بیش از 900 مهاجر ایرانی در کمپ های استرالیا
عداد ایرانیان در کمپهای اداره مهاجرت داخل استرالیا 551 نفر است
551سفیر کانبرا در تهران در رابطه با نقش استرالیا در منطقه و بهویژه عراق میگوید که نیروهای امنیتی و نظامی ایران و استرالیا در تماس مستقیم هستند و این کشور بیش از نیم میلیون دلار را به برقراری ثبات در منطقه اختصاص داده است.
ایرانی در کمپهای مهاجرتی استرالیا و 377 ایرانی دیگر در مانوس و نائورو به سر میبرند
نماینده دولت استرالیا در تهران در پاسخ به اینکه چه تعداد ایرانی در کمپهای استرالیا و مانوس و نائورو اسکان داده شدهاند، گفت: تعداد ایرانیان در کمپهای اداره مهاجرت داخل استرالیا 551 نفر است و 377 ایرانی در کمپهای مراکز پروسه درخواست منطقهیی شامل 271 نفر در مانوس و 106 نفر هم در نائورو به سر میبرند.
او در مورد تعداد ایرانیهایی که در زندانهای داخل استرالیا به سر میبرند هم گفت که آمار یاد شده بر اساس ملیت در دسترس نیست.
بیگز همچنین در مورد روند بررسی درخواستهای پناهندگی به استرالیا تصریح کرد: درخواستهایی که از سوی پناهندگان در مراکز پروسه کردن درخواست در جزایر گینه نو و نائورو ارائه میشود باید روندی را طی کنند و پروسه این درخواستها مهم است؛ چراکه قاچاقچیان انسان همچنان بستههای پیشنهادی را به پناهجویان میفروختند و به آنها میگفتند که با پرداخت مبالغی میتوانند درخواست اقامت خود را در حالی که در کمپ هستند ارائه کرده و با درخواست آنها موافقت خواهد شد. برای متوقف شدن این روند، مرکز پروسه درخواست ایجاد شد و افرادی که سعی کنند از طریق غیرقانونی به استرالیا برسرند طبق قانون جدید در استرالیا اقامت داده نخواهد شد. بلکه این مراکز در گینه نو پیشنهاد اقامت آنها را بررسی میکنند و به پناهجویانی که درخواست اقامت آنها پذیرفته شود، پیشنهاد اقامت در جزیره گینه را میدهند.
بخش خصوصی استرالیا به دنبال شریکان ایرانی است
بیگز در مورد روابط مالی و بانکی بین ایران و استرالیا، گفت: خیلی جالب است که سرعت ابقاء روابط مالی کمی کند تر از حد انتظار بوده است، با این حال ما به عنوان دولت استرالیا قادر نیستیم به بخشهای خصوصی و بانکهای دولتی دستور بدهیم که چه رویکردی داشته باشند؛ ولی آنها ارزیابیهای خود را از اقتصاد موفق و روشن ایران همچنین بازار 80 میلیونی این کشور انجام داده و میدهند و مطمئن هستیم که موفق میشوند که در ایران شریکان مناسب خود را یافته و با آنها ارتباط برقرار کنند.
او ادامه داد: ایران و استرالیا و بخشهای خصوصی آنها در زمینههای هوانوردی، نفت و گاز، کشاورزی و توریسم تعاملات خود را با یکدیگر آغاز کردهاند و در سایر بخشها هم مشغول ارزیابی و پیدا کردن شریکان مناسب برای همکاری هستند. با بهبود روابط دولتها و گسترش سفرهای توریستی ایمن، مردم متوجه میشوند جدا از مسائلی مثل بیکاری و تورم در ایران که ممکن است در هر کشوری وجود داشته باشد دیدنیهای بسیاری وجود دارد.
این دیپلمات با سابقه با تاکید بر اینکه با کنار گذاشتن این مسائل تهران و کانبرا سعی میکنند راههای تعامل دو ملت را باز کنند، افزود: یکی از این راهها بازکردن کانالهای ارتباطات مالی است. هر شرکت استرالیایی خودش راهی را یافته تا بتواند طبق قراردادهایی که با ایران بسته است پول خود را منتقل کند، من تا الان از هیچ موسسه استرالیایی نشنیدهام که مانع یا مشکلی برای مسائل مالی یا انتقال پول به ایران داشته باشد؛ البته طبیعتا در شرایط کنونی با وجود مشکلاتی که کماکان وجود دارد این کارها راحت نیست ولی حرکت خوبی آغاز شده است و ادامه همکاریها را به دنبال خواهد داشت.
