ظریف: بیستم سپتامبر هیچ اتفاق جدیدی رخ نخواهد داد
«محمدجواد ظریف»، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در واکنش به ادعای «مایک پامپئو»، وزیر امور خارجه آمریکا مبنی بر اینکه تحریمهای بینالمللی علیه ایران بیستم سپتامبر بازخواهند گشت، تاکید کرد که در این تاریخ اتفاقی رخ نمیدهد.
« محمدجواد ظریف »، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در واکنش به ادعای «مایک پامپئو»، وزیر امور خارجه آمریکا مبنی بر اینکه تحریمهای بینالمللی علیه ایران بیستم سپتامبر بازخواهند گشت، تاکید کرد که در این تاریخ اتفاقی رخ نمیدهد.
ظریف در این پیام با پیوست یکی از یادداشتهای «جان بولتون»، مشاور امنیت ملی پیشین کاخ سفید با استناد به قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت، این موضوع را روشن ساخت که آمریکا دیگر عضوی از برجام نیست.
وی در این پیام خطاب به وزیر امور خارجه آمریکا نوشت: «پامپئو، باز هم اشتباه میکنی، هیچ اتفاق جدیدی در ۲۰ سپتامبر رخ نمیدهد.»
ظریف در ادامه نوشت: «فقط کافی است، قطعنامه ۲۲۳۱ را بخوانی. حتی بولتون که رئیست را قانع کرده بود تا به تو دستور دهد "به مشارکت آمریکا در برجام خاتمه دهی" این قطعنامه را خوانده بود.»
محمد جواد ظریف در پایان پیام توئیتری خود نوشت: «به تعبیر بولتون: فرایند "ساده"، خودکار و یا سریع نیست، بلکه به صورت تعمدی، "پیچیده و طولانی مدت" طراحی شده است.»
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پایان تاکید کرد: «ایالات متحده یک مشارکتکننده [در برجام] نیست.»
«مایک پامپئو»، وزیر خارجه آمریکا اوایل شهریور ماه، مدعی شده بود که تحریمهای بینالمللی علیه ایران از نیمه شب ۲۰ سپتامبر (۳۰ شهریور) به وقت گرینویچ احیا خواهند شد.
پامپئو همچنین دو روز گذشته با نگارش یادداشتی در نشریه فیگارو گفته بود همه کشورها باید تحریمهای بینالمللی که آمریکا خواستار بازگشت آنها است را اجرا کنند (جزئیات بیشتر).
دولت آمریکا روز ۳۰ مرداد (۲۰ اوت) با ارائه نامهای به رئیس شورای امنیت رسماً این شورا را از خواست خود برای بازگرداندن تمامی تحریمهای بینالمللی علیه ایران مطلع کرد.
آمریکا در این نامه ایران را به «نقض اساسی» تعهداتش در «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) متهم کرده است.
چنانچه آمریکا از برجام خارج نشده بود، این نامه، روند ۳۰ روزهای را آغاز میکرد که میتوانست به «بازگشت خودکار» تحریم سازمان ملل علیه ایران منجر شود.
با این حال، آمریکا اردیبهشت سال ۱۳۹۷ به مشارکتش در برجام خاتمه داده و طبق گفته اعضای شورای امنیت نمیتواند از حقوق تصریحشده در این توافق و متن قطعنامه صادرشده برای تأیید آن استفاده کند.
به همین دلیل، تلاش آمریکا از همان آغاز با مخالفتهای جدی روبرو شده است. خبرگزاری رویترز ۱ شهریورماه گزارش داد ۱۳ عضو شورای امنیت با نگارش نامههایی مخالفت خودشان را با خواست آمریکا برای بازگرداندن تحریمها علیه ایران اعلام کردهاند.
ساز و کار موسوم به بازگشت خودکار تحریمها که با نامهای دیگری مثل «مکانیسم ماشه» یا «اسنپبک» نیز شناخته میشود به دنبال احیای تمامی قطعنامههای تحریمی علیه تهران است که پس از حصول برجام میان ایران و گروه موسوم به ۱+۵ تعلیق شده بودند.
ارسال نظر