به گزارش پارس به نقل از ایسنا دکتر محمود احمدی نژاد در همایش ملی شورای اسلامی شهر و روستا که با حضور تعدادی از اعضای شوراهای شهر و روستای استان تهران در وزارت کشور برگزار شد در بخشی از سخنان خود گفت: من از این که برگزاری انتخابات شورای شهر و روستا با انتخابات ریاست جمهوری همزمان شده خوشحال نیستم. آمدند و گفتند که این دو انتخابات را با هم یکی کنید تا هزینه ها کمتر شود ولی با توجه به چیزی که تصویب شده ما مجبوریم دو برابر قبل هزینه کنیم و در واقع یک حرفی زده شد ولی ضد آن شد.

وی با بیان این که « نباید انتخابات شوراهای شهر و روستا تحت الشعاع انتخابات دیگر از جمله انتخابات ریاست جمهوری قرار بگیرد» گفت: این انتخابات باید جدا باشد تا با حفظ استقلال، شاهد یک انتخابات پرشور در این حوزه باشیم و فرصت باشد تا حرف ها زده و اندیشه ها مطرح شود ولی اکنون این دو انتخابات با یکدیگر برگزار می شود و دولت باید تمام توان خود را بسیج کند تا انتخابات به نحو احسن برگزار شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که « شوراهای شهر و روستا بستر و ساختار بسیار خوبی است که اراده همگانی در اداره کشور فعال شود و همه فرصت تاثیرگذاری پیدا کنند» یادآور شد: در اوایل انقلاب ما شاهد فعالیت شوراها در شهر و روستا بودیم و بعدا توقفی در این امر ایجاد شد و الحمدالله اکنون سه دوره است که به صورت منظم شاهد فعالیت شوراهای شهر و روستا هستیم و در این وسعت و در این سطح اختیار عمل ما شاهد تجربه جدیدی در فعالیت شوراها هستیم و این پدیده مبارکی است.

رییس جمهور افزود: انصافا در این مدت کارهای خوبی انجام شده و بار عظیمی با توجه به فعالیت شوراهای شهر و روستا از دوش دولت برداشته و این زمینه فراهم شده است که بخشی از مسوولیت ها بر عهده مردم گذاشته شود و انصافا نیز مردم خوب اداره کرد ه اند و خوب در این زمینه فعالیت داشته اند. در این سه دوره فعالیت اداره شوراهای شهر و روستا نسبت به دوره های قبل بهتر شدند و این پیشرفت ها محصول حضور مردم در شوراهاست و ما باید از این امر مراقبت کنیم.

وی با بیان این که « چقدر خوب است که در انتخابات شوراها صددرصد واجدین شرایط شرکت کنند و همه حضور داشته باشند» گفت: ما باید از شوراها مراقبت کنیم تا در مسیر درست حرکت کنند و در جایگاه واقعی خود قرار بگیرند. قانون نیز در این زمینه باید جامع باشد. از طرف دیگر خود شوراها نیز باید مراقبت های لازم را داشته باشند و به سمت مسائل جزئی و فرعی نروند و درگیر این گونه مسائل نشوند؛ چراکه اگر این اتفاق بیفتد دیگر نمی توانند موثر و تاثیرگذار باشند. شوراها باید تمرکز خود را در جلسات شان روی مسائل اصلی قرار دهند.

وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان این که « بعضی اوقات یک نظارت موثر هزینه ها را به نصف کاهش می دهد» ادامه داد: در ایران و حتی در همین تهران بعضی وقت ها پروژه هایی انجام می شود با پنج برابر قیمت که اگر نظارت صورت بگیرد پنج تا پروژه مثل آن را می شود با همان قیمت انجام داد.

احمدی نژاد خطاب به شوراهای شهر و روستا، گفت: مراقب باشید که با مسائل حاشیه ای درگیر نشوید و بر روی محورهای اصلی کار شوراها از جمله بهبود کیفیت زندگی مردم، کاهش بار بر دوش مردم و انجام دادن کارها به صورت مناسب تمرکز کنید.

وی به اهمیت مراقبت از سلامت کار شوراها اشاره کرد و گفت: شوراها نماینده و امانتدار مردم هستند و خوشبختانه قریب به اتفاق اعضای شوراهای شهر و روستا در کشور افراد خادم و پاک برای خدمت هستند. من افرادی را می شناسم که تمام وقت شان را برای خدمت به شوراها اختصاص داده اند و از جیب خود نیز بعضا در این ارتباط خرج کرده اند.

وی با بیان این که « در حال حاضر شوراها مانند یک شبکه گسترده ای برای پیشبرد امور فعالیت می کنند» گفت: باید به این شبکه اعتماد بیشتری کرد و کارهای بیشتری را به آن سپرد. از جمله این که شهردار را معرفی کنند، در صورت لزوم محاکمه یا عزل و نصب کنند.

رییس جمهور در ادامه با بیان این که « اعضای شورای شهر و روستا در استان تهران در طول این هشت سال یار صمیمی دولت بودند و همکاری خوبی در این هشت سال کردند» ادامه داد: من از همه این دوستان به خاطر این زحمات تشکر و قدردانی می کنم.

وی در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به فرا رسیدن روز شهادت شهید مطهری و روز معلم و با طرح این سوال که « چرا شهید مطهری به این میزان در روند حرکت ملت ایران تاثیرگذار بوده و چرا هنوز افکار و اندیشه های او زنده است و روز شهادت او را روز معلم گذاشته اند؟ » گفت: برای پاسخ به این سوال باید به یک مطلب اصلی و پایه برگردیم و آن هم خود انسان است.

