به گزارش پارس ، به نقل ازفارس، حجت الاسلام محمدحسن ابوترابی فرد نایب رئیس مجلس شورای اسلامی و کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری یازدهم در نشستی با دانشجویان دانشگاه امام صادق (ع) که عصر امروز برگزار شد، گفت: با سرمایه هایی که نظام دارد، اگر گفتمان دولت یازدهم گفتمان کاملاً مبتنی بر علم و اخلاق باشد، به قول سدید بسط خواهد یافت که گره گشای همه مشکلات خواهد بود.

وی افزود: احترام به خرد جمعی و تعامل با نخبگان یک ضرورت اجتناب ناپذیر است و می توان تمامی تصمیمات دستگاه اجرایی را بر این اساس قرار داد.

ابوترابی فرد تأکید کرد: در این صورت تصمیمات، مقطعی نخواهد بود و گره گشای کار خواهد شد. تجربه بنده در سه دهه گذشته نظام خصوصاً حضور در چهار دوره مجلس می گوید دستگاه اجرایی هنگامی می تواند در مسیر پیشرفت و بسط عدالت با سرعت و شتاب حرکت کند که گفتمان دستگاه و رئیس دولت دقیقاً گفتمان نظام باشد.

این کاندیدای احتمالی ریاست جمهوری ادامه داد: در صورتیکه یک گفتمان در کشور مطرح باشد به سرعت نقاط ضعف به نقاط قوت و تهدیدها به فرصت تبدیل می شود. در ادوار سه گانه دولت های قبلی مهمترین مشکل، وجود زاویه بین دو گفتمان نظام و دستگاه اجرایی بود که در هر سه دوره خود را نشان داد. ریشه مشکلات در این زاویه نگاه و گفتمان است که باید همسوی گفتمان نظام و رهبری حرکت کنیم.

ابوترابی فرد خاطرنشان کرد: اختلافات دوران سازندگی و اصلاحات در حوزه فرهنگی و سیاست خارجی به دلیل همین زاویه نگاه است و فضای امروز کشور و معضلات اقتصادی از این زاویه نگاه نشأت گرفته است.

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به تأکید رهبری در اجرای برنامه چهارم توسعه گفت: در این برنامه تأکید بر قطع رابطه هزینه های جاری با درآمدهای نفتی بود اما در پایان برنامه چهارم این اتفاق رخ نداد. در حالیکه کاملاً قابل دستیابی بود اما با افزایش هزینه های جاری و عدم توجه به درآمدهای غیرنفتی این کار صورت نگرفت.

ابوترابی فرد با اشاره به سه ویژگی مثبت دولت نهم اظهار داشت: این دولت ارزش ها و شعارهای انقلاب را به صورت برجسته مطرح کرد. در دورانی که می رفت تا دستگاه اجرایی این شعارها را به فراموشی بسپارد، شعارهایی مثل عدالت، ایستادگی در برابر نظام سلطه و ساده زیستی به صورت برجسته مطرح شد. ویژگی دیگر، انگیزه بالا برای ارائه خدمت و صرف وقت برای مردم بود. در این دوره ادبیات تغییر کرد و ساعات کاری در ساعات اداری خلاصه نمی شد و ویژگی دیگر این دولت ساده زیستی و ارتباط چهره به چهره با توده های مردم بود.

وی خاطرنشان کرد: در دولت بعدی احترام به خرد جمعی و تحکیم رابطه دستگاه اجرایی کشور با صاحبان فکر و پرهیز از تصمیماتی که از پشتوانه فکری برخوردار نیست باید مورد توجه قرار گیرد. همچنین باید به ارتباط جوامع حوزوی با دولت و نهادینه کردن آن توجه داشت.

این کاندیدای احتمالی ریاست جمهوری اظهار داشت: به طور جدی اعتقاد دارم که هیچ تصمیمی نباید بدون نگاه به اسناد بالادستی نظام اتخاذ شود و نمی توان به هیچ هدفی بدون تقویت زیرساخت های فرهنگی، اعتقادی و رفتاری جامعه دست یافت.

