واکنشها به تصمیمی که اوباما در قبال سوریه گرفت
تصمیم باراک اوباما برای گرفتن تایید کنگره جهت انجام هرگونه اقدام نظامی علیه سوریه با واکنشهای متفاوتی در جهان روبرو شد اما بیشتر میتوان گفت که دوستان و متحدان آمریکا را در تعجب فرو برد. انگلیس، حمایت کرد؛ فرانسه و ترکیه بر اشتیاق خود جهت حضور در هرگونه اقدام نظامی تاکید کردند و اسرائیلیها ابروهای خود را بالا بردند.
به گزارش پارس به نقل از ایسنا، به نوشته روزنامه وال استریت ژورنال، دیوید کامرون، نخست وزیر انگلیس از نظر اوباما برای جلب نظر کنگره تقدیر کرد و گفت که از این موضع گیری رئیس جمهور آمریکا حمایت می کند.
ویلیام هیگ، وزیر امور خارجه انگلیس نیز سخنرانی اوباما را یک" سخنرانی خوب" توصیف کرد.
لورد اشتون، رهبر سابق لیبرال دموکرات های انگلیس نیز گفت: این یک اقدام" اصولی و شجاعانه" از سوی یک رئیس جمهور" شجاع و اصولی" بود.
وی خاطرنشان کرد که این موضع گیری اوباما احتمالات جدید متفاوتی را مطرح می کند که یکی از آنها این خواهد بود که پارلمان انگلیس ممکن است در موضع خود تجدید نظر کند.
تونی بلر، نخست وزیر سابق انگلیس نیز تصریح کرد که رای پارلمان انگلیس در مورد حمله نظامی به سوریه اگرچه شوکه کننده بود اما با توجه به خاطرات مردم از جنگ عراق قابل درک بود.
وی در مصاحبه با روزنامه ساندی تایمز گفت: این موضوع درست است که تجربه جنگ عراق باعث این مساله می شود. اما مناقشه در سوریه مساله ای است که برای امنیت ملی ما مهم به شمار می رود.
بلر هشدار داد که لندن باید که باید دیر یا زود در مورد این مناقشه تصمیم گیری کند.
مجلس عوام انگلیس با شرکت این کشور در هرگونه حمله احتمالی آمریکا به سوریه مخالفت کرده است
در اسرائیل اظهارات اوباما با تردیدهای جدی روبرو شد. تحلیلگران تلویزیون رژیم صهیونیستی از اوباما به خاطر اینکه آمریکا را در منطقه ضعیف نشان داده به شدت انتقاد کردند.
یک مقام اسرائیلی گفت: این نگرانی وجود دارد که در منطقه این تصور به وجود آید که رئیس جمهور آمریکا برای استفاده از زور آن هم وقتی که خط قرمز نادیده گرفته می شود، نگران است و پیام اشتباهی را به دیگر قدرت های منطقه ارسال کند.
در ترکیه که از حامیان سرسخت حمله نظامی به سوریه است، یک سخنگوی دولتی گفت که آنکارا ترجیح میداد یک اقدام سریع انجام شود اما در سخنانی باراک اوباما عزم دولت آمریکا برای اقدام علیه سوریه دیده می شد.
سخنگوی وزارت خارجه ترکیه گفت: ما ترجیح می دادیم هیچ تاخیری نباشد اما به وضوح روشن است که باید صبر کنیم و ما به اقدامات دموکراسی آمریکا احترام می گذاریم.
عربستان سعودی یکی دیگر از طرفداران اقدام علیه بشار اسد تاکنون به سخنان اوباما واکنشی نشان نداده است.
در اروپا تعدادی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا نظیر ایتالیا و یونان نسبت به اقدام نظامی علیه سوریه هشدار داده اند.
ارسال نظر