پارس؛
حمایت بیدریغ از همه مستضعفان جهان/ نقض گسترده حقوق بشر در کشمیر و میانمار و لزوم ورود حقوقی قوه قضاییه
مردم مظلوم و مسلمان کشمیر و میانمار، علاوه بر مسلمان بودن، به دلیل ظلمی که بر آنان روا داشته میشود و عدمحمایت کشورهای دیگر از آنان در سطح بینالمللی، مصداق بارز مفهوم مستضعف قرار میگیرند.
پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- اعتراضات مردم مسلمان کشمیر و مسلمانان روهینگیا در میانمار، برخورد شدید و سرکوب بیرحمانه دولتهای هند و میانمار را در پی داشته که در موارد بسیاری، منجر به نقض گسترده حقوق بشر شده است.
رهبر معظم انقلاب در سخنرانی عید سعید فطر و دیدار با مسئولان قضایی، این موضوع را در کنار مسائل فلسطین، بحرین و یمن، زخمی بر پیکره جهان اسلام دانستند و بر لزوم ورود حقوقی قوه قضائیه به این امور تأکید کردند.
نقض گسترده حقوق بشر و راهکارهای موجود:
اعمالی که هند در قبال مسلمانان کشمیری و میانمار راجع به مسلمانان روهینگیا انجام دادهاند -چنانکه ذکر خواهد شد- نقض آشکار حقوق بشر است و لازم است جمهوری اسلامی ایران طبق قانون اساسی، به آنها ورود پیدا کند.
برخی از مصادیق نقض گسترده حقوق بشر در این کشورها عبارتاند از:
منع دسترسی به خدمات ارتباطی، کشتار بیرحمانه و گسترده، ایجاد سپر انسانی برای خودروهای پلیس (در کشمیر)، دشوار کردن دسترسی مردم به خدمات درمانی، شکنجه معترضین دستگیرشده و تعطیل کردن روزنامهها
طبق قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران (اصول دوم، سوم، یکصد و پنجاه و دوم و یکصد و پنجاه و چهارم)، نظام اسلامی موظف به امور زیر است:
تعهد برادرانه نسبت به همه مسلمانان
حمایت بیدریغ از همه مستضعفان جهان
لذا، طبق قانون اساسی، نظام جمهوری اسلامی موظف است در هرجای دنیا، از مظلوم در برابر ظالم دفاع کند که طبیعتاً مظلومی که مسلمان نیز باشد، وظیفه آن را دوچندان میکند.
مردم مظلوم و مسلمان کشمیر و میانمار، علاوه بر مسلمان بودن، به دلیل ظلمی که بر آنان روا داشته میشود و عدمحمایت کشورهای دیگر از آنان در سطح بینالمللی، مصداق بارز مفهوم مستضعف قرار میگیرند.
به نظر میرسد علاوه بر وزارت امور خارجه، لازم است قوه قضاییه، با استفاده از تمام ظرفیتهای کارشناسی کشور، وارد میدان بینالمللی حمایت حقوقی از مردم مظلوم کشمیر و میانمار شود که سالهاست از نقض گسترده حقوق بشر رنج میبرند.
قوه قضاییه به دو صورت امکان ورود به حمایت از مردم مظلوم کشمیر و میانمار را پیدا میکند:
در داخل کشور، این قوه میتواند علاوه بر اقامه دعوا علیه عاملان این جنایات، با تدوین لوایح و ارسال آن به مجلس، زمینه ملزم نمودن دولت به حمایت از مردم کشمیر و میانمار را فراهم کند.
در عرصه بینالمللی، ستاد حقوق بشر قوه قضاییه میتواند با ایجاد اجماع در میان قوههای قضایی دیگر کشورها، زمینه ایجاد حمایت بینالمللی را از این مردم فراهم نماید.
باید توجه داشت که اسناد و گزارشهایی نیز در سطح بین المللی در این حوزه وجود دارد که لازم است قوه ی قضاییه، با ورود فعال به موضوع، ابتکار عمل را به دست گیرد و پرچمدار این حوزه شود.
ارسال نظر