مقاومت فلسطینی ها، روند قدرت یابی صهیونیستها را معکوس کرده است
ولایتی مشاور رهبر معظم انقلاب از طریق ویدئو کنفرانس در مراسم روز قدس در غزه سخنرانی کرد.
متن سخنرانی آقای ولایتی به شرح زیر است:
چهل سال از روزی که امام خمینی(ره)، آخرین جمعه از ماه مبارک رمضان را روز جهانی قدس اعلام کردند می گذرد.
در این چهل سال، همواره یاد و خاطره «قدس»، در این روز مقدس گرامی داشته شده تا چراغ راهنمای امت اسلامی در تنظیم مبارزات خود، برای آزادی قبله اول مسلمین باشد.
در این ۴۰ سال، گرچه مبارزات ملت فلسطین و دیگر ملت های منطقه علیه صیهونیسم، با افت و خیز فراوان همراه بوده است، لیکن پیروزی های شگرفی همچون آزادی جنوب لبنان، آزادی غزه و ناکامی رژیم صهیونیستی در چندین جنگ پیاپی علیه مقاومان در غزه و لبنان محقق شده است.
این پیروزی ها چنان عظیم است که روند قدرت یابی رژیم صهیونیستی را معکوس کرده و روند تضعیف فزاینده ی آن را شاهدیم.
امروز در حالی به استقبال روز قدس می رویم که حوادث روز نکبت، به یکی از قله های بزرگ مبارزه مبدل شد.
اساساً چه شد که «نکبت» روی داد و صدها هزار فلسطینی در یک روز از خانه و کاشانه خود آواره شدند؟ جواب روشن است؛ انگلیس به همراه فرانسه ابتدا کشورهای منطقه را تجزیه و کوچک کردند و آنگاه با خلع سلاح ملت فلسطین، ایشان را طعمه صهیونیست های تا بن دندان مسلح ساختند.
فرمانده هفت ارتش عربی که وارد فلسطین شد، «غلوب یاشای» انگلیسی بود! اساساً همه مصیبت هایی که ملت فلسطین تحمل کرده ، ناشی از رفتار خائنانه انگلیس و همراهی دیگر کشورهای غرب با آن بوده است.
اینکه گفته می شود ای کاش فلسطینیان خانه و کاشانه خود را رها نمی کردند و ای کاش با تقسیم فلسطین براساس قطعنامه ۱۸۰ موافقت می کردند، یک دیدگاه کاملاًانتزاعی است که به واقعیت های موجود در صحنه توجه نمی کند.
اساساً قطعنامه های سازمان ملل فقط برای این بود که یک مشروعیت برای رفتار صهیونیست ها که گروهی عصیانگر، یاغی و زورگو بودند، به وجود آورد.
هدف اصلی از صدور این قطعنامه ها، حرکت گام به گام در جهت مشروعیت بخشی به اسرائیل و رژیم نامشروع آن بوده است. این قطعنامه ها اساساً برای اجرا صادر نشد به همین دلیل هیچکدام از آنها تا به امروز در مسیر اجرا قرار نگرفته است.
«نکبت»، یک مصیبت در یک برهه از تاریخ نیست؛ مصیبت مستمری است که لحظه لحظه با آن زندگی می کنیم. با گذشت بیش از هفتاد سال، همچنان این ملت آواره است، اما به رغم آوارگی، همچنان هویت خود را، مستحکم و قوی حفظ کرده است.
راهپیمایی پر شکوه «بازگشت» که با روز نکبت همزمان شد، بیانگر تمسک این ملت به حق تاریخی و مشروع خود در بازگشت به سرزمین آبا واجدادی خویش است؛ اما آنان که روزگاری با برافراشتن پرچم صلح در صدد برآمدند تا ملت فلسطین را فریب دهند، نقاب از چهره گرفته اند و در روز نکبت، سفارت خود را به قدس منتقل می کنند تا نشان دهند در حقیقت، موجودیت اسرائیل جدای از آنان نیست.
