به گزارش پارس ، به نقل ازکیهان، فارین پالیسی شورای آتلانتیک در گزارشی خواستار پرکردن خلأ روابط سیاسی با روابط فرهنگی بین ملت ها شده و می نویسد: مبادلات فرهنگی و دانشگاهی بین ایران و آمریکا سرمایه گذاری کم هزینه با سودآوری بالا خواهد بود و می تواند در آینده زمینه را برای روابط عادی تهران- واشنگتن، فراهم کند. همچنین آمریکا می تواند کار گروهی برای بررسی تعاملات دانشگاهی، هنری، ورزشی، علمی و تکنولوژیکی با ایران راه اندازی کند. رضا اصلان، از فعالان شورای روابط خارجی آمریکا می گوید، زمانی که دو کشور هیچ کانالی برای روابط دیپلماتیک ندارند، مانند آنچه در روابط ایران و آمریکا به چشم می خورد، « دیپلماسی مردم با مردم» تنها راه پیش رو به شمار می رود.
شورای آتلانتیک در عین حال افزود: البته این راه نیز دشواری های خود را دارد. برای مثال زمانی که آمریکا قصد داشت از این طریق روابط خود را با جماهیر شوروی سابق بهبود ببخشد، با موانعی مواجه شد. دیپلماسی فرهنگی روش خوبی است و در گذشته نیز در دوران ریاست جمهوری محمد خاتمی آزمایش شده و نتایجی نیز به همراه داشته است. اما باید توجه داشت اکنون ایالات متحده تحریم های سنگینی را علیه ایران اعمال می کند که به نوبه خود راه تعامل فرهنگی را نیز دشوار می کند.
در این گزارش با اشاره به اینکه از طریق جلب نظر مردم ایران می توان به تغییر رفتار دولت ایران پرداخت، به تحریم به عنوان یک مانع جدی اشاره شده و آمده است: تا زمانی که واشنگتن رویکرد کلی خود در این باره را تغییر ندهد، مردم ایران نسبت به موضوع تعامل با بدبینی و سوءظن خواهند نگریست. از جمله دولت آمریکا از روز دوشنبه تحریم های جدیدی را علیه ایران اعمال کرد و مجلس نمایندگان نیز همزمان با روی کارآمدن رئیس جمهور جدید، درصدد تشدید فشارها به ایران است.
یادآور می شود مقامات آمریکایی در ادبیات دو سال اخیر خود از تعابیری مانند فلج کردن و به زانو درآوردن مردم ایران برای تسلیم در برابر توقعات غرب سخن رانده اند.