به گزارش پارس، علیرضا دبیر رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهراندر جریان بررسی لایحه فهرست حساب های درآمدی شرکت ها و سازمان های شهرداری تهران اظهار داشت: همیشه موضوع حیات خلوت بودن سازمان ها و شرکت ها در شوراهای قبل هم مطرح بوده است اما با این لایحه شفافیت مالی سازمان ها و شرکت ها دقیق می شود.

وی با اشاره به تبصره های بودجه گفت: ما در تبصره های بودجه یعنی در تبصره یک و به نوعی در تبصره جهارده تاکید کردیم که همه درآمد شرکت ها و سازمان ها باید به خزانه واریز شود اما این اتفاق نمی افتد.

دبیر با تاکید بر اینکه شهرداری شفافیت مالی دقیقی بر عملکرد مالی شرکت ها و سازمان ها ندارد؛ بیان داشت: کمیسیون برنامه و بودجه برای بررسی این موضوع چندین جلسه برگزار کرد تا راهی برای مشخص کردن دقیق و شفاف درامد شرکت ها و سازمان ها مشخص شود.

وی با اشاره به اینکه تصویب شدن حساب های درآمدی شرکت ها و سازمان ها در شورای شهر توانایی پاسخگویی معاون مالی و اقتصادی شهرداری را افزایش می دهد؛ خاطر نشان کرد: در بسیاری از موارد حتی معاون شهردار هم نمی داند درآمد شرکت ها و سازمان ها در طول سال چقدر است. در حالی که با این مصوبه شرکت ها موظف می شوند به طور مرتب گزار مالی خود را در طول سال ارائه دهند و علاوه بر آن اختیارات ذیحساب نیز در سازمان ها و شرکت افزایش پیدا می کند.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران با اشاره به تبصره های این لایحه بیان داشت: بعد از این مصوبه پرداخت هزینه ها صرفا از محل حساب های هزینه ای مجاز خواهد بود و همچنین سازمان ها و شرکت ها موظف هستند وجوهی را که به نیابت از شهرداری تهران به منظور انجام ماموریت دریافت می کنند پایان هر هفته به حساب خزانه داری شهرداری تهران واریز کنند و شهرداری نیز موظف است بودجه سازمان ها و شرکت ها را ظرف ۱۵ روز به حساب شرکت ها و سازمان ها واریز کند.

احمد دنیامالی در مخالفت با تبصره های این لایحه یادآور شد: این مصوبه به شفافیت مالی سازمان ها کمک می کند اما تبصره دو و سه این ماده واحده مغایر با مصوبه است. این تبصره ها کمکی به شفافیت مالی سازمان ها و شرکت ها نمی کند و من تقاضای حذف این تبصره ها را دارم.

احمد حکیمی پور به عنوان موافق با ابراز خرسندی از اینکه دنیامالی با اصل و کلیات لایحه مخالف نبود؛ گفت: این لایحه برای شفافیت مالی شهرداری ضروری و مر قانون است. ما باید به سمتی برویم که بودجه شرکت ها مثل بودجه شهرداری شفاف باشد.

قناعتی به عنوان دومین مخالف با تاکید بر اینکه مخالفتش با شفافیت مالی نیست؛ تصریح کرد:‌ بعضی ازسازمان ها و شرکت ها از محل درآمدهایشان هزینه می کنند. در شرایطی که سیستم شهرداری آنقدر دقیق و آن لاین نیست که ظرف دو هفته پول را به حساب آنها برگرداند این مصوبه صحیح نیست.

این عضو هیات رییسه شورای شهر ادامه داد: این سازمان ها به مردم خدمات می دهند و اگر شهرداری این تخصیص را به موقع انجام ندهد خدمات مردم دچار اختلال می شود. این پول اگر به خزانه شهرداری واریز شود زمان زیادی برای تخصیص صرف خواهد شد و من مخالف آن هستم.

تقی پورنیز به عنوان موافق بیان داشت: ضرورت تبصره های این لایحه الزام شرکت ها و سازمان ها به واریز پول به حساب خزانه است. تبصره دو نیز تاکیدی بر این است که چون حساب های درآمدی و هزینه ای از هم جدا هستند باید حساب های هزینه ای هم مشخص باشند تا منابع و مصارف در دسترس باشد.

چمران رییس شورای اسلامی شهر تهران نیز با اشاره به ضرورت عدم اخلال در کار شرکت ها و سازمان های شهرداری تهران گفت: درآمد این مجموعه ها باید به حساب خاصی واریز شود که بتوانند به راحتی این پول را برداشت کنند و در عین شفافیت اخلالی در عملکرد آنها به وجود نیاید.

