قالیباف در گرامیداشت سومین سالگرد شهید همدانی:
کارامدی تهدیدها را تبدیل به فرصت میکند
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه امروز در حوزه اقتصادی مشکل ما نداشتن نیست، تصریح کرد: ظرفیت کشور ظرفیت بالایی است. امروز در جنگ اقتصادی اولین ضعف ما ناکارامدی در این عرصه و ضعف مدیریت است.
به گزارش پارس- محمدباقر قالیباف در مراسم گرامیداشت سومین سالگرد شهادت سردار شهید سرلشگر حاج حسین همدانی که امروز- 19مهرماه 97- بعد از نماز مغرب و عشا در حسینیه امام خمینی (ره) همدان برگزار شد، با درود به روان پاک شهدا و امام شهدا گفت: بدون شک هدف از جمع شدن در سایه و نام شهدا این است که ما راه شهید و مسیر شهدا و انقلاب و صراط مستقیم را بشناسیم. شهید همدانی ها چراغ راه ما هستند.
فرمانده لشگر 5 نصر با پرداختن به آشنایی با شهید همدانی در دوران دفاع مقدس و جبهه های جنگ گفت: آخرین دیدار من با ایشان 48 ساعت قبل از شهادتش بود. شهید همدانی از قبل از انقلاب تا آخرین روز حیاتش برای مردم و ایران اسلامی صادقانه و بی نام و نشان زحمت کشید. در هرجا که فتنه ای علیه انقلاب بود ایشان حاضر می شد و می درخشید و مبارزه می کرد. در این بیش از 3 دهه ای که با هم آشنا بودیم ایشان را کمابیش شناختم. ایشان همیشه خود را وظیفه مند می دانست. چه هنگامی که در مسوولیت بود و چه هنگامی که نبود. هیچ وقت در فراز و نشیب مسوولیت ها از وظیفه خود و ارتباط با مردم غافل نبود. برایش مهم نبود در چه مسوولیت و پستی قرار گرفته است. بسیار انسان با محبتی بود و در عین حال بسیار صبور و شجاع. در لحظات سخت دوران جنگ مردانه می ایستاد. روحیه مقاومت، تلاش و شجاعت ایشان در کربلا 5 هنوز در ذهنم نقش بسته است. ایشان یک مظلومیت خاصی هم داشت. در عالم دوستی متوجه می شدیم که بی توجهی دیگران به خودش اصلا برایش موضوعیت نداشت. بیشتر به دنبال جذب افراد بود تا دفع آنها از اسلام و انقلاب، خیلی وقت ها زخم زبان هم می شنید که من بارها شخصا شاهدش بودم اما به تمام معنا با محبت و با گذشت بود. در جریانات سال 88 زحمات بسیاری کشید. بعد با کسانی که نااگاهانه در این فتنه بودند وقتی روبرو می شد مانند فرزندانش برخورد و رفتار می کرد. همین خصایص اخلاقیاش بود که باعث شد نه در همدان ونه در ایران که در امت اسلامی برای همیشه تاریخ بدرخشد.
قالیباف ادامه داد: همین روحیه و همین فرهنگ مجاهدت و فرهنگ شهادت و مبارزه است که ما را از روزهای سختی سقوط خرمشهر، از آن روزهای سخت آغازین دفاع مقدس با سربلندی بیرون اورد؛ روزهایی که کسانی در کشور حکومت می کردند که معتقد بودند نباید بجنگیم با اینکه بخش هایی از کشور به تصرف دشمن درآمده بود می گفتند باید آتشبس صورت گیرد و با کدام امکان می خواهید مبارزه کنید.
وی با بیان اینکه وقتی فرهنگ مجاهدت و مبارزه هست باعث می شود تا امروز ما بتوانیم به عنوان یک قدرت در منطقه باشیم و امنیتی که در کشور ما حاکم است بی نظیر باشد، ادامه داد: همه شرق و غرب پشتیبان دشمن متجاوز بودند و ما با حداقل امکانات و در شرایطی که منافقین از مردم عادی گرفته تا رییس جمهور و نخست وزیر را ترور می کردند، تلاش کردیم و سنت های الهی به یاری مان آمد و پیروز شدیم.