وی با بیان این که « موضوع اصلی عالم، انسان است» گفت: خداوند برای انسان دو راه سعادت و شقاوت را قرار داده و انسان می تواند به قله های سعادت برسد یا برعکس سقوط کند.

احمدی نژاد به اهمیت نوع برداشت انسان از خود و تعریف از نوع انسان اشاره کرد و گفت: تمام علوم رایج در حوزه مدیریت، اقتصاد و جامعه شناسی تابع تعریف از نوع انسان است. اگر انسان درست تعریف شود بقیه امور نیز درست می شود و شهید مطهری کسی بود که از حقیقت انسان یک معرفت کامل و درست به دست آورد و آن حقیقت را معرفی کرد. او معتقد بود که انسان جلوه خداوند در هستی است و ارزش انسان بسیار بالاست. شهید مطهری شناخت حقیقی از انسان داشت و در واقع معتقد بود که تمام انسان اندیشه، معرفت و فهم است و به همین دلیل بر روی فهم اندیشه ها و باورها تمرکز داشت و به همین خاطر نیز معلم انقلاب و جامعه بشری شد.

وی ادامه داد: شهید مطهری آن قدر برای انسان ها ارزش قائل بود که در طول عمر مبارک خود هرچقدر مورد هجمه قرار گرفت و به او تهمت ها زدند او یک کلمه توهین و تهمت نزد. آن قدر برای انسان ها احترام قائل بود که صحبت مخالفین را بهتر از خود مخالفین بیان می کرد و نمی خواست اندیشه های آن ها را خفه کند بلکه می خواست آن ها را هدایت کند؛ چراکه بین مسلط شدن و هدایت فرق وجود دارد. یک بار دیده نشد که با فشار و زور بخواهد حرف خود را به دیگران تحمیل کند، او همواره استدلال می کرد، او معتقد بود که اگر اندیشه ای را می خواهیم رد کنیم باید با استدلال و ارائه اندیشه برتر رد کرد به همین خاطر بالاترین اندیشه ها را بیان می کرد، البته با استدلال و حوصله، همه حرف ها را می شنید و اجازه نمی داد چیزی از قلم بیفتد و سپس اندیشه برتر را معرفی می کرد، او اندیشه ای را منکوب نکرد.

وی با تاکید بر این که « شهید مطهری معتقد بود زمانی انسان ها هدایت می شوند که راه حق و حقیقت را انتخاب کنند وگرنه کمال و پیشرفت انسانی رخ نمی دهد» افزود: این که عده ای به نام اسلام لشکرکشی کنند و به زور بخشی از قاره ای را فتح کنند به درد نمی خورد. مگر پیامبر اسلام با شمشیر اسلام را جلو برد؟ پیامبر اسلام با اندیشه، انسانیت و استدلال اسلام را جلو برد.

احمدی نژاد ادامه داد: شهید مطهری نمی خواست مخالفین خود را از میدان به در کند، بلکه می خواست آن ها را اصلاح کند، همان کاری که پیامبران و ائمه انجام دادند به همین دلیل اندیشه هایت همیشه تازه است چون حقیقت انسان را معرفی کرد.

وی افزود: امروز مشکل جامعه بشری، دریافت از نوع انسان است و اگر ما انسان را تجلی خداوند معرفی کنیم زندگی به گونه دیگری خواهد بود.

وی با اشاره به نحوه به شهادت رسیدن شهید مطهری، اظهار کرد: ایشان را از ناحیه سر به شهادت رساندند و در واقع کینه متعصبین، بدخواهان و غرق شد گان در حیوانیت نسبت به اندیشه های این شهید بود.

رییس جمهور با ابراز امیدواری مبنی بر این که « اندیشه های شهید مطهری باید در تمام عرصه ها جاری شود» گفت: شهید مطهری معتقد بودند که تمام انسان ها در برابر سعادت جامعه مسوول هستند و در واقع سعادتمندی جامعه مرهون احساس مسوولیت و اقدام همگانی است و همه باید فعال شوند و هر طرح و برنامه ای منجر به حذف بخشی از مردم یا تمام مردم از صحنه تصمیم گیری و پیشرفت شود نقطه مقابل سعادت جامعه است، همه باید مشارکت داشته باشند. در عرصه اقتصاد، سیاست و فرهنگ همه مردم باید حضور داشته باشند. مثلا این که در عرصه سیاست فکر کنیم که دولت یا گروهی فقط می توانند کشور را اداره کنند و استقلال کشور را حفظ کنند اشتباه فکر کرده ایم. در عرصه سیاست کشور باید همه حضور فعال داشته باشند، در عرصه فرهنگ نیز این گونه است، این مردم هستند که باید فرهنگ را حفظ کنند.

پیش از صحبت های رییس جمهور، تمدن استاندار تهران به ایراد سخنرانی و ارائه گزارشی از فعالیت شورای های شهر و روستای استان تهران پرداخت.

در این مراسم دو تن از اعضای شورای اسلامی شهر و روستای استان تهران به نمایندگی از سایر اعضای حاضر در این مراسم با تقدیم گل از رییس جمهور تقدیر کردند.

همچنین با حضور احمدی نژاد از خانواده یکی از شهدای شورای اسلامی شهر و روستای استان تهران در اوایل انقلاب تقدیر شد.