پایگاه اینترنتی الحدث بررسی کرد:
سناریوهای حل بحران سوریه در کنفرانس ژنو ۲
در آستانه کنفرانس ژنو ۲ و همگرایی احتمالی ایران و آمریکا سناریوهایی برای حل سیاسی بحران سوریه وجود دارد که به تعدادی از آنها در این مقاله اشاره میشود.
به گزارش پارس ، تسنیم به نقل از الحدث، بررسی روند تحولات و راهکارهای سیاسی حل بحران در سوریه با حمایت آمریکا و روسیه آشکار است و بعد از توافق در مورد سلاح های شیمیایی سوریه این موضوع در آستانه کنفرانس ژنو ۲ سناریوهای متعددی را مطرح کرده است، بویژه اینکه برای اولین بار مخالفان خارجی دولت سوریه البته بنا به پیش شرط هایی مشارکت در این کنفرانس را پذیرفته اند.
موافقت معارضان دولت سوریه بعد از دستور کشورهای منطقه ای حامی آنها صادر شد و آنها نیز به نوبه خود دستورشان را از آمریکا گرفتند تا زمینه را برای راهکار دیپلماتیک در این زمینه فراهم کنند، به گونه ای که این راهکار ولو به صورت تبلیغاتی نمود همگرایی ایران و آمریکا از سوی و عربستان سعودی و ایران از سوی دیگر باشد. تمامی این حوادث نشان از خط سیاسی دارد که در راه بازگشت به مسیر سوریه است، به این ترتیب تلاش های اخضر ابراهیمی نیز بار دیگر آغاز شده است.
در آستانه کنفرانس ژنو ۲، سناریوهای زیادی برای حل بحران در سوریه مطرح است؛ یک منبع نزدیک به دیپلمات های روسی در بیروت با اعلام این موضوع تاکید کرد که یکی از این سناریوها تشکیل دولت موقت برای کشور متشکل از معارضان داخلی و خارجی و دولت بشار اسد است که از سوی کشورهای خارجی حمایت شده و البته در اختیار شخص بشار اسد نباشد.
بر اساس اطلاعات موجود از سوی فرماندهی سیاسی مخالفان سوری در سناریوی اول موضوع ریاست هیثم مناع رئیس جنبش هماهنگی نیروهای تغییر دموکراتیک در خارج از سوریه مطرح است، وی ویژگی های جامعی برای جلب نظر بیشتر گروه های سیاسی دارد و دیپلماسی روسیه نیز وی را پذیرفته است، این موضوع در نشست های اخیر بین وزارت خارجه روسیه و سوریه که در مسکو برگزار شد؛ مطرح است.
این منابع اعلام کردند که مناع بیشترین شانس را برای تصدی هر سمت بالا در دولت انتقالی بعد از کنفرانس ژنو ۲ دارد، چرا که وی مورد رضایت تمامی طرف ها است، و نسبت به تمام گروه های مخالف از یک سو و دولت سوریه از سوی دیگر فاصله واحدی می گیرد، این موضوع بویژه در سیاست های اخیر وی قابل مشاهده است.
سناریوی دیگر تشکیل دولت انتقالی موقت با حضور بشار اسد و شخصیت های معارض در تمامی انواع آن است که مأموریت اداره سیاسی کشور را در دست داشته باشند و ارتش سوریه نیز از حمایت بین المللی برخوردار شده و مبارزه با القاعده را که حضوری روز افزون در این کشور دارند؛ بر عهده بگیرند.
بنا بر سناریوی دوم که یک منبع به جزئیات آن اشاره کرده، راهکاری در ژنو ۲ در حال بررسی است که شامل مخالفان داخلی و خارجی و دولت سوریه با حضور بشار اسد باشد؛ در این سناریو نیز هیثم مناع می تواند سمت نخست وزیر را در دست گرفته و اختیارات ویژه ای را از رئیس جمهور دریافت کند. در این صورت دوره انتقالی در اختیار اسد خواهد بود و بعد از آن انتخابات ریاست جمهوری برگزار می شود که می تواند سرنوشت دولت جدید در این کشور را مشخص کند.
این منبع اعلام کرد که این سناریو با جدیت در محافل دیپلماتیک در آستانه کنفرانس ژنو ۲ در حال بررسی است و راهکارهایی برای راضی کردن تمامی گروه ها بر اساس آن مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
ارسال نظر