سه رویداد محیط زیستی مدیریت شهری تهران
تنها صنایع پاک و دانشبنیان در پایتخت میمانند/ تلاش برای تکمیل تصفیهخانه دریاچه شهدای خلیج فارس در سال جاری/تهران کارخانه آلاینده فعال ندارد
مدیر مطالعات و برنامهریزی معماری و شهرسازی مرکز مطالعات شهر تهران با حضور در اتاق خبر تأکید کرد: در راستای توسعه پایدار و تبدیل تهران به شهری دانشبنیان، صنایع پاک و دانشبنیان با مطالعه ساماندهی صنایع شهر تهران، تنها در پایتخت باقی خواهند ماند.
هانیه هودسنی با اشاره به اجرای پروژه ساماندهی صنایع و انتقال صنایع نامتجانس در پایتخت گفت: ما در مرکز مطالعات تمام فعالیتهای مربوط به صنعت در شهر تهران را با یک سری شاخصهای ویژه بررسی کردهایم و بر این باور هستیم، صنایعی که از استانداردهای لازم برای حضور در این شهر را برخوردار نیستند باید جابهجا شده یا خود را در حد استانداردهای یک کلانشهر ارتقا دهند.
وی در تشریح اقدامات مرکز مطالعات در حوزه شهرسازی طی سال گذشته عنوان کرد: از سال ۹۲، مطالعات مربوط به تأمین پارکینگ در تهران با تأکید بر پارکینگهای مکانیزه آغاز شد و نهایتاً، در سال گذشته به اتمام رسید.
هودسنی افزود: پس از اتمام پروژه، به منظور آشنایی مدیران معاونت شهرسازی و اداره کل تدوین ضوابط شهرداری تهران با دانش مستخرج از این پژوهش کارگاههایی را برگزار کردیم تا سایرین نیز در جریان نتایج پژوهش قرار بگیرند.
مدیر مطالعات و برنامهریزی معماری و شهرسازی مرکز مطالعات شهر تهران با تأکید بر نتایج مثبت اجرای این طرح خاطرنشان کرد: به دنبال موفقیت مطالعات مربوط به تأمین پارکینگها در تهران، سال گذشته بر آن شدیم تا با همکاری سازمان نوسازی مطالعات جامعی را در خصوص چالش عدم تأمین پارکینگ در بافتهای فرسوده نیز انجام دهیم.
هودسنی افزود: در راستای حل چالش بافتهای فرسوده در تأمین پارکینگ برای ساکنان، نشست تخصصی در ۱۶ اردیبهشت با همکاری سازمان نوسازی برگزار میگردد.
وی در ادامه با اشاره به کاربست نتایج حاصل از پژوهشهای علمی در مدیریت شهری گفت: در راستای برطرف کردن چالشهای موجود در مدیریت شهری و استفاده عملی از نتایج پروژهها همواره درصدد بودیم تا نهاد بهرهبردار را از ابتدا داخل فرایند کار قرار دهیم و پروسه انتخاب موضوع، چالشها، انتخاب مجری و خروجی را با ذینفعان پیش ببریم. تحت این شرایط، اعتماد نهادهای مسئول بیشازپیش میشود و احتمال کاربست نتایج پروژههای پژوهشی افزایش مییابد.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران، هودسنی تصریح کرد: تلاش میکنیم تا اغلب طرحها را به سمت مسئلهیابی سوق دهیم. بیشک، شناسایی این مسائل با مطالعه روندهای گذشته صورت میپذیرد.
تلاش برای تکمیل تصفیهخانه دریاچه شهدای خلیج فارس در سال جاری
معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران از تلاش برای تکمیل تصفیه خانه دریاچه شهدای خلیج فارس در سال جاری خبر داد.
