" چرا آمریکا در یمن میجنگد؟ "
«احتمالا اکثر آمریکاییها اطلاع ندارند که آمریکا در دو هفته گذشته حداقل هشت حمله با پهپاد به خاک یمن داشته و بسیاری در این حملات کشته شدهاند. این گسترده ترین حملات آمریکا به یمن در دهه اخیر است. آمریکا مدعی است که همه کشته شدگان در این حملات" مظنونین شبه نظامی" بودهاند، اما مدتهاست حقوق شهروندان یمن با این حملات زیر پا گذاشته شده و آنها از این کشتار خشمگین هستند. به گزارش رسانهها از بین همه کشتهشدگان حملات اخیر، تنها یک نفر در لیست تروریستهای" تحت تعقیب" بوده است. »
به گزارش پارس به نقل از ایسنا، ران پل، از نمایندگان سابق جمهوری خواه مجلس نمایندگان آمریکا که سابقه حضور در رقابت های اولیه انتخابات ریاست جمهوری را نیز در کارنامه سیاسی خود دارد، در گزارشی درخصوص دخالت نظامی آمریکا در یمن در پایگاه خبری آنتی وار می نویسد: « افزایش قابل توجه حملات آمریکا به یمن با دیدار عبد ربه منصور هادی، رئیس جمهوری یمن و باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا در واشنگتن همزمان شد.
هادی پس از کودتای سال ۲۰۱۱ علیه علی عبدالله صالح، رئیس جمهوری که برای سال های متمادی قدرت را در یمن در دست داشت با کمک دولت آمریکا به قدرت رسید.
به طور قطع به نفع هادی است که حمایت آمریکا را از خود داشته باشد زیرا محبوبیتش در یمن بسیار کم است و همواره با تهدید یک کودتای دیگر رو به رو است.
باراک اوباما در دیدار با هادی، از همکاری یمن با آمریکا در مبارزه با القاعده در شبه جزیره عرب در یمن قدردانی کرد. این دیدار دقیقا پیش از این بود که دولت آمریکا اعلام کرد که یک تهدید نامشخص بزرگ باعث تعطیل اجباری بیش از ۲۰ سفارتخانه این کشور در منطقه، از جمله سفارت آمریکا در یمن می شود.
طبق اعلام دولت آمریکا، تعطیلی سفارتخانه ها به این دلیل بود که آژانس امنیت ملی آمریکا گفت وگوی تلفنی بین ۲۰ رهبر القاعده مبنی بر حمله به غرب را شنود کرد.
این خبر در حالی منتشر شد که برخی اعضای کنگره آمریکا خواهان خودداری آژانس امنیت ملی آمریکا از افزایش بررسی طرح های جاسوسی داخلی شده اند.
آمریکا مدتی است که در امور یمن دخیل است و حضورش در این کشور بسیار گسترده تر از چیزی است که ما فکر می کنیم.
روزنامه وال استریت ژورنال هفته گذشته گزارش داد: به گفته مقامات آمریکایی و یمنی، یک مرکز فرماندهی مشترک در یمن وجود دارد که مقامات دو کشور در آنجا اطلاعات به دست آمده توسط آمریکا و دیگر متحدان همچون عربستان را بررسی می کنند و این مرکز در محوریت همکاری آمریکا و یمن قرار دارد.
در آن مرکز آنها تصمیم می گیرند که چه وقت و چگونه علیه تعدادی از اعضای القاعده که مشخصات آنها محرمانه است و مجوز کشتار هدفمند آنها توسط کاخ سفید تایید شده است، حملات موشکی انجام دهند.
به نظر می رسد که حضور آمریکا در یمن، به جای حل معضل افراطی گری خود باعث ایجاد افراطی گری می شود.
طبق گفته های گرگوری جانسون، استاد دانشگاه پرینستون آمریکا و کارشناس مسایل یمن، " آسیب جانبی" شهروندان یمنی از حملات پهپادهای آمریکایی به اعضای القاعده، در حقیقت باعث جذب بیشتر نیرو به القاعده می شود: در برخی حملات شهروندان کشته می شوند و اشخاصی که در یمن کشته می شوند خانواده، طایفه و قبیله دارند. چیزی که ما می بینیم این است که آمریکا ممکن است یک شخص خاص را هدف قرار دهد، زیرا او یک عضو القاعده است. اما چیزی که در واقع رخ می دهد این است که از آن فرد به عنوان یک عضو یک قبیله دفاع می شود.
دولت آمریکا به وضوح در حال جنگ در یمن است. ادعا می شود که آمریکا در حال جنگ با القاعده در یمن است، اما در واقع پهپادهای آمریکا به همان میزان یا حتی بیشتر از آنچه اعضای این گروه را نابود می کنند، اعضای جدید پدید می آورند. انزجار به وجود آمده از حملات آمریکا در بین مردم یمن، خطر انفجار احساسات و مقابله جویی با آمریکا را افزایش می دهد و این یک تهدید منطقی است که متاسفانه توسط مقامات آمریکا نادیده گرفته می شود. همچنین آمریکا با حمله به القاعده در یمن و از طرف دیگر حمایت از شورشیان مرتبط با القاعده در سوریه، پیام های نامأنوس و دوگانه ای را می فرستد.
چرخه دخالت نظامی آمریکا در دیگر کشورها که طبق معمول مشکل آفرین شده و نیازمند دخالت بیشتر برای حل مشکل می شود، آمریکا را بیشتر ضعیف و شکننده می کند. آیا کسی مدعی است که این رویکرد قدیمی موفقیت آمیز خواهد بود؟ آیا این رویکرد باعث ایجاد ذره ای ثبات در منطقه شده است؟ آیا حتی یک بار نتیجه مثبت در پی داشته است؟ اما یک جایگزین وجود دارد؛ آن هم عدم دخالت است. آمریکا باید این رویکرد را در پیش بگیرد. اولین قدم در این راه، رها کردن یمن است. »
ارسال نظر