فرمانده لشگر نصر 5 با اشاره به سختی های دوران دفاع مقدس حتی بعد از پذیرش قطعنامه 598 اظهار کرد: یکی از بحث هایی که مطرح بود این بود که چرا بعد از آزادسازی خرمشهر جنگ را ادامه دادید؟ چه دستاوردی از جنگ یافتید؟ اگر ادامه نمی دادید این طور و آنطور نمی شد. البته همانند حرکتی که در استادیوم 100هزارنفری دیدیم، آن موقع هم در سال 65، در حالی که مقام معظم رهبری رییس جمهور بودند، مردم یکبار دیگر جمع شدند و ایشان آمدند و در جبهه دشمن را سرجای خود نشاندیم. منظورم این است که آن زمان هم با سختی های بسیاری مواجه بودیم. اما امروز با افتخار می گوییم دستاوردهای شهدای ما، دستاورد مبارزه و دستاورد در راه خدا گام برداشتن و معتقد بودن به سنت های الهی این است که امروز امنیتی در کشور ما حکمفرماست که در بین کشورهای دیگر بینظیر است. افتخار مان این است که در حوزه صنایع نظامی که به مراتب پیچیده تر از صنایع دیگر است، امروز پیشرفت کشور ما قابل توجه است. این دستاورد همان رشادت ها و خون شهداست.
وی با بیان اینکه همه هدف اسراییل و امریکا از بین بردن نظام اسلامی و انقلاب ما بود، اظهار کرد: همه هدف اسراییل این بود که برای توطئه بیشتر خود را با ما هم مرز بکند؛ با هزاران توطئه ای که اتفاق می افتاد و اخرینش را در قالب داعش دیده اید. امروز شهدا در ظاهر در کنار ما نیستند اما عظمت انقلاب اسلامی و امت اسلامی و احیای مجدد اسلام روحیه مبارزه با ظالم و استکبار از شبه قاره هند تا مدیترانه به برکت انقلاب اسلامی و به لطف خدا و به برکت خون همان شهدا است؛ به طوری که چه در اهل سنت و چه در شیعه شاهد مبارزه با ظلم هستیم. جایی که در طول تاریخ جولانگاه بریتانیای کبیر و مرکز نفوذ امریکا بود امروز به برکت انقلاب اسلامی در منطقه باثبات مانده و دارای قدرت و نفوذ منطقهای است. همه فشارهایی هم که دشمنان وارد می کنند برای این است که جلوی این قدرت و عظمتی که به برکت خون شهدا حاصل شده را بگیرند. البته قادر نیستند و قادر هم نخواهند بود.
قالیباف با اشاره به مبارزات ملت یمن و فلسطین گفت: سابقه جنگ اعراب و اسراییل را دیده ایم که در5 روز اسراییل همه آنها را از پا درآورد اما امروز می بینیم که شرایط چگونه است و برکت و عزت اسلام را می بینیم. اینها همه به برکت فرهنگ مجاهدت، فرهنگ قرانی و اهل بیت و زحمت و مجاهدت های رزمندگان و خون شهدا و زحماتی است که این ملت متحمل شده اند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از صحبت هایش بیان کرد: امروز البته نکته ای که باید همه ما بدان توجه کنیم این است که دشمن که در ان میادین نتوانست به اهدافش برسد در عرصه مسئل اقتصادی و در جنگ روانی به دنبال فشار مضاعف از داخل کشور به ماست. امروز در چهلمین سال انقلاب دشمن اولویتش را حوزه اقتصادی قرار داده چون تشخیصش این است که ضعف ما در اینجاست. بد هم تشخیص نداده ما متاسفانه درحوزه اقتصادی ضعف داریم. با این فشار اقتصادی و جنگ روانی که درست کرده می خواهد باورهای ما و جوانان ما را نسبت به ارمان های انقلاب تضعیف کند. شرایط امروز ما سخت تر از دهه 60 نیست. باید همان مسیری را که در پیروزی انقلاب و در تداوم انقلاب طی کرده ایم، امروز در حوزه مبارزه اقتصادی و جنگ رسانه ای که دشمن اغاز کرده، نیز پیش بگیریم. یعنی با همان روحیه مجاهدت. امروز دشمن آمده روی آن بخشی که از مدافعان جدی انقلاب هستند یعنی همان مستضعفان جامعه زوم کرده و آنان را هدف قرار داده است. امروز می بینیم مستضعفان بیشترین آسیب را از این جنگ اقتصادی می خورند. به تعبیر امام راحل این انقلاب انقلاب مستضعفان و پابرهنگان است و دشمن برنامه ای ریخته تا آنها بیشترین ضربه را بخورند.
