یشنیازهای امنیت ملی از زبان شمخانی
دبیر شورای امنیت ملی گفت: امروز تعامل سازنده نظام به محوریت رهبری از پیشنیازهای امنیت ملی است که دربهترین وضعیت قرار دارد.
به گزارش پارس به نقل از ایسنا، نمایندگان مجلس در اولین روز کاری پس از دو هفته تعطیلات تابستانی و در آغاز هفته دفاع مقدس با چفیه هایی برگردن و گل های سرخ رنگ در صحن علنی میزبان امیردریابان علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی بودند.
علی شمخانی در آغاز جلسه علنی مجلس گفت: در جلسه امروز در خصوص شرایط قبل از جنگ، حین جنگ، نگاه سیاسیون قبل از جنگ، امام (ره) و جنگ، گفتمان امام (ره) ، سازمان های ارتش و سپاه، خطاهای رژیم بعثی، راهبرد رزمندگان اسلام و اصلاح یک اشتباه رایج سخن می گویم.
وی با گرامیداشت یاد و خاطر شهدای هشت سال دفاع مقدس گفت: امروز یاد مرد جاودانی که نامش با فرماندهی های بی بدلیش عجین است را گرامی می داریم. امروز ۳۳ سال از آغاز جنگ و ۲۵ سال از پایان آن می گذرد به بیان دیگر دفاع مقدس از آخرین جنگ های عصر دو قطبی و واپسین جنگ های قرن ۲۰ به شمار می رود.
دبیر شورای عالی امنیت ملی تصریح کرد: زمانی که دشمنان و مستکبران تصمیم به تجاوز می گیرند با مقدمه چینی های فراوان و بیان وعده ها و دروغ ها تجاوز خود را توجیه می کنند. صدام در آن زمان به دلیل حاکمیت استبدادیش فرصت های بیشماری از ایران و عراق را از بین برد.
وی با طرح این پرسش که چرا سالروز تجاوز عراق به خاک جمهوری اسلامی ایران را به پاسداشت می نشینیم، گفت: به صورت طبیعی امروز یادآور صحنه های تلخ جنگ است و طبیعتا نباید در اذهان مردم شایسته بزرگداشت باشد ولی نتایج هشت سال دفاع قهرمانانه پاسخ به این پرسش را روشن می کند. همگان امروز آغازگر جنگ و شکست خورده آن را می شناسند از این رو پاسداشت ۳۱ شهریور در حقیقت بزرگداشت مقاومت، امنیت پایدار و در مسیر نکوداشت یاد و خاطر قهرمانان این حادثه تاریخی است.
وی تاکید کرد: باورهای ملی و آموزه های دینی مانع از جنگ طلبی جمهوری اسلامی ایران است. امام خمینی (ره) در زمان جنگ راهبردهای مبتکرانه و هوشمندانه فراوانی را آموزش داد. در آن مقطع امام (ره) با استفاده از ظرفیت های مردمی و تبدیل آن به سرمایه های اجتماعی شاخص های اجتماعی فراوانی را در امنیت ملی توسعه داد. امام (ره) امنیت سازی تعاملی، اجتماعی و مردمی و مشارکت جویانه را به هنجاری فراگیر تبدیل و در جامعه نهادینه کرد و مصداق بارز آن تشکیل بسیج مستضعفان به عنوان بزرگترین هنجار اجتماعی زمان جنگ است.
شمخانی ادامه داد: پایه گذاری خردمندانه امام (ره) مفاهیمی چون پاسداری تمامیت ارضی، منابع حیاتی و اقتصادی و عرصه های عمومی به عنوان ارزش ها و بنیان های اساسی تبدیل و تهدیدهای آنها مساوی با تهدید ملی تعبیر شد. به بیان دیگر رویکرد امام عصر وظیفه گرایی و ورود به عرصه تکلیف گرایی و اجتماعی کردن حوزه امنیت ملی بود.
دبیر شورای عالی امنیت ملی تصریح کرد: دفاع پیروزمندانه در برابر جبهه متحد استکبار به عنوان شاخص ترین اقدام امام (ره) در زمان جنگ تحمیلی بود. با توجه به ۱۹ ماه فرصت ارتش و عراق قبل از حمله به ایران، برای تجهیز خود در هنگام حمله به جمهوری اسلامی ایران با نیرویی مواجه می شود که هرگز در محاسباتش به آن فکر نمی کرد رژیم بعث با لغو قرارداد ۱۹۷۵، تجزیه نظام و عینیت بخشیدن به خواست حداکثری خود که از جنوبی ترین نقطه کشور تا شمال غربی ترین نقطه کشور را هدف گذاری کرده بود، بر این باور بود که ارتش ایران فاقد قدرت دفاعی به دلیل قطع ارتباطاتش با بیگانگان بود به همین دلیل نیرویی را در برابر تجاوز خود نمی دید و سرعت پیشرفت خود را با سرعت تانک هایش برابر می دانست اما پشتوانه تولید قدرت امام (ره) که با تکیه با مردم فراهم شد مقابل ماشین جنگی بی رحم عراق بایستد و علت پاسداشت دفاع مقدس نه به دلیل عظمت بخشی به جنگ است بلکه عظمت بخشی به دفاع جانانه همه ملت ایران است.
شمخانی در عین حال تصریح کرد: تصویری که ما در ذهن مردم ترسیم کردیم و تصویر کاملی نیست، این است که ارتش عراق حمله ای را آغاز و سپاه، ارتش و بسیج برابر آن ایستادگی کردند اما واقعیت این است که ارتش مبتنی بر ایده های ناتو یا حلقه ای از زنجیره ناتو با پشتیبانی تجهیزات غربی شکل گرفته بود ولی به دلیل شرایط انقلاب دچار گرفتاری های درونی بود.
وی خاطر نشان کرد: راه اندازی نیروی شهری به نام سپاه و تبدیل آن به نیروی رزمی کارآزموده اقدام بزرگی بود که در طول دفاع مقدس قابلیت های دفاعی نیروهای مردمی را به صورت کاملا رزمی و حرفه ای تبدیل کرد.
دبیر شورای عالی امنیت ملی در پایان از بزرگداشت دفاع مقدس در مجلس شورای اسلامی تشکر کرد.
ارسال نظر