پارس;
ایران، معنای مدافع حرم را فهمید
اتفاقاتی که پیش از آنکه ترس آور باشد، باعث حیرت شهروندان شده بود. هرچند حضور عوامل داعش در کشورهای اطراف و اطلاعیه های مکرر وزارت اطلاعات درباره دستگیری عوامل تروریستی در ایام مختلف سال باعث شده بود انجام اینگونه اقدامات دور از ذهن نباشد.
امروز منطقه غرب آسیا سراسر نشان از اقتدار نظام اسلامی است و پرچمی که امام بزرگوار برافراشت امروز به دست امام خامنه ای به اهتزاز درآمده است.
جمهوری اسلامی ایران یکی از کشورهایی است که پدیده تروریسم با امنیت ملی و بین المللی آن پیوند خورده و همواره از تروریسم آسیب دیده است. ایران در عین حالی که از ابزارهای نظامی و تاکتیکی در کوتاه مدت برای مقابله با مظاهر تروریسم بهره گرفته، سیاست هایی را اتخاذ کرده که بتواند در بلندمدت از انجام اقدامات تروریستی در کشور پیشگیری و عوامل به وجود آورنده این اقدامات را مهار نماید.
اما هفدهم خردادماه، تهران شاهد انجام چند اقدام تروریستی بود. چهار مهاجم مسلح به ساختمان مجلس واقع در میدان بهارستان تهران حمله کردند و کارکنان این ساختمان را به گلوله بستند و در حمله هماهنگ دیگری نیز مرقد امام خمینی (ره)، بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی، هدف تروریست های ناشناس قرار گرفت.
اتفاقاتی که پیش از آنکه ترس آور باشد، باعث حیرت شهروندان شده بود. هرچند حضور عوامل داعش در کشورهای اطراف و اطلاعیه های مکرر وزارت اطلاعات درباره دستگیری عوامل تروریستی در ایام مختلف سال باعث شده بود انجام اینگونه اقدامات دور از ذهن نباشد.
اما به گفته بسیاری از کارشناسان این اتفاق نشان داد که حضور هرچند اندک پاسداران نظام اسلامی در مرزهای کشور و در مبارزه علیه داعش چقدر تاثیرگذار است و مردم معنای کلمه مدافع حرم را به وضوح درک کردند.
مساله ای که همگان را به یاد اظهارات حسن روحانی و دولتمردانش انداخت. همچنانکه وی در مهرماه 93، حسن روحانی در اجتماع مردم زنجان گفت: درس و پیام امام حسین(ع) درس برادری، وحدت، گذشت و قبول توبه از یکدیگر است و درس کربلا هم درس تعامل سازنده و مذاکره در چارچوب منطق و موازین.
بازخوانی توهین ستاد روحانی به مدافعان حرم
غلامحسین کرباسچی دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی نیز در ایام انتخابات، در اصفهان سیاست های ایران در سوریه را زیر سوال برد و گفت: ما هم دلمان می خواهد که در سوریه و لبنان و یمن و ... صلح برقرار شود، دفاع از مظلوم بشود، شیعیان آنجا تقویت بشوند، ولی آیا این کار فقط با پول دادن و اسلحه خریدن و کشتن و زدن و اینها درست می شود؟ این دولت با غیرت دینی! می گوید که بگذارید از توان دیپلماسی برای حل مسائل منطقه استفاده کنیم. توان دیپلماسی ما که بزرگان دیپلماسی ما که توانست 6 ابرقدرت را روبروی خود بنشاند و بزرگترین مساله تحریمی که در شورای امنیت بوده را حل بکند، می تواند با توان دیپلماسی بیاید و مسائل منطقه را حل بکند.
اما هنوز مدتی از انتشار صحبت های کرباسچی در اصفهان نگذشته بود که علی علیزاده، کارشناس شبکه بی بی سی با انتقاد از سخنان وی در صفحه توییتر خود نوشت:
1-دیپلماسی بدون پشتوانه قدرت واقعی و نظامی دروغی بیش نیست آقای کرباسچی! خوانش پوپولیستی شما از امنیت ملی خطرناکتر از پوپولیسم اقتصادی آنهاست.
2-دیپلماسی نرم افزارست، مکمل قدرت سخت، نه جایگزین آن. بزرگنمایی قدرت دیپلماسی، تقدیسش به مثابه گاو سامری، صراحتا افسانهپردازیست و پوپولیسم.
3- تا تغییر توازن قوای نظامی به نفع دولت سوریه، ایران را به مذاکرات جهانی راه ندادند تا از دیپلماسی استفاده کند. یعنی تا پایان سال سوم روحانی.
ولی توهین به مدافعان حرم به همین جا ختم نشد و در کانال های تلگرامی و فضای مجازی منتسب به فتنهگران مدعی اصلاح طلبی هجمه و توهین به شهدای حرم شدت گرفت.
ماجرا فقط توهین و بی احترامی به خانواده های شهدای مدافع حرم در ایام انتخابات نبود؛ حسن روحانی که تا پیش از این معمولا عصرهای چهارشنبه را به دیدار با خانواده های شهدا و جانبازان می گذراند، هیچوقت قدم به منزل شهدا یا جانبازان مدافع حرم نگذاشته بود.
از دست دادن بیش از ده نفر از هموطنان مظلوم مان و زخمی و مجروح شدن دهه ها تن دیگر، دردآور است و غمبار؛ نباید و نمی شود از این آب گل آلود ماهی صید کرد اما بد نیست رئیس دولت و همفکران شان اندکی به این هم توجه کنند که شاید این اقدام هماهنگ تروریستی، نتیجه سیاست های غلط ایشان، کم کردن بودجه دفاعی کشور، توهین به نهادهای نظامی و امنیتی همچون سپاه و ضعیف جلوه دادن کشور در برخورد با سردمداران عدم امنیت جهانی باشد. سیاست هایی که نیازمند بازنگری و اصلاح است.
فرزندان خمینی کبیر(ره) تکلیف شرعی خود را میدانند و داعش و امریکا پرستان را سرجایش خواهند نشاند.