به گزارش پارس نیوز، 

 اواخر سال گذشته بود که خبر استعفای محمدعلی نجفی شهردار تهران که هنوز 6 ماه از عمر ریاستش بر کرسی اداره پایتخت نگذشته بود، منتشر شد. آنچه بیشتر به‌عنوان دلیل استعفا پخش شده بود بیماری نجفی و عدم توانای او برای اداره شهر است.

بیشتر بخوانید

اختلاف اعضای شورای شهر تهران بر سر ماندن نجفی

قبل از تعطیلات نوروز، نجفی استعفای خود را به شورا برد. تعداد زیادی از اعضای شورا با استعفای او مخالف بودند اما معلوم نیست سرنوشت شهرداری پایتخت چه می‌شود. اینکه آیا اصرار برخی اعضا بر ابقای نجفی نتیجه می‌دهد یا اینکه باید با او خداحافظی و به فکر انتخاب شخصیت دیگری باشند. قرائن چنین برمی‌آید که احزاب و شخصیت‌های جناج اصلاحات بر سر آینده کرسی شهرداری اختلاف دارند.

روزنامه‌ آرمان در شماره امروز خود(شنبه 18 فروردین) در گفت‌وگو با عبدالله ناصری علت اختلاف اصلاح‌طلبان بر سر انتخاب شهردار تهران را اینگونه نقل می‌کند " بخشی از اصلاح‌طلبان که وابستگان به حزب و جریانی خاص بودند از ابتدا اصرار داشتند به جز محسن هاشمی شخص دیگری شهردار نشود. به همین خاطر از ابتدا با حضور نجفی مخالفت کردند. " ناصری در ادامه این گفت‌وگو با هشدار به مخالفان انتخاب نجفی در بین اصلاح‌طلبان می‌گوید " جریانی که از ابتدا مخالف حضور آقای نجفی بوده نیز باید بداند این مسئله فقط مربوط به شهردار نیست بلکه رقم‌زننده آینده اصلاح طلبان در انتخابات شوراهاست... اعضای شورای شهر باید از این پیچ تاریخی مدیریت شهری به نحو احسن عبور کنند تا هزینه‌ای بر مردم و جبهه اصلاحات وارد نشود. "

مهدی آیتی نماینده مجلس ششم و فعال سیاسی اصلاح‌‌طلب نیز در همین روزنامه با اشاره به اینکه دو طیف اصلاح‌طلبان و گارگزاران هرکدام قصد داشت گزینه خود را به رای اکثریت بگذارد و کارگزارانی‌ها هم دنبال محسن هاشمی بودند، می‌گوید " نجفی چه به لحاظ سنی و چه به لحاظ بدنی و از نظر شخصیت مناسب نبود ".

وی درباره گزینه‌های احتمالی جانشینی نجفی دوباره از اختلاف اصلاح‌طلبان می‌گوید " کارگزارانی‌ها دوباره محسن هاشمی را مطرح می‌کنند و جبهه اصلاحات و اعتدال هم دنبال آقای جهانگیری هستند. این خط درست نیست و هر دو گزینه به بدنه جبهه اصلاحات و اعتدال آسیب می‌رساند. "

روزنامه اعتماد هم مانند آرمان تیتر یک امروز خود را به بحث استعفای نجفی اختصاص داد. این روزنامه در گزارش مفصلی درباره برنامه حزب کارگزاران بر سر رفتن نجفی چنین می‌نویسد " همان زمان که ارگان رسانه‌ای حزب کارگزاران کناره‌گیری نجفی از این حزب را برجسته کرد، مشخص بود که احتمالا کارگزارانی‌ها برای کرسی او در شهرداری هم برنامه‌ای خواهند داشت. بر کسی پوشیده نبود که گزینه مطلوب آنها از همان ابتدا محسن هاشمی بود... اخبار غیررسمی حاکی از آن است که محسن هاشمی با همراهی احمد مسجدجامعی از جدی‌ترین موافقان استعفا هستند. "

علی شکوری‌راد دبیرکل حزب اتحاد ملت در گفت‌وگو با این روزنامه توپ استعفا را در زمین مخالفان اصلاحات می‌اندازد و مدعی می‌شود " به نظر من پروژه‌ای در حال اجراست... مخالفان اصلاحات برای توقف این روند روبه جلو پروژه خود را از شهرداری تهران آغاز کردند. " با این حال آنها بر سر علت استعفا هم اختلاف دارند چراکه کرباسچی دبیرکل کارگزاران چنین نقل می‌کند " اینکه آقای نجفی اعلام کرده کسالت دارد، عین واقعیت است. در این شرایط فشار کاری برایش مناسب نیست ... اگر قرار باشد که مردم نگاه مثبتی نسبت به عملکردمان داشته باشند این است که تهران به خوبی اداره شود. "

الیاس حضرتی نماینده مردم تهران در مجلس هم در گفت‌وگو با اعتماد درباره نظر شورای بر استعفای نجفی می‌گوید "هیچ‌کدام از اعضای شورا مایل به پذیرش استعفا نجفی نیستند اما از سوی دیگر خبردارم که آقای نجفی مصر به استعفا است... پیش‌بینی من این است که در نهایت نجفی نماند اما این به معنی اختلاف‌نظر در شورا نیست."

اینکه آینده شهرداری تهران چه می‌شود، در روزهای آینده مشخص خواهد شد اما بنظر می‌رسد چالش اصلی بر سر دوران "پسانجفی" است. اینکه آیا کارگزاران بار دیگر از گزینه مطلوبش یعنی محسن هاشمی چشم‌پوشی می‌کند و یا برعکس، به رغم میثاق‌نامه‌ای که او قبل انتخابات در شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان امضا کرده بود خود را برای شهرداری تهران آماده می‌کند؛ امری که هرچند کارگزارانی‌ها با آن موافق‌اند اما مخالفانی هم در شورا و هم در جناح اصلاحات دارد.