ابوترابی فرد در خصوص برنامه های فرهنگی مورد نظرش گفت: بلندترین گام برای ایجاد تحول در عرصه فرهنگ، اندیشه، رفتار و اخلاق این است که دستگاه اجرایی و مدیران کشور سبک مدیریت و تصمیم سازی و تصمیم گیری را مبتنی بر فرهنگ اسلامی و دینی قرار دهند.

وی با بیان اینکه شایسته سالاری و سپردن مسئولیت ها به فردی که لیاقت دارد، یک تحول فرهنگی است، گفت: اگر می خواهید در کشور با تحول فرهنگی در جامعه روبرو شوید باید این تحول از دستگاه اجرایی و مدیریتی کشور آغاز شود. سبک زندگی مسئولین و مدیران باید بر اساس قرآن باشد.

این کاندیدای ریاست جمهوری ادامه داد: در زمینه علوم انسانی نیز کارهایی صورت گرفته و حوزه و دانشگاه بایستی به اصلاح کتب درسی حوزه علوم انسانی بپردازند و راه را برای ورود علوم اسلامی در این عرصه هموار کنند.

ابوترابی فرد در ادامه سخنانش با اشاره به مشکلات اقتصادی موجود در کشور، گفت: در این حوزه با چند مسئله کلیدی از جمله نرخ تورم بالای ۳۰ درصد نوسانات نرخ ارز و نرخ بیکاری روبرو هستیم و بایستی در جهت کنترل نرخ ارز تثبیت نرخ تورم و فراهم آوردن زمینه کاهش نرخ تورم و ارتقای ارزش پول ملی قدم بردشت.

وی با بیان اینکه کلیدواژه حل مشکلات اقتصادی کشور در تولید است، گفت: باید از تمام ظرفیت ها و سرمایه های نظام برای تبدیل جمهوری اسلامی به یک کارخانه بزرگ تولید کالا و خدمات استفاده کرد. سرمایه تجارب مدیریتی در کنار سرمایه های مادی زیاد کشور ظرفیت مناسبی برای نظام است.

این کاندیدای احتمالی ریاست جمهوری افزود: مهمترین مسئله در شرایط فعلی آن است که با کاهش هزینه های جاری بودجه عملیاتی، کوچک کردن حجم دولت، متناسب کردن حجم دولت با وظایف حاکمیتی آن راه را برای انضباط ملی و کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی هموار کنیم.

ابوترابی فرد با بیان اینکه باید ۵۰درصد درآمدهای نفتی برای ارتقاء تولید در کشور به صندوق توسعه ملی واریز شود، گفت: در این صورت راه برای ایجاد نظام اقتصادی مبتنی بر تولید و افزایش رشد اقتصادی و کاهش تورم و نرخ ارز هموار خواهد شد. مهمترین مشکل ما سیاست غلطی بوده که مبتنی بر افزایش درآمدهای نفتی و هزینه کردن آن برای اداره کشور بوده است.

ابوترابی فرد تأکید کرد: بودجه ۹۳ باید بودجه عملیاتی با بالاترین سطح انضباط مالی باشد و منابع بانکی را به سمت تولیدات هدایت کند.

این کاندیدای احتمالی ریاست جمهوری در خصوص سازمان مدیریت و برنامه ریزی اظهار داشت: این سازمان دارای نقش محوری و کلیدی برای حرکت بر طبق برنامه است. این نهاد باید از بالاترین ظرفیت و کارآمدی برای تدوین برنامه ۵ ساله توسعه کشور تدوین بودجه سالانه بر اساس این برنامه و نظارت بر اینکه بودجه در راستای برنامه توسعه هزینه شود استفاده کند.

وی افزود: این سازمان قطعاً باید احیاء شود زیرا برابر هزینه ها و درآمدهای اجرایی کشور نشان می دهد نهاد فعلی مسئول این حوزه وظایف خود را به خوبی انجام نداده است.

ابوترابی فرد در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا حجت الاسلام پناهیان مسئول ستاد وی بوده یا خیر، گفت: آقای پناهیان هیچ وقت به عنوان مسئول ستاد بنده مطرح نشد.

نایب رییس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه بنایی بر کناره گیری از انتخابات ندارد، اظهار داشت: در راستای رسیدن به یک نحوه انسجام و دست یافتن به یک نقشه راه وحدت اصولگرایان وارد ائتلاف شده است و در راستای رسیدن به گفتمان انقلاب در دستگاه اجرایی تلاش می کند.

