پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- وزیر امور خارجه‌ی چین - که ریاست بریکس را بر عهده دارد -  با طرح ابتکار بریکس پلاس، اعلام کرد چین تمایل دارد اعضای این نهاد را اضافه کند. کشورهای مطرح برای عضویت در این نهاد عبارت‌اند از: ایران، پاکستان، بنگلادش، نیجریه، کره، مکزیک، اندونزی، ترکیه، فیلیپین و ویتنام.

وزیر امور خارجه‌ی چین همچنین گفته است: ما خواهان اضافه کردن کشورهای دوست و همراه خود در این اتحادیه هستیم و تلاش می‌کنیم تا همه این کشورها را راضی نگه‌داریم.

1- "بریک" که در سال 2009 با مشارکت چهار کشور برزیل، روسیه، هند و چین تشکیل شد، در سال 2012 با پیوستن آفریقای جنوبی، به بریکس تغییر نام یافت. این نهاد، اقتصادهای نوظهوری را در برمی‌گیرد که پس از بحران اقتصادی بزرگ غرب در سال 2008، وزن قابل‌توجهی در اقتصاد جهانی کسب کردند.

2- مهم است توجه شود که چین قصد ایجاد نهادی جدید به نام بریکس پلاس را ندارد، بلکه در پی افزایش اعضای این اتحادیه است

3- به نظر می‌رسد چین با دعوت از متحدان خود نظیر پاکستان و سریلانکا، سعی در تقویت موضع خود در این سازمان دارد که این امر، متقابلاً تضعیف موقعیت کشورهای دیگر بریکس نظیر هند را در پی خواهد داشت.

4- به باور برخی کارشناسان، با اضافه شدن احتمالی کشورهای نزدیک به چین، احتمال دارد تمرکز بریکس از مسائل اقتصادی و توسعه‌ای به سمت مسائل سیاسی تغییر کند و بریکس نیز مانند سازمان همکاری‌های شانگهای، به سازمانی تبدیل شود که چین نقشی اساسی در آن دارد

5- ورود این کشورها به بریکس با حمایت چین، هرگونه تلاش احتمالی دیگر اعضای آن مانند هند را برای منزوی ساختن چین در این سازمان، در نطفه از بین می‌برد. 

نتیجه: 

با اینکه چین هم‌اکنون ریاست بریکس را بر عهده دارد و اضافه شدن متحدان آن به بریکس به نفع این کشور است، اما این نکته را نیز باید مدنظر قرارداد که با توجه به حضور پاکستان در میان کشورهای کاندیدا، جلب موافقت هند کار آسانی نخواهد بود. همچنین، افزایش احتمالی اعضای آن، به دلیل تنوع منافع این کشورها، ممکن است کارایی این نهاد را کاهش دهد.