پارس؛
سه سناریویی که امکان دارد ورق به نفع ترامپ برگردد/ شبی طولانی برای کلینتون و گروه انتخاباتی اش
سیلور می گوید در آستانه انتخابات سال ٢٠١٢ طبق شاخص های او شانس پیروزی رومنی به نه درصد رسید و درصد رای دهندگان بلاتکلیف به دو درصد رسید. امروز سیلور می گوید طبق شاخص او شانس موفقیت ترامپ به سی و پنج درصد می رسد در زمانی که همچنان رای دهندگان بلاتکلیف به سیزده درصد می رسند.
پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا که قرار است فردا برگزار شود دو نامزد اصلی دمکرات هیلاری کلینتون و جمهوری خواه دونالد ترامپ به خط پایان رسیده اند هر چه می دانستند برای به شکشت کشاندن رقیب خود بر زبان آوردند. این دو نامزد ریاست جمهوری یک سال سخت از رویارویی ها را در مناظرات در درجه نخست علیه رقبای حزبی خود و دوم با یکدیگر پشت سر گذاشته و برنامه های خود را در همایش های انتخاباتی پرازدحام و در برابر رسانه ها، تبلیغات انتخاباتی خود را پیش بردند. هم کلینتون و هم ترامپ وعده هایی درباره زمامداری دادند و انتقادهای گزنده ای به یکدیگر وارد کردند که به حد اهانت رسید.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «پارس»، الرای نوشت: در طول یک سال مبارزات انتخاباتی، ترامپ هرگز در نظر سنجی ها از لحاظ محبوبیت از کلینتون پیش نیفتاد. کلینتون پیش افتادن خود را از زمان اعلام نامزدی تا امروز حفظ کرده است با وجود این که برتری کلینتون میان سه الی هفت درصد در نظر سنجی ها در نوسان بود اما امروز برتری وی سه درصد است. همچنین کلینتون در نظر سنجی ها در سطح کشور برتری خود را در ایالت هایی حفظ کرد که معروف است آراءشان در نوسان است با وجود این نه تنها ترامپ در کاهش فاصله در بسیاری از این ایالت ها موفقیت بدست آورد بلکه محبوبیتش به سطحی رسید که کارشناسان اعتقاد دارند این باعث می شود ضربه واردن کردن به کلینتون و محقق ساختن غافلگیری دردسترس وی باشد.
بیشتر کارشناسان نظر سنجی مانند نایت کوهن در روزنامه "نیویورک تایمز" و ناتالی جکسون در سایت "هافینگتون پست" پیش بینی می کنند کلینتون پیروزی آسان و قطعی بر ترامپ داشته باشد. اما نایت سیلور کارشناسی که پیروزی باراک اوباما را بر رقیب جمهوری خواه او میت رومنی در سال ٢٠١٢ پیش بینی کرده بود و پیش بینی های او در انتخابات درباره تمام کرسی ها کنگره و ایالت های باقی مانده درست از آب درآمده است بر تردید خود در مورد احتمال پیروزی آسان کلینتون پایبند است.
سیلور می گوید در آستانه انتخابات سال ٢٠١٢ طبق شاخص های او شانس پیروزی رومنی به نه درصد رسید و درصد رای دهندگان بلاتکلیف به دو درصد رسید. امروز سیلور می گوید طبق شاخص او شانس موفقیت ترامپ به سی و پنج درصد می رسد در زمانی که همچنان رای دهندگان بلاتکلیف به سیزده درصد می رسند.
سیلور می گوید این همان مسئله ای است که برای دمکرات ها نگران کننده است و به کمپین ترامپ روزنه امیدی درباره احتمال محقق ساختن پیروزی غافلگیرکننده را می دهد. اما خود سیلور میانگین فاصله میان هیلاری و ترامپ را همچنان سه درصد ثابت در طول هفته گذشته می داند و این اشاره دارد که ترامپ کم کردن فاصله را متوقف کرده و به نهایت خود رسیده است. همچنین سیلور می گوید کاهش فاصله در نظر سنجی ها شاهد هیچ کاهشی در محبوبیت کیلینتون نبوده و بلکه شاهد افزایش محبوبیت ترامپ بوده است و احتمالا علت این افزایش بازگشت جمهوری خواهان به پایبندی به نامزد حزب خود با وجود رسوایی های مکرر او است.
