سخنرانی رییس جمهوری در سازمان ملل آغاز شد
سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی ، رییس جمهوری اسلامی ایران در هفتاد و سومین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک ساعت 21 و 35 دقیقه به وقت تهران آغاز شد .
این ششمین سخنرانی دکتر روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران در مجمع عمومی سازمان ملل است.
سخنرانی رییسان جمهوری ایران و آمریکا کانون توجه رسانه های جهان قرار دارد و در این مقطع با توجه به سیاست های دونالد ترامپ در قبال ایران از حساسیت ویژه برخودار است.
پیش از روحانی ، تمیم بن حمد آل ثانی امیر قطر سخنرانی کرده است.
ترامپ ساعت 18 و 8 دقیقه به وقت تهران پس از رییس جمهوری اکوادور، سخنرانی کرد.
** تبیین سیاست ها
حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی، در آغاز ورود به نیویورک در جمع خبرنگاران گفت که هدف ما از شرکت در این اجلاس این است که سیاست های جمهوری اسلامی ایران نسبت به منطقه و جهان را در مجامعی که پیش رو داریم، تبیین می کنیم.
روحانی در سفر خود به نیویورک ضمن دیدار و گفت وگو با برخی از همتایان خود با مدیران ارشد رسانه های آمریکایی و شبکه تلویزیونی ان بی سی آمریکا گفت وگو کرد.
وی همچنین در این سفر ضمن سخنرانی در اجلاس صلح برای بزرگداشت نلسون ماندلا، با مدیراجرایی صندوق بین المللی پول، رئیس کمیته بین المللی المپیک و نخبگان و صاحب نظران سیاست خارجی آمریکا دیدار و گفت وگو کرد .
رییس جمهوری اسلامی ایران همچنین در این سفر با همتایان خود از جمله روسای جمهور کوبا ، بولیوی، ترکیه و رئیس هیات اجرایی دولت افغانستان، دیدار و درباره مسایل منطقه و جهان گفت وگوکرد.
** دیدار با مدیران ارشد رسانه های آمریکائی
رئیس جمهوری اسلامی ایران روز گذشته در دیدارجمعی از مدیران ارشد رسانه های آمریکایی با بیان نقش ارزشمند رسانه های همگانی در انتقال واقعیات جامعه به مردم تاکید کرد: هدف نهایی رسانه ها در انتقال حوادث و تحلیل آنها باید تقویت صلح، امنیت و پیشرفت جامعه بشری باشد.
** سخنرانی در اجلاس صلح
روحانی همچنین روز گذشته در اجلاس صلح برای بزرگداشت نلسون ماندلا ، با تاکید بر اینکه درمان نژادپرستی، بیگانه هراسی، خشونت و نفرت پراکنی را باید در گفتگو، مدارا و مردم سالاری جستجو نمود، اظهارداشت: این همان راهی است که ماندلا با شجاعت به دولتمردان واقعی نشان داده است.
** دیدار با مدیر اجرایی صندوق بین المللی پول
وی در دیدار مدیراجرایی صندوق بین المللی پول نیز تاکید کرد که جمهوری اسلامی ایران علاقه مند است روابط خود را با نهادهای پولی جهانی از جمله صندوق بین المللی پول گسترش داده و از نظرات مشورتی این صندوق برای پیشبرد برنامه های اقتصادی خود بهره بگیرد.
** دیدار با رییس جمهور کوبا
رئیس جمهوری اسلامی ایران همچنین در دیدار با رییس جمهور کوبا با اشاره به ضرورت تلاش در راستای توسعه و تقویت مناسبات و همکاری های ایران و کوبا، گفت: باید از ظرفیت های موجود در دوکشور برای رفاه بیشتر دوملت و توسعه مناسبات تهران- هاوانا بهرهبرداری کنیم.
