حسینیان:ارتش در زمان دفاع مقدس وظیفه خود را بخوبی انجام داد
رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی گفت: ارتش نقش خود را در زمان دفاع مقدس برای حفظ یکپارچگی ایران بخوبی نشان داد.
حجت الاسلام والمسلمین روحالله حسینیان رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی با اشاره به نقش ارتش در تاریخ انقلاب اسلامی گفت: وقتی که انقلاب به پیروزی رسید تعداد کثیری از گروههای غیرمذهبی در گوشههایی از این کشور مقدس ادعای خودمختاری کردند؛ در خوزستان خلق عرب، در کردستان دموکراتها و در گنبد و شمال ایران خلق ترکمن.
وی افزود: ارتش جمهوری اسلامی که بار دیگر متولد شده بود با همه نو بودنش توانست در مقابل این ادعاها بایستد و ایران را یکپارچه نگهدارد. هیمنه ارتش جمهوری اسلامی خودش کارساز بود. من در عملیات پاکسازی سقز همراه لشگر حمزه سیدالشهدا بودم. ارتش وقتی که وارد شهر میشد گروهها گرچه جسته و گریخته دفاع میکردند اما هیمنه و عظمت ارتش باعث فرار آنها میشد.
رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی با تأکید بر نقش ارتش در هشت سال دفاع مقدس و مقابله با همه کشورهای دنیا افزود: یک جنگ تمام عیار را با حمایت همه ابرقدرتها علیه ایران به وجود آوردند. عملیاتی که در آن از نفربرهای برزیلی، تانکهای تی 72 روسی و بسیاری از ضدهواییهای انگلیسی و هر کشوری که سلاحی را ساخته بود در اختیار ارتش عراق قرار داده بودند و این نشان میداد که همه دنیا از کشور متجاوز حمایت میکنند و ارتش توانست هشت سال با همه مظلومیت با همه تنهایی در مقابل جهان ایستادگی کند و نقش خودش را به خوبی در یکپارچگی ایران نشان داد.
حجت الاسلام حسینیان با بیان نقش امام خمینی(ره) در حفظ و بقای ارتش گفت: واقعا این امام بود که ارتش را به خوبی میشناخت و درک میکرد. من یادم میآید روز 24 بهمن 57 جلوی مدرسه علوی محل استقرار امام راه افتاده بودند، یک پرچم قرمز با نشان "داس و چکش" جلو حرکت میکردند. آمدند و گفتند که میخواهیم با امام ملاقات کنیم. گفتیم خوب چه کار دارید؟ گفتند ما آمدیم از امام بخواهیم که ارتش را منحل کنند.
وی ادامه داد: وقتی که این پیام به امام رسانده شد امام پیام دادند که من با شما ملاقات نخواهم کرد و آنها را رد کردند. این امام بود که یکتنه ایستادگی کرد برای حفظ ارتش و این بر مبنای شناختی بود که امام از درون ارتش داشت. بارها خبرنگاران از امام سوال میکردند که به فرض اینکه شما شاه را از کشور بیرون کنید، با ارتش چه کار خواهید کرد؟ امام میفرمودند: بدنه ارتش جزء مردم است. این عبارتی بود که در فرمایشات امام بارها و بارها تکرار شده است.
رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی، افزود: ایثارگریهای نیروی دریایی و نیروی هوایی ارتش نیز باید زودتر نگاشته شود.
حجتالاسلام حسینیان درباره شناخت حضرت امام از ماهیت ارتش گفت: شناخت دیگری که امام از ارتش داشتند درباره مذهبی بودن بدنه ارتش بود. ایشان می فرمودند: ارتش از دو طبقه تشکیل شده است. یک طبقه افسران، درجهداران و سربازان هستند که قشر محروم بوده و اکثریت ارتش را تشکیل میدهند و طبقه دوم ژنرالها هستند که شاه آنها را اسیرکرده و ما به اینها امیدی نداریم ولی به بدنه ارتش امیدوار هستیم.
وی با اشاره به اعتراف آخرین رئیس ستاد ارتش رژیم پهلوی به نفوذ مذهب در بین بدنه ارتش ادامه داد: قرهباغی در خاطراتش نوشته است که یکی از مشکلات ما نفوذ مذهب در بین ارتشیها بود. فرماندهان به ما گزارش میدادند که اکثر افسران و درجهداران و سربازان رسما اعلام میکنند که ما مقلد علما هستیم و باید به فرمان و فتوای آنها عمل کنیم و حتی رئیس شهربانی گزارش داده بود که افسران گارد شهربانی نامه نوشته و امضا کرده بودند که ما مقلد امام خمینی هستیم و نمیتوانیم بر ضد فرمان ایشان به روی مردم اسلحه بکشیم؛ تکلیف ما را مشخص کنید. یا با استعفای ما موافقت کنید و یا ما تمرد کرده و عملی را برخلاف فرمان امام انجام بدهیم. همین روحیهمذهبی ارتش بود که امام به ارتش امید داشتند.
رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی با اشاره به توطئه منافقین به منظور ایجاد جدایی بین مردم و ارتش و مقابله امام با این توطئه گفت: در دی ماه 1357 گروههای چپی و سازمان مجاهدین تصمیم گرفتند یک نبرد مسلحانه را علیه نیروهای ارتش در خیابانهای تهران به وجود بیاوردند. این خبر به امام رسید. امام در 23 دی ماه بیانیهای را صادر کردند و از مردم خواستند که از ارتش دفاع کنند. ارتشی که به ظاهر آمده بود برای سرکوب مردم امام فتوا دادند مردم موظفند از ارتش دفاع کنند و اگر کسی خواست فتنهای به پا کند و علیه ارتش دست به اقدام مسلحانه بزند مردم خود باید وارد عمل شده و از ارتش دفاع کنند.
حجت الاسلام جسینیان گفت: این بیانیه در بین مردم پخش شد و مردم با شعار "ارتش برادر ماست" گلها را بر لولههای تفنگهای ارتشیها نهادند و بسیاری از درجهداران و افسران ارتش هم عکس امام را به سینه زدند و یک نهضت ملی اتحاد ارتش و مردم در خیابانهای اکثر شهرهای ایران شکل گرفت. هایزر آمریکایی در خاطراتش میگوید که امام خمینی امروز از شیوهای استفاده کرد که توانست ما را شکست بدهد و ارتش را جذب خود کند. اگر ما دیر بجنبیم ارتش به امام خمینی خواهد پیوست. آنها میخواستند که یک نیروی مذهبی وابسته به ملت که از دل ملت بیرون آمده بود را حافظ منافع آمریکا قرار بدهند چون ماهیت ارتش را نشناخته بودند.
رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی با اشاره به ضرورت تدوین تاریخ دفاع مقدس به عنوان پیام رسانی برای نسلهای آینده اظهار داشت: این استقلال و این ایثار و این شهادتها احتیاج به پیام رسان دارد. چه حرف زیبایی گفتند که اگر زینب(س) نبود کربلا در همانجا مانده بود. اگر پیام رسانی زینب(س) نبود کربلا به عنوان یک حادثهای که در سال 61 هجری قمری اتفاق افتاد نقل نمیشد.
وی افزود: بنابراین اینکه پیامبر میفرماید "مداد العلما افضل من دماء الشهدا" -جوهر قلم علما از خون شهدا بالاتر است - به خاطر این است که این قلم است که این شهادت و ایثارگریها را به نسلهای بعدی منتقل میکند و اگر کوتاهی کنیم به خون و آرمان شهدا خیانت کردیم. ایکاش این کار مقدسی را که نیروی زمینی شروع کرد -گرچه بار اصلی جنگ روی دوش نیروی زمینی بود- اما کم نبود ایثارگریهای نیروی دریایی و نیروی هوایی، این ها باید زودتر نگاشته بشود.
حجتالاسلام حسینیان با تاکید بر لزوم استفاده از خاطرات شاهدان عینی جنگ برای تدوین تاریخ دفاع مقدس افزود: تا نسلی که در جنگ حضور داشتهاند زنده هستند انگیزه برای نوشتن هست و اگر زمان بگذرد مشمول زمان میشود و خیلی چیزها از اذهان فراموش میشود. کسی که حضور داشته میتواند خیلی از چیزهایی را که اسناد هم نشان نمیدهند نقل کند.
رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی خاطر نشان کرد: چون اسناد روایت گنگی است از واقعیتها که زبانها و حاضران و شاهدان ماجرا باید آن زبان گنگ را تبدیل به زبان باز و زبان قابل فهم برای غائبین بکنند. اینها تا هستند باید قدرشان دانسته شود و خاطراتشان گرفته شود و آنچه که در عمل به اثبات رساندند بر زبان هم جاری بشود تا نسلهای آینده بدانند این کشور با چه زحماتی و با چه کربلایی جنگیدن و عاشورایی مبارزه کردنی این کشور را حفظ کردند. پس بنابراین آنان که رفتند کاری حسینی کردند و آنان که ماندند باید کاری زینببی کنند و الا یزیدیاند.
ارسال نظر