به گزارش پارس به نقل از ایسنا، استفاده از تجربیات دولت های گذشته، همکاری با اصولگرایان معتدل، تشکیل دولت فراجناحی، پرهیز از افراط گری و توجه به شایسته سالاری از کلید واژه های به کار رفته در سخنان حسن روحانی در مورد نحوه اداره کشور و انتخاب کابینه اش پیش از انتخاب وی به عنوان رئیس جمهور منتخب ملت ایران بود، قول ها و وعده هایی قطعا در ۴ سال آینده مورد توجه رسانه ها و مردم قرار خواهد داشت.

اما قول های حسن روحانی درباره نحوه اداره کشور که با استقبال مردم قرار گرفته است کدام ها بودند؟

روحانی قول داده که افراط گری را به انزوا بکشاند

روحانی در برابر این پرسش که شما با اصولگرایان مشکل دارید یا خیر؟ پاسخ داد: من با اصولگرایان مشکلی ندارم و در مسئولیت های مختلف با اصولگرایان معتدل کار کرده ام و امروز هم در مرکز تحقیقات در کنار اصولگرایان معتدل هستم، پس مشکلی با معتدل ها از جمله اصلاح طلب و اصولگرا نخواهم داشت.

وی همچنین بابیان این که چه کسی به ما اجازه داده است که نیمی از سرمایه مردم ایران را کنار بگذاریم و اتوبوسی بیاییم و اتوبوسی برویم، تصریح کرد: با افراط میانه خوبی ندارم و معتقدم آنها که در مسیر افراط بوده اند، ولو حسن نیت داشته اند، عملا به کشور خدمت نکرده اند، پس اگر افراط نبود، چهار سال پیش نه اردوکشی خیابانی را شاهد بودیم و نه نیاز به قوه قضاییه و نه زندان و نه حصر بود، یعنی همه گرفتاری ها از افراط بود.

روحانی با تاکید بر این که من یک اعتدال گرا هستم و همیشه با اصولگرایان معتدل و اصولگرایان کار کرده ام و اکنون نیز راه و مسیرم همین است و در طول این ۳۴ سال خط و مشی ام تغییر نکرده است، گفت: هیچ گاه افراط گر نبوده ام نه به سمت چپ و نه به سمت راست و امیدوارم نمایندگانی کسانی را که عدالت، اعتدال و عقلانیت را دوست دارند، داشته باشم.

وی همچنین درباره نوع نگاهش به احزاب و جریان های سیاسی و بکارگیری آنها در دولت خود، گفته است: من با کار کردن با جناح ها که اسم شان اصولگرا و اصلاح طلب است مشکلی ندارم. من با افراطیون مشکل دارم و با آنها که در خط اعتدال نیستند میانه ای ندارم به خاطر همین آمدم تا خط اعتدال را جایگزین خط افراط کنم چرا که خط افراط همیشه برای ما مشکل آفرین بوده است و اصلا مشکل اصولگرا و اصلاح طلب نیست، مشکل افراطیون هستند.

روحانی قول داده دولت فراجناحی تشکیل دهد

رییس جمهور منتخب مردم ایران دربرنامه گفت وگوی ویژه خبری با بیان این که از واژه فراجناحی خیلی خوشم می آید، اظهار کرد: معتقدم با یک جناح نمی شود کشور را اداره کرد.

وی افزود: در زمانی دوستان ما در مجلس می گفتند اگر روزی دولت و مجلس و قوه قضاییه همه در یک خط شوند و نفت هم گران شود، چه خواهد شد و می گفتند هماهنگی بیشتر می شود و وقتی پول نفت بیشتر شود، دنیا گلستان می شود، اما دیدیم نشد و با یک جناح نمی توان کشور را اداره کرد.

روحانی با تاکید بر این که اگر در مسیر عدل و عدالت باشیم، می توانیم کشور را به خوبی اداره کنیم، خاطرنشان کرد: دولت من فراجناحی خواهد بود. از تمام کارشناسان، خبرگان، نخبگان استفاده خواهم کرد و باید همه دست به دست هم بدهیم تا کشور را آباد کنیم.

روحانی قول داد تجربه های دولت های گذشته را نادیده نگیرد

وی در جواب سوالی مبنی بر این که آیا در دولت خود از رویکرد اصلاح طلبانه محمد خاتمی بهره خواهید گرفت، گفت: رویکرد من مشخص شده و برنامه ام تدوین و منتشر شده است. البته با توجه به تجربیاتی که در دولت سازندگی و اصلاحات داشتم، از نکات مثبت این دوران استفاده خواهم کرد و اگر در سال های اخیر نیز تجربه مفیدی بوده باشد، از آن هم بهره می گیرم.

روحانی قول داده از منتقدان استقبال کند

رییس جمهورمنتخب مردم ایران همچنین در پاسخ به این سوال که در کابینه تان منتقدان و مخالفان شما چه جایگاهی دارند، گفت: اگرچه وجود انتقاد طبیعی است و کسی می تواند حتی با نظر رییس جمهور کاملا موافق نباشد، اما کسی که در اساس راه و روش نسبت به دولت انتقاداتی دارد باید با او حرف زد وگرنه همکاری با او سخت می شود.

روحانی قول داده که وزارت زنان تشکیل دهد

داداندیش نماینده روحانی در حوزه زنان با بیان این که روحانی پیشنهاد تشکیل وزارت زنان را داده خاطر نشان کرد: دولت تدبیر و امید یک نهاد اجرایی قوی و عالی در حد وزارت راه اندازی می کند، چرا که در این شرایط وزیر زنان می تواند هنگام تصمیم گیری در هیات دولت برای زنان حضور داشته باشد و برنامه های تدوین شده در این حوزه ضمانت اجرایی خواهد داشت. علاوه بر آن در عملکرد این وزارتخانه مجلس شورای اسلامی ایران نظارت می کند و بودجه کافی برای آن تصویب می شود.

داداندیش افزود: با راه اندازی وزارت زنان، وزیر این وزارتخانه می تواند در بقیه تصمیم گیری های دولت آسیب شناسی های لازم را در حوزه زنان انجام دهد و او در مقابل زنان و جامعه پاسخگو خواهد بود.

روحانی قول داده به شایسته سالاری را مدنظر قرار دهد

روحانی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که در دولت شما چند وزیر زن وجود خواهد داشت، گفت: اصل برای من زن و مرد نیست، اصل برای ما شایسته سالاری است و هرکسی که توانمندی داشته باشد، از او استفاده می کنم.