در حاشیه طرح پولی شدن تردد در تونلها و بزرگراهها
کلانشهر ها به سراغ روشهای مشارکتی کسب درآمد می روند
ایجاد درآمد پایدار برای اداره شهر همواره از دغدغه های مدیریت شهری بوده است، در این زمینه معابر و خدمات شهری که به شهروندان ارائه می شود با احساس مسئولیت اجتماعی شهروندان می تواند به ممر درآمدی پایدار برای کلانشهر ها تبدیل شود.
پایگاه خبری تحلیلی پارس- سالهاست که این انتقاد به شهرداری ها و مدیریت شهری کلانشهرهای کشور وارد است که با شهر فروشی اقدام به اداره شهر می کنند، مدیران شهری هم در این زمینه همواره طرح هایی برای ایجاد درآمدهای پایدار دارند.
یکی از این روشهای ایجاد درآمد، تامین درآمدهای عمومی از شهروندان است، زمینه هایی مانند پارک حاشیه خیابان یا ورود و به محدوده طرح ترافیک، در این زمینه ابن روزها بحث از پولی شدن عبور از تونل ها و بزرگراه ها به عنوان یک محل درآمد برای پایتخت مطرح شده است که البته لازمه این امر پذیرش فرهنگ مشارکت اجتماعی شهروندان است، ما نمی توانیم به شهر فروشی برای اداره شهر اعتراض داشته باشیم و در عین حل همه خدمات شهری را هم رایگان بخواهیم. هر خواسته ای بهایی دارد. در این زمینه توضیحات بیشتر این طرح را با هم مرور می کنیم.
رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران می گوید: در حال بررسی یک فوریت لایحه اخذ عوارض از معابر خاص هستیم که شامل تمامی تونلها و بزرگراههای پایتخت میشود.
احمد دنیامالی در گفتوگو با مهر با بیان اینکه قرار نیست سرمایهگذاریهایی که در سطح شهر تهران میشود، مانند ساخت تونل، پل و بزرگراه از جیب مردمی که خودرو ندارند، گرفته شود گفت: شهروندانی که خودرو دارند اما از این تسهیلات استفاده نمیکنند و کسانی که خودرو ندارند نباید هزینه تردد کسانی را بدهند که میخواهند با خودروهایشان در خیابانها تردد کنند.
وی ادامه داد: عادلانه این است افرادی که از این معابر استفاده میکنند، مالیات یا عوارض راه را بپردازند که خوشبختانه امکانات و زیربناهای این کار فراهم است.
دنیامالی در پاسخ به این پرسش که چرا این لایحه به صورت یک فوریت مطرح شده است، گفت: تمامی ردیفهای درآمدی در لایحه بودجه باید قبل از ۱۵ بهمن ماه به تصویب برسد و اگر ما بتوانیم این لایحه را تا آن زمان بررسی و تصویب کنیم، امکان محقق شدن آن از سال آینده وجود دارد.
رئیس کمیسیون عمران شورای شهر تهران با بیان اینکه اخذ عوارض به صورت الکترونیکی است، گفت: با نصب یک چیپسِت بر روی خودرو به صورت اعتباری، عوارض از خودروها کم میشود و کسانی که قصد پرداخت عوارض را ندارند، میتوانند از این مسیرها استفاده نکنند و در صورت استفاده، جرایم سنگینی باید برای آنها در نظر گرفته شود، این موضوع به تعادل ترافیک در تهران نیز کمک میکند.
وی با بیان اینکه تونلهای پایتخت، پلهایی مانند صدر و بزرگراههایی که خودروها در آن با سرعت بالای متوسط حرکت میکنند، شامل حال این عوارض میشود، گفت: تردد ماشینها در سطح شهر خسارات زیادی به پایتخت وارد میکنند؛ مانند آلودگی هوا، صدا و تلفات جانی که به نظر میآید که با این کار که پیچیدگی خاصی ندارد، میتوان این مشکلات را کاهش داد.
ارسال نظر