سياست تطهير ضدانقلاب در حوزه نشر به لطف تغافل مسئولان
آيا مسئولان وزارت ارشاد نميخواهند بنا بر مسئوليتشان و به اندازه ادعاهايشان، سروساماني به اوضاع چاپ و نشر بدهند؟
پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- مصطفي شاهكرمي- به تازگي كتابي با عنوان «شهر گمشده» توسط نشر «هرمس» با نويسندگي و تأليف «محمدحسن حبيبي» منتشر شده است كه هدف غايي و نهايياش تطهير چهره ضد انقلابي كسي مثل غلامحسين ساعدي است. به واقع «شهر گمشده» كتابي درباره زندگي و آثار غلامحسين ساعدي نويسنده و نمايشنامهنويس قبل انقلاب است كه به تازگي به چاپ رسيده است.
نويسنده اين اثر در اين كتاب درباره ساعدي نوشته است: «سالهاي پيدايش نسلي كه من به آن تعلق داشتم، مقارن با سالهاي پايان تجربه فكري نسل ساعدي بود. نسل ما كه زاده روزگار انقلاب بود، در مقطعي سوار قطار تاريخ تجارب نو در اين سرزمين شده بود كه ساعدي و همنسلانش در حال پياده شدن از آن بودند. زماني هم كه در حال سبك سنگين كردن ابعاد اين گذشته نزديك بوديم، ساعدي و ساعديها يا داشتند غبار آن آوار سنگين را از بر و دوش خود ميتكاندند يا به تلخكامي روي در نقاب خاك كشيده بودند. نسل اول انقلاب، پيش از آنكه با آثار و نوشتههاي نويسندهاي مثل غلامحسين ساعدي آشنا شود، با حاشيههاي سياسي پيرامون او مواجه شده بود...!»
اين تعاريف و مويه كردنهاي محمدحسن حبيبي براي شخصي مثل ساعدي در حالي است كه وي در زمره طيف روشنفكران مدعي تفكرات و منش ليبرالي غرب بودند و براي تقابل با قشر روحانيت كه مبناي فكريشان بر اساس اسلام عزيز و فقه پوياي شيعه بوده و هست، سعي كردند با ترويج تفكرات منحط و زنگزده خودشان در ميان مردم و در بحبوحه سالهاي ابتدايي پيروزي انقلاب به خيال خودشان كلاهي از اين نمد براي خودشان بسازند! ساعدي كه به خاطر توهينهايش به بنيانگذار فقيد انقلاب حضرت امام خميني(ره) و مردم و انقلاب بيشتر شهرت دارد تا نويسندگياش، بالاخره و در سال ۱۳۶۴ در پاريس درگذشت و در گورستان پرلاشز در كنار همفكرانش نظير صادق هدايت به خاك سپردهشد.
انتشار هدفمند كتابهايي كه محملي براي تطهير و گندزدايي از برخي افراد معلومالحال و ضد انقلاب شده است به لطف رها كردن فضاي نشر و مميزي آثار چاپ شده توسط مسئولان دولتي به خصوص وزارت ارشاد، زمينه انتشار تعداد زيادي از آثار ممنوعه و مخرب را فراهم آورده است.
حال با اين تفاسير يك سؤال مطرح است و آن اينكه انتشار سرگذشت چنين فردي با زندگي رقت بارش چه انتفاعي براي خوانندگان و مردم جامعه و انقلابي دارد كه وي در مذمت آنها بارها لفاظي و سخنچراني كرده است؟ آيا مسئولان وزارت ارشاد نميخواهند بنا بر مسئوليتشان و به اندازه ادعاهايشان، سروساماني به اوضاع چاپ و نشر بدهند تا برخي افراد به گمان خامشان درصدد معرفي چهرههاي مطرود و ضد انقلابي مثل غلامحسين ساعدي آن هم به عنوان آشنايي جوانان با زندگي وافكار وي اقدام نكنند؟!
آقا ي مصطفي شاه كرمي، آيا كتاب را كامل و صفحه به صفحه خوانده ايد؟ آيا اصلا اين كتاب را از كتابفروشي خريدهايد؟ كه اين چنين دست به هتاكي مي زنيد و از كلمات نامناسبي مثل :سخن چراني » استفاده مي كنيد؟
انصاف نيست كه پيش از كامل خواندن كتاب چنين كنيد. نويسنده شهر گمشده درباره داستان نويسي ساعدي صحبت كرده. شما فقط و فقط يك پاراگراف از حرف هاي او را جدا كرده ايد و به باد انتقاد گرفته ايد.
مثل اين است كه كسي بگويد لا اله الا الله. و كس ديگري بگويد: خودت گفتي : لا اله. پس تو به هيچ خدايي اعتقاد نداري. در حالي كه آن جمله كامل مي شود.
كتاب را بخوانيد. اين كتاب فقط يك هفته است كه منتشر شده و بعيد است كه شما به اين صورت آن را هم خريده باشيد و هم دقيق خوانده باشيد.
كاش مي خوانديد و بعد چنين حمله ور مي شديد. شايد در كتاب چيز هاي ديگري هم گفته شده باشد. شايد هم حرف شما درست باشد.
آقا ي مصطفي شاه كرمي، شما اگر فقط و فقط اندکی با ساعدی، تفکرات و آثارش آشنایی داشتید او را از طيف روشنفكران مدعي تفكرات و منش ليبرالي غرب نمی خواندید. ساعدی معروف ترین و مطرح ترین داستان نویس و نمایشنامه نویس چپ و ضدغرب در ایران است. با سابقه ی طولانی مبارزه در زمان شاه. لطفا برای حفظ آبروی خبرگزاری فقط کمی با مطالعه سخن بگویید.