استرالیا از برقراری پرواز مستقیم به ایران استقبال میکند
این دیپلمات استرالیایی با اشاره به همکاریهای تهران و کانبر در زمینه هوانوردی، افزود: یکی از شرکتهای معتبر استرالیایی در زمینه هوانوردی، در کنفرانس هوانوردی که ماه پیش در تهران برگزار شد شرکت کرده و با طرف ایرانی توافقهایی داشتند. تعداد زیادی از خطوط هوایی خارجی به ایران برگشتند و خطوط هوایی ایران هم با هواپیماهای جدید فرصتهای تجاری جدیدی را در پسابرجام برای ایران به ارمغان خواهند آورد.
وی ادامه داد: استرالیا با ایران حدود 16 ساعت فاصله پروازی دارد و از برقراری پرواز مستقیم بین شهرهای مهم دو کشور استقبال میکند. علاوه براین همکاریهای ایران و استرالیا در مورد خدمات هوانوردی در جریان است. مسائلی مثل حقوق و قوانین هوانوردی وجود دارد که باید از سوی دو طرف تأیید شود. دقیقاً نمیتوانم پیشبینی کنم مذاکرات مربوط به برقراری پرواز مستقیم بین دو کشور چقدر طول میکشد ولی خطوط زیادی از منطقه خلیج فارس مانند هواپیماییهای امارات و قطر در حال حاضر از ایران به استرالیا پرواز میکنند و مشکلی در این زمینه وجود ندارد؛ ولی طبیعتاً داشتن یک خط پرواز مستقیم از تهران به استرالیا مورد استقبال است و ما منتظر نتیجه مذاکرات دوطرف هستیم.
صدور سالانه 13 هزار ویزا برای ایرانیان توسط دولت استرالیا
سفیر استرالیا در تهران با اعلام اینکه تعداد سفرها بین ایران و استرالیا بسیار بالا رفته است، افزود: بخش ویزای سفارت بعد از سفر هیات این کشور به ایران شاهد افزایش درخواست ویزا است و هیأتهای دو طرف خواهان سفر هستند. بر اساس تجربه من این بازدیدها مهم هستند؛ چون حال و هوای همکاریها را عوض میکنند و به دنبال آن بازدیدهایی از سوی مدیران ارشد دو کشور انجام میشود و دو دولت میتوانند از این طریق منافع دوجانبه و تعهدی که نسبت به تأمین منافع خود دارند را ایفا میکنند.
این دیپلمات استرالیا در رابطه با روابط کنسولی تهران و کانبرا این طور توضیح داد که هر ساله 13هزار ویزا صادر میشود و چند صد ویزای اقامت دائمی برای ایرانیان صادر میشود، سه مسوول صدور ویزای تمام وقت استرالیایی در بخش ویزا مشغول به فعالیت هستند و 16 کارمند محلی هم در بخش ویزا کار میکنند. سعی این افراد این است که خدمات ویزا را به نحو عالی به متقاضیان انجام دهند.
سفیر کانبرا در تهران در رابطه با موضوع تسهیل روادید بین دو کشور گفت: با توجه به اینکه در برخی موارد افراد ویزا میگیرند و پس از اتمام مهلت آن در استرالیا میمانند و موضوع به صورت غیرقانونی در میآید، طبیعتا این کنترلها انجام میشود و برداشتن روادید به این زودیها انجام نمیشود. این در تمام دنیا و بین همه کشورها مرسوم است. وقتی درخواست روادید انجام میشود کنترلهای بهداشتی و امنیتی انجام میشود؛ البته فعالیت سفارت ایران در کانبرا هم خیلی مهم است و فعالیت آنها هم به تعداد افرادی که از استرالیا به ایران سفر میکنند موثر است. به نظرم فعالیت هر دو طرف خوب است.
ارسال نظر