ابوترابی فرد در پاسخ به سؤال دیگری در خصوص نقش وی در انتشار نامه مقام معظم رهبری در خصوص مشایی گفت: در این جهت مأموریتی داشتم که به آن عمل کرده ام و پس از آن نیز مصاحبه ای انجام داده ام که در سایت دفتر مقام معظم رهبری نیز منتشر شد.

وی افزود: شخص رهبری نظرشان این بود که نامه به رئیس جمهور ارسال شود و کسی از مفاد آن اطلاع نداشت اما پس از فاصله زمانی لازم که مفاد آن عملی نشد از طرف رهبری مأمور شدم که این مفاد را اعلام کنم اما باز هم یک وقفه زمانی قبل از اعلام صورت گرفت تا شاید مفاد نامه اجرا شود که به آن توجه نشد و مجدداً مأمور شدم آن مفاد نامه را به اطلاع برسانم.

این کاندیدای احتمالی ریاست جمهوری در خصوص سهام عدالت نیز اظهار داشت: توزیع سهام عدالت قدمی برای بسط عدالت بود و موافق دوام آن هستم.

ابوترابی فرد در ادامه خاطرنشان کرد: گفتمان نظام در سیاست خارجی، ایستادگی در برابر نظام سلطه، سازماندهی جدی مقاومت اسلامی و رویارویی با استکبار جهانی است که من به آن اعتقاد دارم.

وی در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: اعتقاد دارم در آینده حتی یک ریال از سرمایه فروش نفت و منابع انرژی را نباید برای اداره کشور استفاده کرد. این سرمایه باید در صندوق توسعه ملی به یک سرمایه رو به رشد تبدیل شود.

ابوترابی فرد با بیان اینکه دولت احمدی نژاد ۷۰۰ میلیارد دلار درآمد نفتی داشته است، گفت: آیا با این میزان درآمد، کشور باید با نوسانات نرخ ارز روبرو شود؟ حتی اگر ارز با نرخ ۲۵۰۰تومان به تولید اختصاص می یافت نوسانات نرخ ارز کاملاً از بین می رفت اما این کار صورت نگرفت. ما نیازمند یک مدیریت راهبردی در کشور هستیم.

وی در پاسخ به سؤالی در خصوص هولوکاست گفت: اگر هولوکاست رنگی از واقعیت داشت، یکی از تصمیمات غرب جلوگیری از پژوهش راجع به آن نبود. این موضوع بیشتر به افسانه شبیه است و بستری برای ظلم به مردم مظلوم فلسطین است.

ابوترابی فرد در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه در صورتی که اگر فرد دیگری به عنوان نامزد ائتلاف ۵نفره اصولگرایان انتخاب شود، کناره گیری می کند یا خیر، گفت: در این ائتلاف به دنبال این هستیم که به یک نظر واحد برسیم و بر اساس آن نظر واحد عمل کنیم و امیدوارم همه دوستان در این مسیر قدم بردارند تا اصولگرایان در انتخابات به پیروزی برسند.

ابوترابی فرد در خصوص نقاط ضعف سیاست خارجی دولت احمدی نژاد نیز اظهار داشت: دستگاه دیپلماسی وزارت خارجه دولت نهم و دهم با یک منطق قوی تر و کارایی بیشتر می توانست از اهداف و گفتمان نظام دفاع کند و در مسیر دفاع از منافع ملی در راستای دانش هسته ای قدمهای بهتری بردارد.

وی ادامه داد: امکان داشت در این صورت پرونده ما به شورای امنیت ارجاع نشود، اینکه این ارجاع را کاغذپاره ای بیش بدانیم درست نیست.

این کاندیدای احتمالی ریاست جمهوری در پایان گفت: دولت به جای ایجاد چالش میان قوای سه گانه باید به دنبال وحدت قوا باشد و مقام معظم رهبری نیز در جلسه ای که چندی پیش با رئیس مجلس، نمایندگان، رئیس جمهور و مسئولین اقتصادی داشتند بر این موضوع تأکید کردند.