فرمانده لشگر 5 نصر با تاکید بر حضور همیشگی مستضعفان در عرصه های مختلف انقلاب و دوران دفاع مقدس اظهار کرد: شهدای مدافع حرم را نگاه کنید. قبلا می گفتند اگر جنگی اتفاق بیفتاد آیا باز هم کسی می رود؟ امروز شهدای مدافع حرم ثابت کردند که بله می روند و اتفاقا جوانان هم می روند. مانند دوران دفاع مقدس.
وی افزود: بیشترین زحمت و هزینه را چه در عرصه حضور و خون دادن و چه در عرصه مادی که البته کم توقع ترین اقشار جامعه همین مستضعفان هستند، این قشر بردوش دارند.
قالیباف با بیان اینکه امروز در حوزه اقتصادی مشکل ما نداشتن نیست، تصریح کرد: ظرفیت کشور ظرفیت بالایی است. امروز در جنگ اقتصادی اولین ضعف ما ناکارامدی در این عرصه و ضعف مدیریت است. دلیل روشن این ضعف مدیریت هم این است که زمانی که درآمد کشور به 5 برابر هم افزایش یافت ما مشکلات اقتصادی داشتیم. آن زمانی هم که این ظرفیت در اختیارمان نبود باز هم مشکل اقتصادی داشتیم. ازقضا ان زمانی که افزایش درآمد نداشتیم رشد اقتصادی بیشتری داشتیم. خب نشان می دهد که مشکل ما به وضوح در حوزه کارآمدی است.
وی به ضعف دوم در حوزه مشکلات اقتصادی پرداخت و گفت: به جای اینکه مشکل اقتصادی را بخواهیم با راهکار اقتصادی حل کنیم به دنبال راهکار سیاسی هستیم که از طریق دیگری مشکل را حل کنیم. درست است تحریم در جاهایی برای ما مشکلاتی ایجاد کرده اما همین تحریم می تواند بزرگترین فرصت هم برای ما باشد به شرط آنکه با مدیریت درست به آن بپردازیم.
قالیباف افزود: نقدینگی که به عنوان که یک چالش جدی اکنون در کشور مطرح است به این دلیل چالش است که نقدینگی که در حقیقت متعلق به همه مردم کشور است و در اختیار بانک هاست، عملا در دست درصد بسیار کمی از مردم است. سود این نقدینگی که امروز در کشور است بیش از 300 هزار میلیارد تومان است و بیش از 75درصد این بیش از سیصد هزار میلیارد تومان به کمتر از 10 درصد سپرده گذاران تعلق می گیرد. این در حالی است که می بینیم برای 10 میلیون وام جهیزیه جوان ما معطل می ماند اما کسانی هستند که در یک هفته هم وام می گیرند هم سود پول بدون دادن مالیات دریافت می کنند. خب این نقدینگی اگر در چرخه تولید باشد می شود موفقیت و فرصت و اگر در چرخه دلالان و یک قشر خاص باشد می شود چالش و طبیعی هم است.
نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه رییس محترم دولت اعلام کرد دلار در اقتصاد کشور نقش زیادی ندارد، گفت: با این حساب چرا با افزایش دلار قیمت کالاهایی مانند رب گوجه فرنگی تا این حد افزایش می یابد؟ چه ضعف مدیریتی است که هزینه ها باید برود بالا با بالا رفتن نرخ دلار؟ البته بعدش هم عذرخواهی می شود. بله عذرخواهی خیلی خوب است اما بهتر از عذرخواهی این است که کار را خوب انجام دهیم و تلاش کنیم تا این ناکارآمدی باعث فشار بیشتر بر زندگی مردم نشود. این گرانی بر مردم و به خصوص قشر مستضعف دارد فشار می آورد.
قالیباف با اشاره به قشر کم درآمدی که بعضا ماه هاست حقوق هم نگرفته اند، خاطرنشان کرد: گرانی به این افراد فشار بیشتری می آورد و انها دارند تحمل می کنند . اگر امروز به سیاست های جبرانی توجهی نکنیم و به این افراد مستضعف کمکی نکنیم و بگوییم 6 ماه دیگر کمک می کنیم، زندگی هایی فرو می ریزد.
وی با بیان اینکه اگر نتوانیم این مشکل را حل و فصل کنیم ، این انقلاب با این همه عظمت، با این همه پیشرفت که توضیح دادم خدایی ناکرده آسیب می بیند، افزود: ظرفیت برای حل مشکلات اقتصادی در کشور وجود دارد فقط باید دست به دست هم دهیم. البته که مسوولیت این کار با دولت محترم است و حتما دولت قادر است این کار را انجام دهد به شرط آنکه تصمیم بگیرد، اراده کند و به میدان کار بیاید. دولت امروز اختیارات لازم را حتی اختیاراتی که در حوزه رهبری هم بود در اختیار دارد. رهبر معظم انقلاب ان اختیارات را هم در اختیار سران قوا گداشته اند که هر تصمیمی گرفتند این حمایت انجام شود. پس امروز همه ظرفیت ها برای انجام کار فراهم است. فقط دولت باید گام بردارد و همه ما مکلف هستیم به دولت کمک کنیم. حتما در این مسیر نباید دولت را تضعیف کنیم . بنده به عنوان کسی که در عرصه سیاسی هستم حتما با دولت نگاه های کاملا متفاوتی دارم اما در حوزه اقتصادی و حل مشکلات مردم حاضرم هر گونه همکاری که دولت بخواهد انجام دهیم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به نامه راهکار اقتصادی که به سران سه قوه ارسال کرده، ادامه داد: توقع مردم این است که دولت در این مسیر محکم تر از گذشته به میدان بیاید. افراد متعددی هم طرح های پیشنهادی شان را ارائه داده اند. مهم این نیست کدام طرح را دولت اجرا می کند. هر طرحی که دولت تشخیص داد ما آن را قبول داریم و انجام می دهیم اما دولت باید سریع تر تصمیم بگیرد و زمان را از دست ندهد و بیش از این آسیب به جامعه و تولید کنندگان ما وارد نکند.
وی با بیان اینکه امروز مجاهدت ما، ادامه راه شهدا و امام(ره)، خدمت به کشور، عزت به ایران عزیز و خدمت به همه مردم این است که بایستیم و این ناکارآمدی ها را حل و فصل کنیم و دشمن را ناامید و جوانان و جامعه مان را امیدوار کنیم ، گفت: باید فرصت را برای جوانان فراهم کنیم. یکی از ضعف ها در عرصه مدیریتی کشور این است که مردم را از عرصه اقتصاد خارج کردیم. در دوره جنگ جوانان جنگ را اداره می کردند . بیشترین شهدای ما جوانان هستند اما امروز اصلا این فرصت ر ا در اختیار جوانان قرار نمی دهیم و انان گله مندند و حق دارند. فرصت را باید برای انها فراهم کنیم و راه انقلاب و مجاهدت هرروز به نوعی است و جبهه متفاوت. امروز جبهه ما حوزه اقتصادی و رسانه ای است. همه دست به دست هم دهیم و به فضل الهی اگر مثل گدشته مقاوم و پرکار و باتدبیر حرکت کنیم با وجود سختی ها حتما موفق می شویم.
ارسال نظر