به گزارش پارس ، کیهان به نقل ازروزنامه آسیاتایمز با انتشار این تحلیل به قلم کاوه افراسیابی نوشت: « رئیس جمهور جدید ایران که با حمایت همه جانبه از دولت سوریه نشان داده سیاست خارجی ایران روند همیشگی را طی خواهد کرد و احتمالا هنجارها و ارزش های وضعیت فعلی ضدسلطه جهانی جمهوری اسلامی را منعکس می کند. با این وجود به دلیل تغییر در لحن و شیوه گفتار و تمرکز دولت روحانی، نقش و سطح ورود ایران به سیاست جهان سوم احتمالا با موانع و مشکلاتی مواجه می شود. احمدی نژاد توانست قلب های فقرا و محرومان را به دست آورد به ویژه در زمان ۹ بار سفر به نیویورک برای شرکت در سازمان ملل متحد و دیگر سفرهای خارجی اش. در نتیجه به رغم اینکه رسانه های غربی شخصیت وی را بشدت تخریب کردند، او به عنوان سیاستمدار شجاع و جسور جهان سوم مطرح شد. »
آسیاتایمز با اشاره به نابرابری ها و تبعیض های موجود در جهان می نویسد: « ایران از آغاز انقلاب اسلامی قصد داشته تا ملت ها را برای عدالت بسیج کند. هویت انقلابی جمهوری اسلامی اشتیاق به عنوان قدرتی تجدیدنظر کننده بر قدرت در عرصه جهانی هنوز مطرح است. ماهیت موقعیت فعلی دوران بعد از دوران انقلاب که با سلسله قدرت جهانی مبارزه می کند به نماد هویتی ایران از سال ها شده است. بدون تردید روحانی مهارت های دیپلماتیک بیشتری برای حل مشکلات ایران و کاهش تحریم ها دارد، اما باید در مورد نیاز به حفظ شبکه همبستگی های ایران هوشیار باشد. اگر ایران مواضع طرفداری با غرب را اتخاذ کند این همبستگی ها را از دست می دهد. »
این روزنامه در پایان نوشت: این احتمال نیز وجود دارد که ایران حتی با نزدیک شدن به غرب به دستاوردهای چندانی نرسد زیرا نباید خصومت های ذاتی غرب را فراموش کرد.