حافظی با اشاره به اینکه این ماده واحده برای ما ارسال نشده است؛ تاکید کرد: در دستگاه های اجرایی اگر مقام دستور دهنده خلاف قانون دستور دهد ذیحساب نمی تواند مانع اجرای دستور شود اما فرم ماده ۹۱ امضا می شود. در شرکت ها و سازمان ها نیز ممکن است مدیرعامل و یا معاون مالی بر چیزی اصرار داشته باشند اما ذیحساب با آن مخالف باشد. در اینجا هم باید فرمی برای تایید وجود داشته باشد که در صورت اصرار بر دستور؛ این فرم توسط مقامات تایید شود و به مراجع لازم ارسال شود.

چمران در تایید سخنان حافظی خاطر نشان کرد: این پیشنهاد درست است ذیحساب باید این دستور را بدهد و در صورت عدم توافق مدیرعامل با ذیحساب باید طبق قانون عمل شود. من پیشنهاد می کنم یک نسخه هم به شورای اسلامی شهر هم ارسال شود که شورا هم در جریان این امور قرار بگیرد.

در ادامه دادوش هاشمی معاون مالی و اقتصادی شهرداری تهران ضمن تشکر از کمیسیون برنامه و بودجه برای دفاع از این لایحه بیان داشت: در بودجه دولتی نیز درآمدهای دستگاه های اجرایی به حساب خزانه واریز می شود و دولت الزام دارد آن را به شرکت برگرداند تا مکانیسم هزینه کرد آن دستگاه را کنترل کند. اگر این مصوبه انجام شود ما می توانیم عملکرد مالی شرکت ها و سازمان ها را در طول سال رصد کنیم. در حالی که الان فقط در پایان سال این نظارت وجود دارد.

وی افزود: این مصوبه به شهرداری اجازه می دهد بر هزینه کرد شرکت ها و سازمان ها و همچنین تخصیص بودجه اعمال مدیریت کند و اگر جایی انحراف از بودجه وجود دارد به موقع جلوی آن گرفته شود.

هاشمی با اشاره به اینکه این مصوبه الزام قانونی جوابگویی سازمان ها و شرکت ها به شهرداری را ایجاد می کند؛ ادامه داد: یکی درامد بیرونی شرکت ها و سازمان ها است که ما اصرار داریم این درامدها وارد خزانه خاص شود و یکی هم درآمد درونی است که یک شرکت با شرکت یا سازمان دیگر پروژه انجام می دهد در اینجا اصرار داریم شرکت ها و سازمان ها این بالاسری را با ذیحساب مطابقت بدهد. 

در پایان با اکثریت آرا لایحه بررسی فهرست حساب های درآمدی شرکت ها و سازمان های شهرداری تهران تصویب شد.


رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر با اشاره به اولویت مترو در توسعه حمل و نقل عمومی، گفت: شهرداری تهران 415 میلیارد تومان از بودجه حمل و نقل را صرف تملک اراضی کره است.

به گزارش خبرگزاری مهر، رحمت اله حافظی در جلسه علنی امروز شورای شهر تهران با اشاره به اینکه تشکیل کمیته اضطرار آلودگی هوا بیانگر ضعف عملکرد دستگاه های مربوطه است، گفت: متاسفانه این جلسه روز گذشته بدون دعوت از نماینده شورای شهر تهران برگزار شد که جای تامل و سوال دارد.

وی با بیان اینکه انسان سالم زیر ساخت لازم برای توسعه پایدار در جامعه است، افزود: وزارت بهداشت مسئول و متولی تامین، حفظ و ارتقای سلامت جامعه است وقتی این وزارتخانه اعلام می کند وضع موجود برای دانش آموزان زیان آور است اجازه ندهیم وزارت آموزش و پرورش تبعیت نکند.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران با اشاره به اینکه سئوال و تذکر به وزیر آموزش و پرورش است، تاکید کرد: فرزندان ما باید سالم باشند تا بتوانند درس بخوانند این درست نیست که دانش آموزان را برای امتحان به مدارس بکشانیم و به سلامت آنها آسیب برسانیم.

حافظی در ادامه در قالب تذکری به شهرداری تهران گفت: در گزارش تفریغ بودجه سال 92 که در اختیار داریم کد پروژه 20100 ؛ توسعه و ساماندهی حمل و نقل عمومی ریلی است که ردیف بودجه آن 707 میلیارد تومان است از این مبلغ 415 میلیارد تومان توسط شهرداری برداشت شده است.

وی ادامه داد: ممکن است شهرداری تهران برای این کار دستاویز قانونی داشته باشد اما چرا با وجود تاکید بر توسعه حمل و نقل عمومی ریلی این بودجه  صرف تملک اراضی و املاک و روان سازی عبور ومرو پیاده می شود. سال گذشته 350 میلیارد تومان برای توسعه مترو اضافه شد اما از بودجه مختص توسعه حمل و نقل عمومی هرچند قانونی برداشت می شود. شهرداری پاسخگوی این اقدام باشد.