شرایط کنونی محنت بار جهان اسلام، متأسفانه فرصت مناسبی برای دشمنان فلسطین و قدس فراهم آورده است تا بتوانند اقدامات تجاوزکارانه خود را اندکی به پیش ببرند. لیکن یقیناً در اشتباهی بزرگ گرفتارند. قدس بزرگتر از آن است که بلعیده شود و فلسطین و ملت بزرگ و غیور آن، بزرگتر از آنند که فراموش شوند.
این روزها، خبرهایی از «معامله قرن» می شنویم. گویی ترامپ بنا دارد با تحمیل یک راه حل ذلیلانه به اعراب وفلسطینیان، تمام خواسته های اسرائیل را محقق سازد.
گفته می شود که برخی از سران کشورهای عربی نیز در این مسیر با وی همراهند. تردید دارم که این مقامات، هر چقدر که جوان و ناپخته باشند، جرأت این را داشته باشند که به طور علنی در این مسیر گام بردارند. مسیری که در تضاد همه جانبه با خواست و اراده آحاد امت اسلامی قرار دارد؛ البته حمایت و پشتیبانی پنهان برخی از ایشان نیز امر مهمی نیست؛ زیرا در گذشته نیز وجود داشته است.
این طرح خائنانه به گونه ای است که حتی سازشکارترینِ سازشکاران نیز قادر به پذیرش آن نیستند.
البته ملت فلسطین نیز در برابر آن، انتفاضه ای جدیدی به صحنه آورده است که نشانه های آن، با دیگر انتفاضه ها متفاوت است. آمیزه ای از عمل فردی تا عمل گروهی، مشخصه ی انتفاضه کنونی است؛ از مقاومتی فردی گرفته تا راهپیمایی بازگشت که به صورت دسته جمعی انجام می شود.
دیگر مشخصه این انتفاضه، منقطع بودن آن است؛ یعنی پس از چند عمل ضد صهیونیستی، صحنه آرام می شود و آنگاه که صهیونیست ها دیگر، توقع اقدامی را ندارند، ناگهان موج توفنده دیگری از راه می رسد.
مشخصه سوم این انتفاضه، همراهی عموم فلسطینیان با آن است؛ صف بندی های گذشته پایان یافته و همه مردم از هر گروه و دسته ای به این باور رسیده اند که راهی جز مقاومت و انتفاضه پیش روی ایشان نیست.
آری ملت فلسطین در این نبرد تاریخی که اساساً موجودیت و هویت همه کشورهای اسلامی را نشانه رفته است، پیشتاز و راهنما و راهبر امت اسلامی هستند. اگر مبارزات ایشان نبود، یقیناً تاکنون در دفاع از موجودیت مستقل کشورهای خود و دفاع از کیان امت اسلامی و مقدسات آن ناتوان شده بودیم. ملت فلسطین حق بزرگی به گردن همه امت دارد که باید نسبت به آن قدردانی شود.
و کلام آخر اینکه، «قدس» نماد فلسطین است؛ «قدس» نماد همه مقدسات ملت¬های مسلمان است؛ برترین نماد وحدت که می تواند همه مسلمانان را از هر مرام و مذهبی گرد هم آورد؛ آزادی قدس هدف والایی است که محور وحدت همه مسلمانان خواهد بود و همه ما در این مسیر باید از اختلافات خود گذر کنیم تا منافع و مصالح عالیه امت اسلامی محقق شود. ان شاءالله.
امروز جمهوری اسلامی ایران در رأس جبهه مقاومت به رهبری حضرت آیت الله العظمی خامنه ای مدظله العالی در حمایت از مبارزات مردم فلسطین در برابر رژیم صهیونیستی و حامیانش به خصوص آمریکای جنایتکار، استوار ایستاده است و فردا که مصادف با جمعه آخر ماه مبارک رمضان است، به تعبیر مقام معظم رهبری، به اذن الله، دنیا شاهد خواهد بود که راهپیمایی روز جهانی قدس از گذشته پرشورتر برگزار خواهد شد.
ارسال نظر