به گزارش پارس : مجمع معتمدین محلات به مناسبت روز شوراها بیانیه ای به این شرح صادر کرد:

شهرنشینی به عنوان یک پدیده اجتماعی مستلزم برقراری روابط حقوقی میان افراد و گروه های مختلف جامعه است. ضرورت استقرار نظم و قاعده ای برای سامان دهی این روابط، تأسیس نهادهای تقنینی در جامعه را به یک واقعیت تاریخی و اجتناب ناپذیر تبدیل ساخته است. شورای شهر به عنوان نهادی که دارای حق حاکمیت محلی است، مکلف به تدوین مقررات شهری پویا و انعطاف پذیر و تدوین برنامه های طراحی شده به منظور بهبود معیشت شهری است. شورای شهر درحقیقت یکی از مهمترین ارکان مدیریت شهری و یکی از پایه های حکومت محلی است. مهمترین هدف از تشکیل چنین نهادی حرکت به سمت تمرکززدایی از ساحتار دولت، کوچک سازی دولت و تفویض اختیارات آن به بخش های غیردولتی است چراکه تداوم روند تمرکزگرایی و دولت محوری یکی از مهمترین موانع تثبیت و تقویت فرایند دموکراتیزاسیون و توسعه سیاسی در کشورهاست.

نخستین تجربه تشکیل شورای شهر در ایران به زمان صدور فرمان مشروطیت و تصویب قانون بلدیه در سال ۱۲۸۶ هجری شمسی و تأسیس اداره بلدیه به عنوان یکی از ادارات تابع وزارت داخله باز می گردد. از آن زمان به بعد نظام مدیریت شهری و قوانین و ساختار تشکیلاتی آن دائماً در حال تغییر و تحول بوده است. بااین حال، علی رغم گسترش شهرها و فراهم شدن پاره ای خدمات رفاهی با تکیه بر درآمدهای نفتی، به دلیل توسعه نیافتگی سیاسی، ساختارهای خرد و کلان مشارکت سیاسی (مجلس شورای ملّی و انجمن های شهر) ، در دوره بلند مدتی از تاریخ کشورمان فاقد استقلال و آزادی عمل بوده و به دلیل تسلط و مداخله حکومت مرکزی در انتخابات محلی از ماهیتی غیردموکراتیک برخوردار بودند.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران موضوع تشکیل شوراهای اسلامی شهرها در ایران، در پرتو رهنمودها و تأکیدات بنیان گذار جمهوری اسلامی حضرت امام خمینی (ره) در مورد خدمت رسانی صادقانه و پاسخ گویی حکومت اسلامی به مردم، به عنوان یکی از ارکان نظام جمهوری اسلامی مطرح و تثبیت گردید.

درحال حاضر شورای اسلامی شهر به مثابه نهادی با خصوصیات محلی توسعه فراوانی یافته و با برخورداری از تجارب و دستاوردهای ناشی از پشتیبانی قانونی، متصدی حکومت محلی گشته است. شوراها از جمله سازوکارهایی هستند که درصورت نهادینگی می توانند به گسترش نهادهای غیردولتی، افزایش مشارکت های مدنی، افزایش میزان پاسخ گویی نهاد مدیریت شهری و درنتیجه استقرار دموکراسی در سطح محلی، که پیش شرط استقرار دموکراسی در سطح ملی است، کمک کنند.

تلاش برای مدیریت مدبرانه و کارآمد محلی درعین توجه به دو بعد هویتی ایرانی- اسلامی و رسالت چندگانه محلی، ملّی، منطقه ای و بین المللی جمهوری اسلامی و نیز برمبنای راهبری دین باور و ارزش مدار شهری طی سه دهه گذشته بسیار مورد تأکید مقام معظم رهبری بوده و درحقیقت شالوده و هدف اصلی نظام مدیریت شهری می باشد. برهمین اساس و به منظور هرچه کارآمدتر شدن نهاد شورای شهر مسائل مهمی چون: ضرورت مدیریت یکپارچه شهری، پرهیز از سلطه تمایلات سیاسی و سلیقه ای، ظرفیت سازی و تقویت نهادهای محلی، شکل گیری رویکرد مثبت و تعاملی میان مدیریت شهری و دولت و کاهش تنش های میان مدیران بخش های مختلف نهاد مدیریت شهری، تعمیق و تقویت مشارکت شهروندی، تقویت مبانی دموکراتیک مدیریت شهری، فراهم کردن زمینه های اتکای هرچه بیشترسازمان های محلی و مدیریت شهری به منابع مستقل و پایدار، تقویت رابطه مردم و نظام تصمیم گیری و ارتقای اعتماد عمومی باید در دستور کار دولت و نهادهای تابعه آن و مدیران شهری قرار گیرند.

در سال حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی سالی که مقام معظم رهبری آن را" سال پیشرفت تحرک و ورزیدگی ملت ایران" خواندند و فرمودند" آمادگی ملت ایران بیشتر و حضور او موثر تر و سازندگی این ملت به دست خودشان و با همت باکفایت خودشان انشاا. . بهتر و امید بخش تر خواهد شد" این مجمع از ملت غیور و سلحشور ایران و به ویژه مردم حماسه آفرین شهر تهران می خواهد با توجه به بیان گوهر بار مقم معظم رهبری که فرمودند" حضور مردم حضور جهادی باشد با حماسه و با شور باید وارد شد با همت بلند و نگاه امیدوار باید وارد شد" باردیگر حماسه ای نو خلق و با شور و شعور انقلابی خود انتخاباتی در خور این مرز بوم برگزار نموده تا این حماسه خاری بر چشم دشمنان این نظام و ملت باشد و با رای مدبرانه و هوشمندانه خود افرادی شایسته و کار آمد را برگزیند تا در اعتلای شهری پویا، توسعه یافته و ارزشی در راستای پیشرفت و آبادانی و سربلندی هرچه بیشتر ایران اسلامی گامی موثر بردارند.

مجمع معتمدین محلات شهر تهران
۹/۲/۱۳۹۲