مرتضی شکری کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به حمله مثلث غربی به سوریه اظهار داشت: به نظر می‌رسد جبهه ائتلاف آمریکا،انگلیس و فرانسه در حمله به سوریه دو هدف اساسی را دنبال می‌کرد. اوّل تضعیف جبهه مقاومت که در ماه‌ها و روزهای اخیر، پیروزی‌های چشمگیری در عرصه میدانی جنگ علیه تروریستها به دست آورده بود.

وی، دوم وارد کردن ایران به بازی طراحی شده از سوی اسرائیل و عربستان را دومین هدف از حمله به سوریه دانست و اظهار داشت: رژیم صهیونیستی به همراه حکومت آل سعود پس از ناکامی در دستیابی اهداف خود در سوریه با طراحی سناریوی حمله به سوریه قصد داشتند ایران را درگیر این بازی کنند و آن را به واکنش نظامی در دفاع از سوریه وا دارند.

شکری، حمله موشکی آمریکا، انگلیس و فرانسه به بهانه استفاده دولت سوریه از سلاح شیمیایی را نمونه بارز حمایت و پشتیبانی از گروه های تروریستی است عنوان کرد و اظهار داشت: این حمله در شرایطی انجام شد که کشورهای مدعی حقوق بشر در برابر جنایات جنگی آل سعود در یمن در چهار سال اخیر سکوت اختیار کرده‌اند.

وی افزود: علاوه براین، آنها طی سالهای گذشته با تجهیز گروه‌های تروریستی مثل جبه النصره، داعش و احرار الشام خون هزاران مردم بی‌گناه در سوریه و عراق را پایمال کرده اند. از این زاویه می‌توان گفت حمله به سوریه آزمونی بزرگ برای کشورهای غربی بود تا چهره واقعی خود را نشان دهند.

وی، همراهی دو کشور اروپایی با آمریکا را مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت: اگر چه بسیاری از کارشناسان اعتقاد دارند که روابط فراآتلانتیک پس از روی کار آمدن دونالد ترامپ و موضع‌گیری‌های انتقادی او علیه اروپا در مسائلی مثل ناتو و حمایت از برگزیت به سمت واگرایی هر چه بیشتر می‌رود، اما باید توجه داشت که اختلافات سیاسی و اقتصادی اروپا و آمریکا به میزان قابل توجهی تحت تأثیر اشتراکات فرهنگی و هویتی قرار دارد.

کارشناس مسائل بین‌الملل ادامه داد: بنابراین نباید انتظار واگرایی در روابط فراآتلانتیک داشت. حمله به سوریه به راحتی دو طرف را در کنار هم قرار داد. بنابراین حمله موشکی به سوریه درسی بزرگ برای دستگاه دیپلماسی ما خواهد بود که در صورت خروج آمریکا از برجام، نمی‌توان به اروپا به عنوان یک شریک قابل اعتماد تکیه کرد. چرا که منافع فراآتلانتیک، در تحلیل نهایی تحت تأثیر اشتراکات فرهنگی و هویتی آنها قرار دارد.

شکری با بیان اینکه خوشبختانه جمهوری اسلامی با آگاهی از سناریوی سعودی- صهیونیستی برای درگیر کردن ایران در جنگ مستقیم با غرب در سوریه، موضعی منطقی در پیش گرفت اظهار داشت: ایران از همان ابتدا و پیش از حمله موشکی به سوریه اعلام کرده بود که حمله، مشکل خاورمیانه به خصوص سوریه را پیچیده تر می‌کند و امکان برقراری صلح در خاورمیانه در آینده را به تأخیر می‌اندازد. پس از حمله نیز جمهوری اسلامی ایران به شدّت این حمله را محکوم کرد. بنابراین موضع گیری ایران بسیار منطقی و قاطعانه بود.

وی با بیان اینکه باید توجه داشت که حمله موشکی به سوریه به منزله آغاز جنگی گسترده نظامی و سیاسی است که صرفاً به خاک سوریه محدود نمی‌شود اظهار داشت: این بازی بین‌المللی که اکنون آغاز شده، در آینده ممکن است دامنه بیشتری به خود بگیرد. جمهوری اسلامی ایران باید خود را برای اجرای هر سناریوی احتمالی از سوی محور غربی-عبری- عربی آماده کند.

شکری ادامه داد: فراموش نکنیم که لابی عربی و اسرائیلی با صرف میلیون‌ها دلار، در صدد کشاندن ایران به بازی مطلوب خود هستند تا ایران را در تقابل مستقیم با غرب در جنگ سوریه قرار دهند. خوشبختانه مردم ایران در سالهای اخیر در نتیجه مجاهدت‌های نیروهای سپاه و ارتش قدردان نعمت امنیت هستند و همین مسأله ضریب همبستگی و وحدت ملی جامعه را بالا برده است.

وی تصریح کرد: مهمترین ابزار بازدارنده جمهوری اسلامی در چنین شرایطی استفاده از پشتوانه حمایت مردمی است.