به گزارش  مهر، نشست خبری صالحی امیری رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با موضوع مراسم رونمایی از پروژه تاریخ شفاهی ایران- عصر پهلوی دوم، صبح یکشنبه ۲۳ آذر در دفتر وی در کتابخانه ملی برگزار شد.
رئیس کتابخانه ملی ایران در پاسخ به سؤالی درباره ارزیابی‌اش از برنامه‌های برخی شبکه‌های ماهواره‌ای مانند «من و تو» درباره تاریخ عصر پهلوی و ویژگی‌های پروژه‌ای که جمهوری اسلامی ایران در حال انجام آن است، گفت: یکی از انگیزه‌های اصلی ما برای پرداختن به تاریخ شفاهی ایران معاصر، هم به عنوان یک رسالت سازمانی و هم یک وظیفه ملی، مقابله با موجی از تاریخ‌سازی‌هاست که توسط برخی عناصر صورت می‌گیرد تا کسانی را که در رژیم گذشته دست به جنایات بیشمار زده‌اند، تطهیر کند.
وی افزود: آنچه که در شبکه‌های خارجی که شما به یکی از آنها ]شبکه من و تو[ اشاره کردید، انجام می‌شود تطهیر جنایات رژیم پهلوی در نیم قرن حاکمیتش بر این سرزمین است که در طول آن با همه ارزش‌های دینی و ملی این کشور مقابله کرد و نهاد حرکت‌های ضد ارزشی و ضد اخلاقی مانند جشن‌های ۲۵۰۰ ساله را بنیان گذاشت.
صالحی امیری در همین رابطه گفت: من سه رهیافت بسیار اساسی را در تهیه این قبیل برنامه‌ها توسط این شبکه‌ها می‌بینیم؛ اول نوعی پاکسازی و استحاله رژیم پهلوی از جنایاتش است، هدف دوم تقدیس سلطنت و رهیافت سوم هم ظهور و بروز نوعی اباحه‌گری فرهنگی که در آن مقطع وجود داشت و اوج آن را در جشن‌های ۲۵۰۰ ساله دیدیم که به عنوان مثال تئاتری را هم از فرانسه آورده که حتی در خود پاریس هم به آن واکنش نشان دادند. مجموعه این تلاش‌ها برای ایجاد ذهنیت در جهانیان و با هدف تقدیس پهلوی است؛ حکومتی که همه هزینه‌ها و خساراتی را که به بار آورد، ملت پرداخت کرد و بیت المال این مملکت برای آن صرف شد