به گزارش پ ارس به نقل از ایسنا، به نظر می رسد کل جهان درگیر این است که با انرژی هسته یی چه کند. در حالی که برخی کشورها مانند آمریکا، ژاپن و آلمان بر سر دو راهی قرار گرفته اند، در عین حال در حال کشف این هستند که استفاده کم تر از انرژی هسته یی به مفهوم افزایش استفاده از سوخت های فسیلی است.

این نشریه در ادامه نوشت: هر یک از کشورهای جهان برای حل مشکلات انرژی اهداف و محدودیت های خود را دارند که بر اساس آن باید مجموعه بهینه ای از سوخت ها را برای تقویت اقتصاد خود به کار گیرند. انرژی هسته یی در اوایل سال ۲۰۰۰ به عنوان یک روش قابل قبول و اثبات شده برای تولید برق بدون کربن از خاکستر بلند شد اما از آن زمان تاکنون این منبع انرژی دچار ضربه هایی شده است و در نتیجه آن گاز طبیعی به عنوان گزینه پرطرفدار در برخی از کشورها مطرح شده است.

در ادامه این گزارش می خوانیم: نیروگاه های هسته یی بیش از سه دهه قابل اعتماد و کارآمد بوده اند و بیش از هر منبع دیگری با ظرفیت بیش از ۹۰ درصد برق تولید کرده بودند. علاوه بر آن هیچ حادثه قابل توجهی در آمریکا یا سایر کشورهای جهان نیافته بود تا این که ناگهان فوکوشیما اتفاق افتاد و این باعث شد جامعه جهانی مکث کند و بار دیگر گزینه های انرژی هسته یی را بررسی کند.

در ادامه این گزارش آمده است: آمریکا نیز بار دیگر مشغول تجدیدنظر است. اخیرا شاهد سه تعطیلی خبرساز بودیم: نیروگاه هسته یی سن اونوفره شرکت ساترن کالیفرنیا ادیسون در کالیفرنیای جنوبی، نیروگاه کریستال ریور شرکت دوک انرژی در ایالت فلوریدا، نیروگاه کاوائونی، شرکت دومینیون ریسورسز در ایالت ویسکانسین. دلیل تعطیلی دو نیروگاه اول مشکلات مربوط به حفظ و نگهداری و دلیل تعطیلی نیروگاه سوم قیمت پایین گاز طبیعی بود.

این نشریه آمریکایی در ادامه نوشت: در مورد نیروگاه ساترن کالیفرنیا ادیسون، دو راکتور این نیروگاه ۱۷ درصد برق منطقه را تامین می کردند و اکنون بخش اعظم این برق باید با استفاده از سوخت های فسیلی یعنی گاز طبیعی وارداتی تامین شود. به این ترتیب میزان تولید گازهای کربنی این ایالت حداقل هشت میلیون تن در سال افزایش خواهد یافت.

در ادامه این گزارش می خوانیم: در این میان تحلیلی که توسط موسسه انرژی و محیط زیست دانشگاه حقوق ورمونت نوشته شده است، نشان می دهد که انرژی هسته یی نمی تواند در محیطی که گاز طبیعی در آن با هزینه بسیار کم ارائه می شود، رقابت کند. اگرچه سیاست های آب و هوایی باراک اوباما رییس جمهور آمریکا طرفدار سوخت هایی با کربن پایین یا بدون کربن مانند انرژی هسته یی است، یک دهه طول می کشد تا چنین قوانینی اجرایی شوند و تا آن زمان نیروگاه های هسته یی قدرت رقابت (با گاز طبیعی) را نخواهند داشت.

این نشریه در ادامه نوشت: جدا از تعطیلی ها یا لغو افزایش ظرفیت برخی نیروگاه ها، ۳۸ راکتور در ۲۳ ایالت آمریکا با خطر بازنشستگی زود هنگام روبه رو هستند و دوازده موردشان نیز با خطر بزرگ تر تعطیل شدن مواجه هستند. منظور از افزایش ظرفیت، افزایش ظرفیت تولیدی یک نیروگاه است و این پدیده ای است که به دلیل قیمت های پایین گاز طبیعی در حال حاضر به تعویق افتاده است.

مارک کوپر، نویسنده این گزارش در این باره می گوید: راکتورهای هسته یی قدرت رقابت ندارند. آن ها از ابتدای چرخه حیات شان (هنگامی که تصمیم ساخت یا لغو ساخت اتخاذ می شود) نیز حالت رقابتی نداشتند و این امر در پایان چرخه حیات شان (هنگامی که تصمیم تعمیر یا بازنشسته کردن شان اتخاذ می شود) نیز صدق می کند.

در ادامه این گزارش آمده است: برخی منتقدان کوپر مانند راد آدامز، تحلیلگر آمریکایی به این نکته اشاره دارند که افرادی مانند کوپر بیش تر به خلاصی از انرژی هسته یی علاقه مندند تا کاهش تولید گازهای کربنی.

