به گزارش پارس به نقل از فارس، علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی و نبویشان استفانوویچ رییس پارلمان صربستان پس از دیدار دوجانبه با یکدیگر، در نشست خبری مشترک حاضر شدند.

این نشست در محل پارلمان صربستان برگزار شد.

رئیس مجلس شورای اسلامی در این نشست طی سخنانی با تشکر از میزبانی رییس پارلمان صربستان گفت: در این سفر مسایل مهم و حساس منطقه ای و بین المللی مطرح شد و ما به دلیل نقش مهم کشور صربستان در منطقه بالکان علاقمند به گسترش روابط با این کشور هستیم.

لاریجانی با بیان اینکه مذکرات خوبی در این سفر صورت گرفته است، اظهار داشت: اگر این گفتگوها چه در توسعه روابط اقتصادی و چه در فهم مشترک برخی مسایل منطقه ای و بین المللی ادامه دار باشد، راه های حل مسایل افزایش می آید.

وی با اشاره به اینکه توضیحاتی در خصوص مسائل هسته ای و برخی مناقشات به وجود آمده در این جلسه بیان کرده ام، گفت: معتقدم مسائل هسته ای در مذاکرات قابل حل است و باید توجه داشته باشیم با شرایط جدید، این مذاکرات صورت گیرد و در چنین شرایطی موثر تر خواهد بود.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به سفر حسن روحانی رییس جمهور کشورمان به نیویورک و برخی مذاکرات صورت گرفته با روسای کشورهای دیگر تصریح کرد: ادامه این مذاکرات در حال انجام است و این پروسه فعال تر شده و می توان در این فضا مسائل هسته ای را نیز حل کرد.

لاریجانی با بیان اینکه در برخی مسائل نظیر تروریسم و افراطی گری با صربستان اتفاق نظر داشته ایم، گفت: دو کشور ایران و صربستان از چنین مسائلی درد کشیده اند و با توجه به این مطلب در مسائلی کلی با هم همفکر هستیم و طبعا گفت وگوهای پارلمانی نیز تسهیل کننده برخی مسائل است.

وی در خاتمه اظهار امیدواری کرد که این گفت وگوها، راه های گسترش روابط را فراهم کند.

نبویشان استفانوویچ رئیس پارلمانی صربستان نیز در ابتدای این اظهارات مطبوعاتی با بیان اینکه در دیدار با لاریجانی در خصوص نحوه توسعه همکاری های دو کشور صحبت کرده است، گفت: گروه های دوستی پارلمانی دو کشور، تشکیل شده که راه های ارتباطی احتمالی را پیدا خواهند کرد.

وی با بیان اینکه در خصوص تمام چالش هایی که در روابط دو کشور و روابط منطقه ای وجود دارد گفت وگو کرده ایم، تصریح کرد: امروز نیاز به همکاری های تنگاتنگ در مورد مبارزه با قاچاق مواد مخدر، سلاح و انسان داریم.

رئیس پارلمان صربستان ضمن تشکر از ایران به خاطر حمایت از استقلال این کشور و عدم به رسمیت شناختن استقلال کوزوو گفت: همکاری های اقتصادی ما ضعیف و در حدود ۴۰ میلیون دلار در سال است که باید با توسعه ساختار های زیربنایی، کشاورزی و صنعتی آن را افزایش دهیم و در دیدارهای آتی راهکارهای توسعه را بررسی می کنیم.