وزیران اروپایی دوشنبه درباره برجام رایزنی میکنند
خبرنگار روزنامه آمریکایی «والاستریت ژورنال» در پیامی در توییتر به برنامه وزیران خارجه کشورهای اروپایی درباره چگونگی تعامل با کشورهای عربی همزمان با تلاشها برای احیای برجام اشاره کرد.
خبرنگار روزنامه آمریکایی « والاستریت ژورنال » در پیامی در توییتر به برنامه وزیران خارجه کشورهای اروپایی درباره چگونگی تعامل با کشورهای عربی همزمان با تلاشها برای احیای برجام اشاره کرد.
این خبرنگار در این پیام توییتری نوشت: «یک دیپلمات ارشد گفته که برخی از مذاکرات روز دوشنبه درباره برجام در میان وزیران خارجه اروپایی درباره چگونگی تعامل با کشورهای حاشیه خلیج فارس در حالی که طرفها به سوی احیای توافق (با ایران) میروند، است.»
این خبرنگار یادآوری کرد که مدیران سیاسی سه کشور اروپایی هفته گذشته به کشورهای منطقه سفر کرده بودند.
این مدیران سیاسی هفته پیش به عربستان سعودی، امارات و عمان برای رایزنی درباره ایران و برجام سفر کردهاند.
بر اساس گزارش روزنامه والاستریت ژورنال، «این اقدامی اولیه برای کمک به آمریکا جهت کاستن از نگرانیهای کشورهای حاشیه خلیج [فارس] درباره از سرگیری دیپلماسی با ایران و بازگشت احتمالی به برجام است.» (جزئیات بیشتر)
«جو بایدن»، رئیسجمهور جدید آمریکا هنوز به صورت صریح و شفاف سیاست خود درباره بازگشت آمریکا به برجام را مشخص نکرده است. او و مشاورانش گفتهاند قصد دارند از بازگشت به برجام به عنوان سکویی برای همکاری با متحدان واشنگتن جهت تقویت این توافق هستهای بهره بگیرند.
در این میان، برخی از کشورهای عربی از جمله عربستان سعودی و امارات خواستهاند دولت آمریکا درباره بازگشت به برجام با آنها مشورت کند.
دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا بعد از خروج از توافق هستهای برجام تحریمهای فراوانی علیه ایران اعمال کرده. دولت او روز جمعه گذشته در واپسین روزهای حضور در قدرت تحریمهای جدیدی علیه ایران اعمال کرد.
بایدن قبل از پیروزی در انتخابات ریاستجمهوری در یادداشتی در سیانان نوشته بود: «من مسیر معتبری برای بازگشت دیپلماسی با ایران به تهران پیشنهاد خواهم کرد. اگر ایران به پایبندی موشکافانه بازگردد، آمریکا به عنوان نقطه آغازی برای مذاکرات متعاقب، به این توافق بازخواهد گشت.»
با آنکه جو بایدن گفته به توافق هستهای با ایران برمیگردد، اظهارات او و تیمش درباره روند این بازگشت و ارتباط آن با مذاکرات متعاقبی که گفته شده هدف آن «قویتر و طولانیتر کردن» برجام است هنوز چندان روشن نیست.
ارسال نظر