حافظی در ادامه گفت: برخی از صحبتها جای تعجب دارد، اینکه گفته شود درختان در بحث آلودگی هوا و مقابله با ذرات معلق کمتر از 2/5 میکرون نقشی ندارد و فقط هوا را تلطیف می کند، جای تامل دارد. آنچه به یاد داریم این است که در زمان دانش آموزی به ما می گفتند که فتوسنتز موجب جذب دی اکسیدکربن و تولید اکسیژن می شود. کارشناسان نیز اعلام می کنند که یک درخت 30  ساله در طول یکسال معادل 100 میلیون تومان اکسیژن تولید می کند.

رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران با اشاره به اینکه آیا حاصل مصوبات برج باغ ها، موجب بهبود هوای تهران شده است، افزود: آیا این خروجی و وضع موجود مطلوب است، اگر وضع موجود مطلوب است که دست دوستان درد نکند اما اگر مطلوب نیست به استناد فرمایشات رهبری باید قوانین مربوط را اصلاح کنیم.

اعضای شورای شهر در بیانیه ای مصوبه شورای شهر بیت‌المقدس مبنی بر مجوز ساخت ۴۰۰ واحدمسکونی جدید در شرق بیت‌المقدس را غیرانسانی دانسته و آن را محکوم کردند.

عبدالمقیم ناصحی رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران با قرائت این بیانیه‌ در جریان یکصد و نوزدهمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران، اظهار داشت: قریب به 65 سال است که صهیونیست‌ها به عنوان جرثومه فساد جهانی چنگال‌های خونین خود را با حمایت جهان غرب در تن رنجور سرزمین‌های اشغالی به ویژه بیت‌المقدس فرو برده و در طول این مدت جنگ‌ها خسارت‌ها و زیان‌های مادی و معنوی انسانی فراوانی را به سرزمین فلسطین وارد کرده است.

وی افزود: اکنون پس از سالیان سال مبارزات بحق مردم مظلوم فلسطین در آستانه شکوفا شدن و تبدیل آن به یک دولت مستقل فلسطین با اثبات حقانیت مردم مسلمان و تقدیم هزاران شهید، جانباز، آزاده و آواره آن سرزمین مقدس حتی وجدان خفته کشورهای غربی هم بیدار نشده تا فلسطین را به عنوان یک کشور مستقل به رسمیت بشناسند.

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران تصریح کرد: اکنون شورای شهر بیت‌المقدس با استفاده از دیپلماسی غرب، برخلاف قوانین بشری و برخلاف مصوبات سازمان ملل و دیگر نهادهای ناظر جهانی توسعه شهرک‌های مسکونی را در شرق بیت‌المقدس مجوز حدود 400 واحدمسکونی جدید را تسریع کرده‌اند.

وی ادامه داد: بدین وسیله ما اعضای شورای شهر تهران مصوبه شورای شهر بیت‌المقدس را غیرانسانی و در جهت خلاف حقوق فلسطینیان و شئونات مسلمانان جهان دانسته و قویاً آن را محکوم می‌کنیم.

ناصحی تصریح کرد: از شوراها و انجمن‌های پایتخت‌ها و شهرهای کشورهای مسلمان و غیرمسلمان، سازمان کنفرانس اسلامی، شورای همکاری خلیج فارس  وسایر آزادی‌خواهان جهان می‌خواهیم اقدام شورای شهر بیت‌المقدس را محکوم کرده و خواستار جلوگیری از رفتارهای مشابه و تکرار آن در آینده باشند.

وی خاطرنشان کرد: از وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران می‌خواهیم این بیانیه را به عنوان سند اعتراض شوراهای شهر متناظر در سراسر جهان در راستای حفظ حقانیت و اثبات مظلومیت ملت فلسطین در سازمان ملل متحد منتشر کرده و حمایت همه جانبه این شورا را از مردم ستمدیده فلسطین به گوش جهانیان برساند.

پنج نفر از برگزیدگان کنکور سراسری 93 در جلسه علنی امروز شورای شهر تهران تجلیل شدند.اقبال شاکری عضو شورای شهر تهران در ابتدای جلسه روز سه شنبه شورا با اشاره به اینکه 9 دی، روز بصیرت و آگاهی است، گفت: این اتفاقی که برای این برگزیدگان رخ داده است در زندگی آنها ماندگار خواهد بود. 

وی ادامه داد: امروز اعلام می کنم که اتاق فکر نخبگان تهرانی شورا بزودی افتتاح خواهد شد.

علیرضا دبیر دیگر عضو شورای شهر تهران با اشاره به اینکه نباید نخبه را رها کرد، گفت: این نخبگان باید کار اجرایی را یاد بگیرند نباید صرفا با دادن سکه ای از آنها تقدیر کرد. کشور باید در حفظ نخبگان برنامه داشته باشد.

هادی ساعی دیگر عضو شورای شهر تهران نیز گفت: در کشور نخبگان زیادی را داریم که شناختی از آن نداریم آقای رستگار یکی از این افراد که توانسته است رئیس فدراسیون نخبگان جهان شود. باید از این افراد تقدیر شود.