به گزارش پارس نیوز، 

«مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا با نقض توییت اخیر «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور این کشور گفت: نشست آتی شورای امنیت سازمان ملل با موضوع «منع اشاعه» برگزار می‌شود و ایران دستور کار اصلی این نشست نیست.

وی که با شبکه «بی. بی. سی» گفتگو می‌کرد، در پاسخ به سوالی درباره توییت ترامپ، گفت: «ایران قطعا موضوع بحث خواهد بود. [اما]نشست درباره مجموعه گسترده‌تر موضوعات منع اشاعه است، اما جهان باید بداند که وقتی بحث خطر اشاعه مطرح است، ایران پیشتاز است. آن‌ها همچنان پیشتاز حمایت دولتی از تروریسم هستند و به برنامه‌هایی که مدت‌هاست جهان را تهدید می‌کند، ادامه می‌دهند.»

پامپئو افزود: «رئیس‌جمهور مصمم است که آن‌ها را عقب براند و این نشست که او هفته آینده ریاستش را بر عهده خواهد داشت، بر اطمینان از این متمرکز خواهد بود که منع اشاعه در صدر دستور کار جهان باشد.»

نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل این هفته آغاز می‌شود و به همین دلیل ترامپ هم که کشورش ریاست دوره‌ای شورای امنیت را بر عهده دارد، در این نهاد حضور خواهد داشت.

دو هفته پیش اعلام شد که ترامپ قرار است نشستی با موضوع ایران را در شورای امنیت برگزار کند، اما بعدا رسانه‌های آمریکایی گزارش دادند که مقام‌های دولت ترامپ از بیم منزوی شدن او در جلسه شورای امنیت، موضوع نشست را گسترده‌تر کرده و دستور کار را از ایران به بحث منع اشاعه اتمی تغییر داده‌اند.

«نیکی هیلی» نماینده آمریکا در سازمان ملل هم دیشب اعلام کرد که موضوع نشست آتی شورای امنیت منع اشاعه اتمی خواهد بود.

بر اساس قوانین سازمان ملل، در صورتی که یک کشور موضوع بحث شورای امنیت باشد، نماینده آن کشور می‌تواند در نشست حضور داشته باشد. به نوشته روزنامه «نیویورک‌تایمز» نگرانی مقام‌های آمریکایی این است که اظهارات ترامپ با پاسخ مقام‌های ایرانی که ممکن است در نشست شرکت کنند، مواجه شود.

ترامپ اردیبهشت ماه امسال از توافق هسته‌ای خارج شد و دستور احیای تحریم‌های ایران را صادر کرد. این اقدام او با مخالف اغلب کشور‌های جهان مواجه شده و انتظار می‌رود در جلسه شورای امنیت هم اعضای دیگر از این تصمیم واشنگتن انتقاد کنند. برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) مورد تایید قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت بوده است.

سخنگوی وزارت خارجه روسیه هفته گذشته در واکنش به تصمیم آمریکا برای برگزاری نشست درباره ایران، گفت: امیدوار است که آمریکا در این نشست درباره میزان پایبندی‌اش به قطعنامه ۲۲۳۱ توضیح دهد، چراکه در حال حاضر تنها یک قطعنامه مرتبط با ایران وجود دارد.

«محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران هم هفته گذشته در توییتی که در آن رفتار‌های «غیرعادی» آمریکا را برشمرده بود، در مورد تغییر مداوم دستور کار نشست شورای امنیت، نوشت: «اینکه از ریاست شورای امنیت ملل متحد برای طرح موضوعات فرعی سوءاستفاده کنید، برنامه خود برای شورا را چند بار ظرف یک هفته تغییر دهید و آن را با نشست کارکنان کاخ سفید اشتباه بگیرید و بعد هم همزمان حرف نماینده دائم خود [در سازمان ملل]را نقض کنید، عادی نیست.»