به گزارش پارس به نقل از شهرنوشت،علیرضا سانیانی، معاون پرداخت نوین سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران صبح امروز در نشست خبری که باحضور مسیح قائمیان، مدیرعامل شرکت توسعه و نوآوری شهر و جلالی مدیر پروژه بلیت الکترونیک شرکت کنترل ترافیک شهر تهران و جمعی از خبرنگاران برگزار شد، با بیان این مطلب اظهارکرد: شهردار تهران در سال 87 در راستای تحقق بخشیدن به اهداف مرتبط با شهر الکترونیک و شهروند الکترونیک طی حکمی به سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری ابلاغ کرد تا مطلعات و طراحی کارت شهروندی را انجام دهد .
 
وی با بیان اینکه در آن زمان بلیت الکترونیک مترو با بیش از 1.5میلیون قطعه بلیت در دست شهروندان تهرانی فعال بود، افزود: بانک مرکزی نیز دستورالعملی در خصوص کیف پول خرد الکترونیک نداشت. بنابراین سازمان فناوری اطلاعات پس از بررسی اسناد بالادستی و وضعیت موجود، دو کارت را طراحی کرد که یکی از آنها کارت بلیت الکترونیک و دیگری کیف پول خرد شهروندی بود.
 
سانیانی اضافه کرد:درحقیقت این کارت بلیت الکترونیک توسعه یافته کارت مترو است که توسط شهرداری تهران تولید و در شبکه داخلی پذیرش می شود. کیف پول خرد شهروندی نیز ترکیبی از کارت بلیت الکترونیک و کیف پول خرد با استانداردهای جهانی است که در حال حاضر این استانداردها در شبکه بانکی کشور رعایت می شود .
 
معاون پرداخت نوین سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران با بیان اینکه در حال حاضر شهرداری تهران آمادگی پذیرش هر دو کارت را دارد، تصریح کرد: باتوجه به اینکه ارایه خدمات کیف پول جزو وظایف شهرداری نیست با بانک شهر توافق هایی به عمل آمده تا بانک شهر نسبت به صدور این کارت اقدام و شهرداری کارت شهروندی را در شبکه حمل ونقل پذیرش کند .
 
وی درادامه گفت: هم اکنون بانک شهر کارت شهروندی را درکلیه شعب خود ارایه می کند و به دانشجویان و دانش آموزان نیز در قالب کارت مهر شهر این خدمات را ارایه کرده است. البته بانک تجارت و بانک ملی هم قراردادی در این خصوص با شهرداری تهران منعقد کرده اند که در دست اجرا است .
سانیانی با اشاره به کارت بلیت الکترونیک اقشار خاص اظهارداشت: باتوجه به تدبیر شهردار تهران با رعایت تکریم انسانی برآن شدیم تا کارت های ویژه اقشار خاص را به جامعه هدف که شامل افراد بالای 65 سال، خانواده معظم شهدا، مددجویان بهزیستی و... بودند، ارایه کنیم .
 
وی یادآور شد: دراین خصوص شورای شهر تهران پس از برگزاری چندین نشست در کمیسیون عمران و حمل ونقل دستورالعمل جامعی را در خصوص کارت اقشار خاص تدوین و ابلاغ کرد. در این دستورالعمل شهروندان بالای 65 سال ، جانبازان، خانواده و همسران شهدا ، مددجویان کمیته امداد و بهزیستی شهر تهران ، دانش آموزان و دانشجویان می توانند از کارت بلیت الکترونیک تخفیف دار بهره مند شوند .
 
معاون پرداخت نوین سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران تاکید کرد: بانک شهر در خصوص کارت های دانش آموزی پیشنهاد ارایه کارت مهرشهر را عنوان کرد که هم اکنون این طرح اجرایی می شود . به عبارتی طبق این طرح دانشجویان و دانش آموزان کارت کیف پول بانکی دریافت می کنند که این کارت هم در شبکه حمل و نقل عمومی کار می کند و هم در شبکه بانکی پذیرش می شود.
وی با بیان اینکه دانش آموزان برای تهیه این کارت باید با مراجعه به سایت www.Tehran.ir و انتخاب گزینه بلیت الکترونیک اقدام به ثبت نام و واریز وجه کنند، افزود: پس از 72 ساعت کارت این افراد از طریق پست تحویل آنها می شود .
 
به گفته وی دانشجویان و دانش آموزان با پرداخت 75 هزار تومان جهت شارژ و 5 هزار تومان جهت شخصی سازی و 3500 تومان هزینه پست می توانند تا سقف 150 هزار تومان در شبکه حمل ونقل عمومی از این کارت استفاده کنند . همچنین از بخش شبکه شتاب این کارت نیز بهره مند باشند .
سانیانی اضافه کرد: این کارت برای شهرهای اسلامشهر و پاکدشت نیز قابل استفاده است و همچنین 11 شهر اقماری شهرتهران نیز نشست هایی را با ما داشته اند و می خواهند به شهر تهران بپیوندند تا بتوانند از این تسهیلات بهره مند شوند .
 
وی اظهارکرد: امیدواریم امسال این قراردادها با این شهرهای اقماری منعقد شود.
 
سانیانی در پایان خاطرنشان کرد: دانش آموزان و دانشجویان می توانند تا پایان سال با ثبت نام در این سامانه به مدت یک سال از تسیهلات این کارت بهره مند شوند که اگر در پایان یک سال پولی در کارتشان باقی بماند درصد تخفیف برای سال آینده بیشتر خواهد شد. همچنین رایزنی هایی برای توسعه این کارت برای تاکسی هانیز در دستور کار است .