سنتهای خلاف عقل و فطرت در کلام آيت الله سبحاني
به گزارش پارس به نقل از فارس، آیتالله جعفر سبحانی بعد از ظهر امروز در ادامه سلسله دروس تفسیر قرآن در مدرسه حجتیه با اشاره به برنامه پیامبر اکرم(ص) برای مبارزه با خرافات جاهلی اظهار کرد: آنچه از رسومات ملی مانند عید نوروز که با عقل مخالفتی ندارند در اسلام هم اشکالی نخواهند داشت ولی اموری مانند سیزده به در و مانند آن خرافی هستند و در اسلام هم مورد تایید نیستند.
وی افزود: چنانچه سنتی خلاف عقل و فطرت باشد مورد امضا و تایید دین هم نخواهد بود چنانکه در صدر اسلام هم با این مسائل روبه رو بودند و پیامبر اکرم(ص) با مسائل خرافی به شدت مبارزه کرد.
این مرجع تقلید با اشاره به زندگی حضرت محمد(ص) در نزد حلیمه آن زمان که دایه پیامبر هنوز موحد نبود گفت: روزی که پیامبر قصد داشت به صحرا برود، حلیمه مهرهای یمنی برای حفاظت از پیامبر به گردنش آویخت ولی ایشان فرمودند من حافظ و نگهبان دارم و این سنگ نمیتواند حافظ و نگهبانی برای من باشد.
وی با اشاره به دیگر مواردی که حضرت محمد(ص) به شدت به خرافهگرایی مبارزه میکردند عنوان کرد: زمانی که ابراهیم، فرزند ایشان از دنیا رفت، خورشیدگرفتگی هم رخ داد و مردم گمان کردند گرفتگی خورشید از غم ابراهیم است ولی پیامبر(ص) چون مصلحی بشری نبودند و از جانب خداوند به رسالت برگزیده شده بودند این مسئله را رد کردند.
آیتالله سبحانی خاطرنشان کرد: در قرآن کریم نیز به مواردی که پیامبر اکرم(ص) با خرافهگرایی همچون فرزند خواندن واقعی فرزند خوانده مبارزه کردهاند اشاره و احکام آنها بیان شده است.
استاد برجسته حوزه علمیه قم با بیان اینکه قرآن کریم میفرماید درون هیچ کس دو نفر نهاده نشده گفت: این مسئله در ظاهر توضیح واضحات است ولی در معنا و تفسیر گفته میشود منظور آن است که نمیتوان دل را هم خانه خدا کرد و هم شیطان را در آن راه داد.
ارسال نظر