به گزارش پارس نیوز، 

پتروشیمی مرجان، فاز اول نیروگاه پتروشیمی دماوند و فاز سوم پتروشیمی پردیس روز سه‌شنبه با حضور رئیس جمهور در عسلویه به بهره‌برداری خواهند رسید.

استاندار بوشهر در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به افتتاح این سه پروژه با حضور رئیس جمهور، اظهار داشت: در این سفر قرارداد بین هلدینگ خلیج فارس و مناطق نفت خیز جنوب نیز به امضا خواهد رسید.

عبدالکریم گراوند با بیان اینکه رئیس جمهور در این سفر برنامه‌ای غیر از امضای قرارداد و افتتاح پروژه ندارد، اضافه کرد: رئیس جمهور در این سفر ملاقات عمومی نخواهد داشت.

پردیس بزرگ‌ترین تولیدکننده اوره جهان

با بهره‌برداری رسمی از فاز سوم پتروشیمی پردیس، این مجتمع به بزرگ‌ترین تولیدکننده اوره و آمونیاک منطقه خاورمیانه و جهان با ظرفیت تولید سالانه پنج میلیون و ۲۶۵ هزار تن اوره و آمونیاک تبدیل می‌شود.

هزینه اجرای این پروژه ۵۰۲ میلیون یورو بوده که از محل درآمد فاز‌های نخست و دوم مجتمع پتروشیمی پردیس تأمین شده ‌است. این هزینه شامل احداث واحد‌های جانبی یوتیلیتی از جمله دو بویلر هر کدام به ظرفیت ۱۵۰ تن در ساعت، طرح توسعه ‌آبگیر و احداث واحد تولید آب ‌DM‌ به ظرفیت ۳۰۰ مترمکعب در ساعت است.

افتتاح طرح جدید متانول ایران

در شرایط کنونی ساخت و بهره‌برداری از سه طرح جدید تولید متانول شامل پتروشیمی کاوه با ظرفیت تولید سالانه ۲ میلیون و ۳۱۰ هزار تن متانول، پتروشیمی مرجان با ظرفیت تولید یک میلیون و ۶۵۰ هزار تن متانول و فاز نخست پتروشیمی بوشهر با ظرفیت تولید یک میلیون و ۶۵۰ هزار تن متانول، همگی با پیشرفت نزدیک به ۱۰۰ درصد در حال انجام است.

تولید تجاری متانول در پتروشیمی مرجان از ۲۹ مرداد ماه امسال آغاز شده و با توجه به آماده نبودن فاز‌های دو و سه طرح پتروشیمی دماوند، واحد تولید اکسیژن پتروشیمی مرجان به منظور تامین برخی خدمات یوتیلیتی (خدمات پشتیبانی) این مجتمع تابستان امسال به بهره‌برداری رسیده است.

شرکت پتروشیمی دماوند، مجری طرح تامین یوتیلیتی و آفسایت فاز دوم پتروشیمی منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس است.

گشایش فاز نخست طرح پتروشیمی دماوند

ساخت یوتیلیتی متمرکز یکی از سیاست‌های کلان دولت به منظور کاهش هزینه‌ها و افزایش انگیزه سرمایه‌گذاران به منظور سرمایه‌گذاری در ساخت و توسعه صنایع پتروشیمی در عسلویه و ماهشهر بوده و همسو با این سیاست کلان ساخت پتروشیمی دماوند با هدف تامین خدمات جانبی پتروشیمی‌ها در فاز دوم عسلویه در دستور کار قرار گرفت.

فاز نخست پتروشیمی دماوند شامل نیروگاه با ظرفیت تولید یک هزار و ۹۰۰ مگاوات برق شامل ۱۲ توربین و واحد بخار این نیروگاه ساخته شده و آماده بهره‌برداری رسمی است.

در کنار راه‌اندازی واحد‌های تولید برق و بخار پتروشیمی دماوند، با بهره‌برداری از تاسیسات GIS و پست‌های انتقال برق، هم‌اکنون امکان تامین برق مورد نیاز طرح‌های به بهره‌برداری رسیده و پروژه‌های در حال ساخت پتروشیمی در فاز دوم منطقه ویژه پارس هم فراهم شده است.

امضای قرارداد‌های جمع‎آوری گاز‌های مشعل

شرکت ملی مناطق نفت‎خیز جنوب برای جلوگیری از سوزاندن روزانه حدود ۲۲ میلیون متر مکعب گاز در منطقه شرق رودخانه کارون، ۲ قرارداد در مجموع به ارزش ۱.۲ میلیارد دلار با شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس (هلدینگ خلیج فارس) و پتروشیمی مارون امضا می‎کند.

قرارداد‌های بهسازی و نوسازی تاسیسات جمع‎آوری گاز‌های مشعل مناطق نفت‎خیز جنوب مشتمل بر ۳۲ طرح، با حضور دکتر حسن روحانی، رئیس‎جمهوری و بیژن زنگنه، وزیر نفت، امضا می‎شود؛ قرارداد‌هایی که با اجرای آن‌ها در دو سال‎و‎نیم آینده، از سوزاندن روزانه بالغ بر ۷۶۰ میلیون فوت مکعب (معادل ۲۲ میلیون متر مکعب) گاز در منطقه شرق رودخانه کارون جلوگیری خواهد شد.

با اجرای این ۳۲ طرح‎، روزانه ۵۱۰ میلیون فوت مکعب به خوراک پتروشیمی در حال احداث بیدبلند ۲ و روزانه ۲۵۰ میلیون فوت مکعب به خوراک پتروشیمی مارون اضافه خواهد شد. با جمع‎آوری این گازها، تولید مایعات گازی شرکت ملی مناطق نفت‎خیز جنوب هم حدود ۳۸ هزار بشکه در روز افزایش می‎یابد که سبب افزایش خوراک پتروشیمی بندرامام خواهد شد.

به این ترتیب سالانه در مجموع ۱.۶ میلیون تن اتان و ترکیبات گازی سنگین‎تر از آن و ۱۴ میلیون بشکه مایعات گازی به خوراک واحد‌های پتروشیمی افزوده می‎شود که گامی بلند در مسیر رفع مشکل کمبود خوراک بخش بزرگی از واحد‌های پتروشیمی کشور به شمار می‎رود. ارزش این میزان خوراک برای شرکت ملی نفت ایران سالانه حدود ۱۳۰۰ میلیون دلار است و ارزش تولید محصولات پتروشیمی حاصل از خوراک اضافی این طرح‎ها نیز سالانه حدود ۲۶۰۰ میلیون دلار برآورد می‎شود. این طرح‎ها همچنین سبب خواهد شد روزانه حدود ۱۶ میلیون متر مکعب گاز طبیعی سبک در اختیار شرکت ملی نفت ایران قرار گیرد.