است و این شب، شب تقرب الهی و هدایت و بندگی است .

وی با بیان اینکه شب قدر شب رحمت و مغفرت الهی است گفت: باید مسلمانان این شب‌ها را قدر بدانند و از لحظه لحظه ثانیه‌هایش نهایت بهره را داشته باشند چرا که درهای استغفار و توبه در این شب‌ها گشوده می‌شود و شیاطین در غل و زنجیر محبوسند.

وی با تأکید بر تلاوت قرآن در این شب‌ها بیان کرد: تلاوت یک آیه از قرآن در این شب ثواب تلاوت کل قرآن در سایر ماه‌ها را دارد و لازم است همراه با تلاوت آیات در این شب به تامل و تدبر در آیات هم بپردازیم.

این کارشناس علوم مذهبی بیان کرد: شب قدر شب مقدرات است و این فرصتی استثنایی است تا خودمان تقدیرمان را رقم بزنیم و برای تعیین سرنوشتمان باید کمر همت ببندیم و به سوی فضیلت‌ها گام نهیم.

وی با اشاره بر اینکه این شب، شب دعا و مناجات است اذعان کرد: بهترین دعا در این شب طلب مغفرت و عاقبت به خیری برای خود و دیگران است.

همچنین حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمدمهدی میرباقری رئیس فرهنگستان علوم اسلامی در خصوص اهمیت شب‌های قدر گفت: شب‌های قدر شب‌های بیداری و حیات دوباره است.

وی امام زمان (عج) را سرچشمه و منشا حیات خواند و ادامه داد: در قرآن امام زمان به عنوان آب معین بیان شده و کسی که بتواند به امام برسد به سرچشمه  قدس و پاکی رسیده است.

رئیس فرهنگستان علوم اسلامی بیان کرد : خداوند انبیا و کتاب آسمانی را به عنوان دو حقیقت برای ما فرستاده است و این دو حقیقت خیرات را برای ما فراهم می‌آورد.

میرباقری با اشاره بر اینکه این دو حقیقت متعلق به زمین نیست، عنوان کرد: تعبیر سوره اعراف بیان می‌کند که امیرالمومنین(ع) نوری است از سوی پیامبر و این نور وسیله‌ای برای بردن ما به سوی عرش است

وی ادامه داد: در این ماه پیامبر تمام بندگان عالم را به سوی آسمان دعوت می‌کند و همه مهمان حق هستند.

وی افزود: ماه رمضان ماه ضیافت الهی است و در این ماه درهای رحمت و جنة بر روی بندگان گشوده می‌شود و شب قدر در این ماه شب نزول قرآن است و شب‌های قدر ظرف وصال به سوی همه نیکی‌هاست.

براین اساس باید با توجه به این شبهای پر فضیلت از تمام لحظات و فرصت‌های باقیمانده از رمضان بهره جوییم و نگذاریم مادیات مانع رسیدن ما به سوی معنویات و فضیلت‌ها شود و در این شب‌های بی مثال پیوندی عمیق بین خود و خدای خود ایجاد کنیم و از او حفظ این پیوند را در طول سال خواهان باشیم و در این شب‌های سرنوشت ساز از او مدد خواهیم که ما را دمی به حال خود وا مگذارد و ما را در تمام صحنه‌های زندگی همچون چراغی هدایت کرده و صراط مستقیم را بدرقه راه ما قرار دهد.

در پایان فقط بر این نکته تاکید داریم که امشب بهانه خداوندی برای بازگشت به اصل خودمان است. شب‌ها و روزهای بسیاری بر ما گذر کرده‌اند اما در میان همه آنها یک شب است که خداوندگار عالمیان، بندگانش را به ویژه به خود دعوت می‌کند و از آنها می‌خواهد که شب را زنده بدارند. ما در میان غبار روزمرگی‌ها و زنگارهای غفلت گمشده‌ایم و جالب اینجاست که «او» به دنبال ماست. امشب ملائک از سوی رب‌العاصین ندای غفران سر داده‌اند و بندگان را به میهمانی بخشش دعوت کرده‌اند. آیا کسی می‌تواند از این شب دست خالی بیرون رود؟ آیا می‌توان اندکی نور در قلب خود داشت و بی‌تفاوت از کنار این شب گذشت؟ آیا وقت آن نرسیده است که به دلواپسی‌های خداوند برای بندگانش پاسخ دهیم؟