** گفت وگو با شبکه تلویزیونی ان بی سی آمریکا
رییس جمهوری اسلامی ایران روز سه شنبه نیز در گفت و گویی با شبکه تلویزیونی ان بی سی آمریکا تاکید کرد که برنامه ای برای دیدار با ترامپ ندارد و اساسا رئیس جمهور آمریکا شرایطی را بوجود نیاورده که فضای چنین دیداری ایجاد شود.
روحانی در پاسخ این سوال که 'آیا در نیویورک دیداری بین شما و ترامپ انجام می گیرد'، گفت: برنامهای برای دیدار نداریم، اگر کسی علاقه به مذاکره ، گفتگو و پیشرفت در روابط دارد، از حربه تحریم و تهدید استفاده نمی کند. زمانی که دولتی همه توان خود را علیه دولت دیگر بکار میگیرد، معنایش این است که اراده لازم برای حل و فصل مسایل ندارد.
** دیدار با رییس جمهور بولیوی
رئیس جمهوری اسلامی ایران همچنین دیداربا رئیس جمهور بولیوی با بیان اینکه امروز منافع کشورهای مستقل بیشتر ایجاب می کند تا در کنار هم در برابر زورگوییها و مداخلات خارجی بوده و ایستادگی کنند، تاکید کرد: ملت ایران همواره با قدرت در کنار دوستان خود ایستاده و از آنان در همه عرصه ها حمایت می کند.
روحانی با بیان اینکه دو ملت ایران و بولیوی اشتراکات، علائق و ارزشهای نزدیکی با هم دارند، گفت: باید در راستای توسعه و تقویت روابط و همکاری های تهران-لاپاز بیش از پیش تلاش کنیم.
** دیدار با رییس کمیته بین المللی المپیک
رئیس جمهوری اسلامی ایران در دیدار با «توماس باخ» رئیس کمیته بین المللی المپیک با اشاره به ضرورت توسعه و تقویت روابط کمیته ملی المپیک ایران با کمیته بین المللی المپیک، گفت: ورزش موجب سلامتی روح و جسم و باعث نشاط و تحرک جوامع است و باید در راستای گسترش آن در همه عرصه ها تلاش کنیم.
** دیدار با رییس هیات اجرایی دولت افغانستان
رئیس جمهوری اسلامی ایران در دیدار 'عبدالله عبدالله' رئیس هیات اجرایی دولت افغانستان، با تاکید بر اینکه ایران اسلامی خواهان آینده ای بهتر، توسعه یافته تر و امن تر برای افغانستان است، اظهارداشت: توسعه روابط تهران و کابل در همه عرصه ها به نفع دو ملت است.
** دیدار با نخبگان سیاست خارجی آمریکا
روحانی در ادامه دیدارهای خود در دیدار با نخبگان و صاحب نظران سیاست خارجی آمریکا، مواضع و دیدگاه های جمهوری اسلامی ایران در زمینه مسائل و موضوعات گوناگون منطقه ای و بین المللی را تبیین کرد.
وی با بیان اینکه دولت تدبیر و امید تعامل سازنده با جهان را به عنوان سیاست خارجی خود در سال 2013 و به هنگام تشکیل دولت اعلام کرد و بر همان مبنا تاکنون عمل کرده است، گفت: البته این تعامل نسبت به کشورهایی که سابقه بیاعتمادی با آنها مربوط به سالهای طولانی بود، سختتر و پیچیدهتر بود.
** دیدار با رییس جمهور ترکیه
رییس جمهوری اسلامی ایران همچنین در دیدار با رجب طیب اردوغان ، رییس جمهوری ترکیه تاکید کردند که هیچ مانعی برای گسترش و تعمیق همکاری های دو کشور وجود ندارد و تمام تلاش خود را برای توسعه همه جانبه این همکاری ها در راستای منافع دو ملت، بکار می گیرند.
روحانی پس از سخنرانی در هفتاد وسومین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد در عصر روز چهارشنبه نیویورک را به سمت تهران ترک خواهد کرد .
ارسال نظر