این نشریه در ادامه نوشت: اگر قرار باشد کشوری نسبت به انرژی هسته یی محتاطانه برخورد کند، آن کشور ژاپن است. ژاپن در ماه مه سال ۲۰۱۲ آخرین راکتور از ۵۴ راکتور هسته یی اش را تعطیل کرد و از آن زمان تاکنون تنها دو راکتور را مجددا راه اندازی کرده است. اما این کشور مجبور است برای رفع نیازهایش به برق به گاز طبیعی وارداتی تکیه کند. ژاپن در این میان توانسته است از روش های کارآمدی انرژی استفاده کند که باعث کاهش مصرف برق شده است و از طرف دیگر منبع های انرژی خورشیدی اش را نیز تقویت کرده است. با همه این اوصاف، هزینه های انرژی ژاپن افزایش یافته است و مصرف کنندگان حدود دوازده درصد بیش تر برای قبض های برق خود می پردازند.

در ادامه این گزارش می خوانیم: طرفداران از سرگیری فعالیت برخی از تاسیسات هسته یی در ژاپن بر این نکته تاکید دارند که این کشور نمی تواند ۳۰ درصد برقی را که توسط منابع هسته یی تامین می شد یک شبه جایگزین کند. آنها علاوه بر آن به این نکته اشاره دارند که همه راکتورهای هسته یی ژاپن در حال پشت سر گذاشتن آزمایشات فشار جدید و شدیدی هستند تا از ایمنی آن ها و توانایی های شان برای پشت سر گذاشتن حوادث طبیعی اطمینان حاصل شود.

در ادامه این گزارش آمده است: شرکت فرانسوی آروا اعلام کرده است که ژاپن می تواند تا پایان سال میلادی جاری شش راکتورش را مجددا راه اندازی کند. سایر راکتورهای این کشورها نیز به تدریج فعالیت خود را از سر می گیرند؛ به ویژه از آن جهت که شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن کنترل مجلس اعیان این کشور را نیز به دست آورده است.

این نشریه در ادامه نوشت: آبه گفته است که راکتورهای هسته یی که آزمایشات فشار جدید را با موفقیت پشت سر می گذارند می توانند در عرض یک سال پس از انجام این بررسی ها فعالیت خود را از سر گیرند.

در ادامه این گزارش می خوانیم: اگرچه چنین موضعی با احساس بسیاری از مردم ژاپن تضاد دارد، این کشور یک نهاد نظارتی مستقل را پایه گذاری کرده است که قدرت هایش نسبت به نهادهای ناظر پیش از آن بسیار بیش تر خواهد بود. هدف از چنین اقدامی اطمینان از اعتبار و قابل اعتماد بودن سیستم نظارتی ژاپن است.

در ادامه این گزارش آمده است: نهاد نظارت هسته یی ژاپن اهداف خود را برای به کارگیری بالاترین استانداردهای ایمنی هسته یی در جهان که شامل اقدامات فعالانه ای برای مقابله با حوادث طبیعی است، به طور علنی بیان کرده است. هدف از این کار جلب اعتماد عمومی و ایجاد مقدمات توسعه" مسالمت آمیز" انرژی هسته یی است.

این نشریه در ادامه نوشت: به این نکته توجه کنید که ژاپن به شخصه نفت یا گاز ندارد و از سال ۲۰۱۲،۶۵ میلیارد دلار صرف واردات گاز طبیعی مایع کرده است. این رقم ۲۵ درصد بیش تر از سال ۲۰۱۱ است، زمانی که زمین لرزه و سونامی نیروگاه هسته یی فوکوشیما دایچی را از پای انداخت و موجب تجدیدنظر ژاپن در منابع تولید برقش شد.

در ادامه این گزارش آمده است: آلمان یکی از کشورهایی است که به تعطیلی هفده نیروگاه هسته یی اش که زمانی یک چهارم برق این کشور را تامین می کردند متعهد باقی مانده است. مقامات این کشور تاکنون هشت راکتور را تعطیل کرده اند و سایر راکتورهای فعال هجده درصد برق آلمان را تامین می کنند. این باعث شده است که زغال سنگ در این کشور جای پای محکم تری پیدا کند. سازمان هسته یی جهان اعلام کرده است که بازار زغال سنگ در آلمان از ۴۳ درصد در سال ۲۰۱۰ به ۵۲ درصد در سال میلادی جاری رسیده است. نتیجه اش این است که طبق اعلام وزارت محیط زیست آلمان، میزان دی اکسیدکربن در این کشور از ۹۱۷ میلیون تن در سال ۲۰۱۱ به ۹۳۱ میلیون تن در سال ۲۰۱۲ رسید.

در پایان این گزارش می خوانیم: به نظر می رسد با گذشت زمان انرژی هسته یی بار دیگر از سایر منابع عقب افتاده است. به این ترتیب برخی قدرت های جهانی فعلا در حال پیشبرد سوخت های فسیلی و ارتقای آن ها هستند. فعالان محیط زیست و طرفداران نسل های بعدی انرژی هسته یی ممکن است بتوانند در آینده نیروی متحدی را تشکیل دهند و اجازه دهند که انرژی هسته یی بار دیگر سرپا بایستد.