سید جلال ابراهیمی گفت: روابط ایران با ترکیه در دوره تحریم‌ها به گونه‌ای بود که ایران کالاهای زیادی از طریق ترکیه از کشورهای اروپایی وارد کرد و ترکیه هم در این زمینه سود برده است و می‌توان گفت که یکی ازعلت‌های اصلی شکوفایی اقتصاد ترکیه در دوره تحریم و حتی در دوره‌های دیگر ایران بوده که بیشترین خریدها را از ترکیه انجام داده است.

وی ادامه داد: این امر باعث شکوفایی بسیاری از شرکت‌های ترکیه شد. درحال حاضر نیز ترک‌ها به دلیل اینکه اقتصاد ترکیه را برای خود امن نمی‌دانند  علاقه‌مند هستند کارخانه‌های خود را به ایران بیاوردند و تولیدات‌شان را در کشور ما انجام دهند. 

دبیر شورای مشترک بازرگانی ایران و ترکیه اضافه کرد: اکنون پیشنهاداتی از طرف کارخانه‌های ترکیه در زمینه‌های چون مواد شیمیایی، لباس، صنایع تبدیلی و تولیدات توری‌های صنعتی وجود دارد که محصولات خود را در ایران تولید کنند. 

ابراهیمی افزود: به همین منظور کارخانه‌های ترکیه‌ای دو استان ایران یعنی خراسان رضوی و آذربایجان شرقی و همچنین حوزه مناطق آزاد شمال کشور را برای تولیدات‌شان مد نظر دارند.

وی تصریح کرد: این امر نشان‌دهنده این است که پس از برجام شرایط اقتصاد ایران با ترکیه به کلی متفاوت است. ایران به سوی اقتصاد بهتری حرکت می‌کند و ترکیه با توجه به شرایط پیش آمده شرایط اقتصادی مطلوبی ندارد. ترکیه امروز نمی‌توانو به طور آزاد به روسیه رفت و آمد کند و به راحتی ویزا دریافت کند، این مسائل باعث شده است که اقتصاد ترمیه با مشکلاتی مواجه شود.