روزنامه «لس آنجلس تایمز» در سرمقاله ای با این عنوان که «ناسازگاری ترامپ با ایران به نفع منافع آمریکا نیست»، نوشت از زمانی که «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا انتخاب شده است، برخی از مواضع مشکل سازی را که در طول رقابت های انتخاباتی سال گذشته اش اتخاذ کرده بود را تعدیل و گاهی آنها را برعکس کرده است.

بر این اساس، ترامپ تصمیم گرفت که چین را یک متقلب ارزی اعلام نکند و از قرارداد تجارت آزاد آمریکای شمالی نیز عقب نشینی نکند و این در حالیست که او پیشتر تهدید به این کار کرده بود آن هم در صورتی که کانادا و مکزیک با مذاکره مجدد و فوری روی شرایط این توافقنامه موافقت نکنند.

لس آنجلس تایمز نوشت که رئیس جمهور آمریکا همچنین بعد از پیروزی درصدد تحقق وعده انتخاباتی خود مبنی بر برچیدن توافق هسته ای با ایران نیز بر نیامد اما با این حال، همچنان در حال ارسال سیگنال های خطرناک و مختلطی است که می تواند توافق هسته ای با ایران را به مخاطره بیندازد و آمریکا را از متحدانش جدا کند.

این روزنامه نوشت که درست است که ترامپ حق دارد نسبت به پافشاری تهران به انجام آزمایش موشک های بالستیک نگران باشد اما با این حال رئیس جمهور آمریکا می تواند نسبت به این اقدامات تحریک آمیز ایران بدون طرد توافق هسته ای واکنش نشان دهد زیرا این توافق به نفع آمریکا و ایران است.

بر اساس این گزارش، در تاریخ 18 آوریل سال جاری بود که «رکس تیلرسون» وزیر امور خارجه آمریکا با ارسال نامه ای به «پل رایان» رئیس مجلس نمایندگان به کنگره اطلاع داد که ایران در حال اجرای تعهدات خود در توافق هسته ای سال 2015 موسوم به برنامه جامع اقدام مشترک است.

اما بر اساس  گزارش های منتشر شده به دستور کاخ سفید، این نامه بازنگری شد و لحنی در آن به کار گرفته شد که به نظر می رسد در تعهد بلند مدت آمریکا به برجام شک و تردید ایجاد کرد.

تیلرسون در این نامه تجدید نظر شده تاکید کرد که ترامپ دستور بررسی طرح برجام را صادر کرده است تا مشخص شود که آیا تعلیق تحریم ها علیه ایران در پی برجام، برای حفظ منافع امنیت ملی آمریکا حیاتی است یا خیر.

از طرف دیگر، وزیر خارجه آمریکا به تردید افکندن در تعهد آمریکا به توافق هسته ای با ایران ادامه داد و در کنفرانس خبری وزارت خارجه این کشور گفت که این توافق، در رسیدن به هدف یک ایران غیر هسته ای ناکام مانده است و صرفا تحقق هدف ایرانی ها برای تبدیل شدن به یک کشور هسته ای را به تاخیر انداخته است.

لس آنجلس تایمز نوشت که ترامپ نیز شخصا به سردرگمی ها افزود و گفت که ایرانی ها به ماهیت توافق هسته ای عمل نمی کنند و این در حالیست که ایران و سایر امضا کنندگان توافق هسته ای از جمله خود آمریکا به متن توافق مقید و محدود هستند و نه به ماهیت آن زیرا از ماهیت این توافق تفاسیر مختلفی می توان داشت.

این روزنامه آمریکایی نوشت از طرف دیگر باید این نکته را مد نظر داشت که ایرانی ها از جمله متحدان دولت عراق هستند و دولت عراق نیز با آمریکا در پیگیری و کاهش قدرت و نهایتا نابودی داعش متحد شده است.

لس آنجلس تایمز نوشت که آمریکا می تواند بدون زیر سوال بردن حیات توافق هسته ای با ایران و یا بدون اینکه درصدد تضعیف برجام باشد، اقداماتی را برای منصرف کردن ایران از ماجراجویی هایش بردارد. برای مثال در ماه فوریه بود که دولت ترامپ در واکنش به ۀآزمایش یک موشک بالستیک میان برد ایران، تحریم های جدیدی علیه 13 فرد و 12 نهاد مرتبط با برنامه موشکی ایران اجرایی کرد.

بر اساس این گزارش، مشکلی که وجود دارد این است که برخی از افراد در دولت ترامپ و در کنگره آمریکا درصدد هستند که رئیس جمهور اقدامات بیشتری اتخاذ کند و به تنبیه ایران از طرقی بپردازد که ناقض توافق هسته ای محسوب می شوند.

در پایان این گزارش آمده است که شاید ترامپ تصور می کند که با بیان احتمال لغو توافق هسته ای با ایران، بتواند ایران را وادار به طریق  رفتار در سایر جبهه ها کند که اگر استراتژی ترامپ به این صورت باشد، این یک استراتژی خطرناک و تفرقه انگیز خواهد بود و رئیس جمهور آمریکا باید صراحتا عنوان کند که مادامی که ایران به متن توافق هسته ای پایبند و متعد است، آمریکا نیز به اجرای این توافق متعهد خواهد بود.