حافظی:
اعضای شورای شهر دچار خودسانسوری و مماشات نشوند
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تاکید کرد که نباید نمایندگان مردم در شورای شهر دچار «خودسانسوری» و «مماشات» شوند.
رحمتالله حافظی در نشست « نقد و ارزیابی مدیریت شهری در شهرداری تهران» که در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد از مردم به خصوص فعالان عرصه علم خواست تا مشارکت حداکثری در انتخابات آتی را که خواست رهبری است، داشته باشند و افزود: نباید از انتخابات قهر کرد، تجربه اثبات کرده تنها با حضور حداکثری است که خروجی مورد نظر حاصل میشود.
وی در ادامه با بیان اینکه « شورای شهر تهران نتوانسته است به وظایف قانونی خود در بخش سیاستگذاری، نظارت و هماهنگی میان دستگاهها عمل کند» گفت که آنچه جابجایی یک سوم از بودجه مصوب شهرداری در سال 93 با همراهی رئیس شورا در قالب دو فوریت خواند، نه تنها شان شورا را رعایت نمیکند بلکه راه را برای بررسی نهادها و سیستم های نظارتی میبندد.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران همچنین با تاکید بر اینکه نباید نمایندگان مردم در شورای شهر دچار خودسانسوری و مماشات شوند افزود: هر نماینده در شورا در سال 60 میلیون تومان دریافتی دارد که مجموع آن در 4 سال 240 میلیون میشود، حال چگونه بپذیریم که یک فرد برای حضور در انتخابات شوراها میلیاردها هزینه میکند؟ چرا این کار انجام میشود؟ مگر در پشت صندلیهای سبز چه خبر است که این میزان هزینه میشود؟. مردم بدانند اگر سطح شهر از پوستر تبلیغاتی پر بود باید با دقت و حساسیت بیشتری رای دهند.
وی در ادامه با بیان اینکه « شهرداری تهران میلیاردها تومان هزینه میکند اما مردم رضایت ندارند، زیرا این هزینهها اثربخش نیست» به برخی از مشکلات در مدیریت شهری فعلی از جمله بافتهای فرسوده، باغات و پسماندها اشاره کرد.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری همچنین با بیان این اعتقاد که برگزاری جلسات متعدد شورای شهر با حضور وزرا و مسئولان دولتی خروجی نداشته است، گفت: علت اصلی این است که وفاق لازم برای انجام کار میان دولت و شهرداری وجود نداشته و گسست میان بخش ملی و حاکمیت محلی وجود دارد؛ البته شکاف سیاسی موجود مربوط به دولت کنونی نبوده است، این در حالیست که دعواهای سیاسی نباید مانع از حل مشکلات شود.
حافظی درباره آنچه واگذاری برخی پروژهها به نهادهای خاص خوانده شد نیز گفت: اگر واگذاریها قانون محور شود و بر اساس رعایت تشریفات صورت گیرد، واگذاری پروژهها به این نهادها اشکالی ندارد اما گاهی دیوار قانون شکسته میشود، اینجاست که شورا باید وظایف نظارتی خود را به خوبی انجام دهد.
وی با طرح انتقاداتی درباره عملکرد موسسه همشهری نیز اعلام کرد: این موسسه باید به طرح مشکلات و حل مسائل مردم بپردازد و ابزار تبلیغاتی نباشد.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری درباره توسعه مترو نیز گفت: شهرداری برای انجام وظیفه خود در بخش توسعه مترو آن هم با پول مردم منت میگذارد؛ این در حالیست که بر اساس برنامه شهرداری موظف است سالیانه 30 کیلومتر مترو احداث کند؛ اما در حال حاضر حدود 180 کیلومتر مترو ایجاد شده است.
حافظی در بخش دیگر سخنانش با اشاره به اینکه لازم است در انتخاب افراد در لیست ها برای انتخابات ملاحظات بیشتری لحاظ شود گفت: خوشبختانه استانداردها بالا رفته است و اگر شورای پنجم بخواهد از این استانداردها عدول کند مورد بازخواست مردم قرار خواهد گرفت؛ البته انتظار این است مردم مطالبه کنند و بیتفاوت نباشند. همچنین باید شفافسازی انجام شود تا مردم در جریان قرار گیرند.
وی در پایان گفت: هر تصمیمی که در شورای شهر گرفته میشود در جایی ثبت نمیشود تا در صورتی که آن تصمیم، منافع مردم را تهدید کرد اعضای رایدهنده پاسخگو باشند؛ با این حال امیدوارم در شورای پنجم نظارت با همراهی مجلس ادامه یابد.
ارسال نظر