به گزارش سرویس «شهری» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، مهندس علیرضا جاوید در جریان بازدید از پروژههای عمرانی غرب پایتخت، دریاچه شهدای خلیج فارس را پروژهای ملی خواند و یادآور شد: اهمیت چنین طرح هایی که شاید هر قرن یکبار محقق شود از پروژه های عظیمی همچون بزرگراه طبقاتی صدر، تونل نیایش و بزرگراه امام علی(ع) کمتر نیست و از این رو باید به منظور احداث هرچه سریعتر فازهای تکمیلی دریاچه شهدای خلیج فارس تلاش کرد.
از پروژه احداث تصفیه خانه دریاچه شهدای خلیج فارس خبر می رسد متعاقب تکمیل عملیات گودبرداری، آرماتوربندی فونداسیون سازه های فیلتر و مخزن تصفیه خانه آغاز شده است. در سایر بخش های این پروژه، احداث ساختمان اداری مجموعه در دو طبقه ادامه دارد و به مرحله نازک کاری و نصب تاسیسات رسیده است. همچنین عملیات احداث خط انتقال برگشت آب که وظیفه انتقال آب موجود در مخزن دریاچه به تصفیه خانه و بازچرخانی آب را بر عهده دارد، به همراه خط لوله زهکش تصفیه خانه طبق برنامه در حال انجام بوده و به پیشرفتی حدود 65 درصد رسیده است.
بر اساس گزارش سایت شهرداری تهران، گفتنی است با گذشت 3 سال از آبگیری دریاچه شهدای خلیج فارس، ضرورت بهره برداری مطلوب از این پهنه آبی و همچنین استفاده بهینه از منابع آب، احداث یک تصفیه خانه در فاز دوم این پروژه عظیم را اجتناب ناپذیر ساخته است. درواقع با برخورداری از چنین ظرفیتی می توان در ماه هایی که امکان آبگیری از رودخانه کن فراهم نیست، آب موجود در مخزن دریاچه را با استفاده از ایستگاه پمپاژ و خط انتقال برگشت آب، به تصفیه خانه رساند و برای استفاده مجدد در دریاچه احیا کرد.
تهران کارخانه آلاینده فعال ندارد
مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر با اشاره به اینکه در سطح تهران کارخانه آلاینده فعال نداریم، گفت: تعدادی کارگاه آلاینده در تهران فعالیت میکنند که برای اصلاح فرایند آن برنامههایی مانند تجهیز سیستم تصفیه فاضلاب را اجرا خواهیم کرد.
رضا قدیمی در گفتوگو با خبرنگار «محیط زیست» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به آلودگیهای کارخانجات بخش رنگرزی، ریسندگی و بافندگی، افزود: مناطق 21 و 22 در ذون صنعتی تهران قرار گرفته است و ما با توسعه شهر به حریم صنعتی تجاوز کردهایم و این مناطق میزبان کارخانههای بزرگ صنعتی در پایتخت است هر چند صنایع مستقر در بخش صنعتی تهران به طور کلی آلوده نیست و تنها بخشهای با آلودگی صوتی دارند.
وی ادامه داد: تعدادی کارگاه آلاینده در تهران فعالیت می کنند که برای اصلاح فرایند آن برنامه هایی داریم، به طور مثال برای تهیه سیستم تصفیه فاضلاب مذاکراتی صورت گرفته و خریداری شده و در حال نصب هستند.
وی با اشاره به این که سال گذشته تقریبا 20 هزار پرونده درخصوص ماده 30 قانون نحوه جلوگیری از آلودگی هوا رسیدگی شده است، افزود: 800 پرونده منجر به صدور رای شده است و این واحدها ملزم به اجرای احکامی مانند الزام به فراهمآوری تمهیدات، پلمپ، تعطیلی و غیره شده اند.
مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر در خصوص اعتراض صاحبان صنایع آلاینده نسبت به رأیهای صادره در مورد آلودگیهای ناشی ازفعالیتهای آلاینده تصریح کرد: خوشبختانه هیاتی از سوی شورای شهر تهران که به اعتراضات آرای مربوط به آلایندگی صنایع رسیدگی می کنند، به تازگی عمده آرا صادر شده را تایید میکند و مشکلی در این زمینه نداریم.
ارسال نظر