اما آخرین رسوایی های ترامپ در دو روز پیش از انتخابات افشای حق انتشار خاطرات یک مانکن آمریکایی است که نشریه "پلی بوی" آن را خریداری کرده است و موضوع آن داشتن رابطه جنسی ترامپ با این مانکن بوده است. با اینکه نشریه پلی بوی پول مربوط به خاطرات مکتوب این مانکن را پرداخته است اما از انتشار آن خودداری کرده است. رسوایی دوم مربوط به همسر کنونی ترامپ ملانی یعنی همسر سوم او است گزارش ها حاکی است که همسر ترامپ که در صورت پیروزی وی در انتخابات بانوی اول آمریکا خواهد شد از شهرونداان اسلوونی است که با وجود داشتن روادید گردشگری مدتی به عنوان مانکن در آمریکا کار کرده است پیش از این که اجازه کار یا اقامت دائم دریافت کند و این مسئله بر خلاف قانون است.
اما رسوایی های پی در پی به نظر نمی رسد بر جریان روند انتخابات تاثیر گذار باشد به ویژه این که درباره نامزدی مانند ترامپ که تاکنون اظهارات مالیاتی خود را بیان نکرده است و این در میان نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در طول چهل سال گذشته سابقه نداشته است.
در طرف دمکرات ها به نظر می رسد سه سناریوهای نگران کننده برای آنان وجود دارد: این که آمریکایی های آفریقایی تبار مانند سال ٢٠٠٨ و ٢٠١٢ رای ندهند یا سفید پوست هایی که دارای مدارک دانشگاهی نیستند و حامی ترامپ می باشند به رای دادن گسترده روی آورند یا این که سفید پوست های دارای مدارک دانشگاهی کسانی که ترامپ را تایید نمی کنند به رای دادن روی آورند و این امر به این مطلب اشاره دارد که آنان تصمیم گرفتند از باقی ماندن در خارج از روند انتخاباتی چشم پوشی کنند و نامزد حزب جمهوری خواه خود را برگزینند.
به اعتقاد کارشناسان امکان دارد کلینتون پیروز شود در صورتی که یکی از این دو سناریوها اتفاق افتد اما اتفاق افتادن تمام این ها احتمالا خبر از این مسئله می دهد که فردا شب، شبی طولانی برای کلینتون و گروه گرداننده برنامه مبارزات انتخاباتی او خواهد بود.
از سوی دیگر ستاد مبارزه انتخاباتی ترامپ در روزهای گذشته به روش هایی برای منصرف کردن حامیان کلینتون از رای دادن یا پراکنده کردن رای آنان متوسل شده اس که دمکرات ها این روش ها را "کثیف" توصیف کرده اند. در این راستا کمپین ترامپ افراد مسلح جمهوری خواه را به مراقبت کردن از صندوق های رای گیری برای اطمینان یافتن از نبود هرگونه تقلبی در صندق یا دستکاری فراخواند. حضور افراد مسلح سفید پوست در پیرامون مراکز رای گیری به نوبه خود نگرانی اقلیت ها را برمی انگیزد و آنان را به نداشتن تمایل به رای دادن سوق می دهد.
همچنین تیم ترامپ هجوم های تبلیغاتی را آغاز کردند که گویی تبلیغی برای کیلینتون است که تصویر وی را دارد و دعوت به رای گیری زود هنگام از طریق پیامک های تلفن همراه می کند. نیازی به گفتن نیست که این نوع رای گیری نه در آمریکا و نه هیچ کشوری در جهان اعتبار ندارد اما ستاد انتخاباتی ترامپ امید دارند به وسیله آن رای های دمکرات ها را پراکنده کنند.
اما نگرانی ها دمکرات ها به نظر می رسد در برابر سرخوردگی جمهوری خواهان کم است کسانی که می دانند شانس موفقیت ترامپ اندک است و در سه سناریو خلاصه می شود: یا این که ترامپ در ایالت پنسیلوانیا بر کلینتون پیروز شود تا ٢٧٠ رای الکترال مورد نیاز در "کالج انتخاباتی" را کسب کند یا بر ایالت های کوچک حامی کلینتون مانند آیوا، نوادا،مین و نیوهمپشایر چیره شود که بدین ترتیب به شماره ٢٧٠ برسد یا غافلگیری را در کسب ایالت های بزرگ تر حامی دمکرات ها مانند میشیگان و ویسکانسین رقم زند.
با وجود این که نظر سنجی ها نزدیکی میان نامزدهای میشیگان و ویسکانسین را نشان می دهند اما نظر سنجی های عمومی یک هفته عقب هستند در حالی که نظر سنجی های ویژه ای که کمپین ها انجام می دهند رای ها را در طول بیست و چهار ساعت رصد می کنند . از این رو کارشناسان اعتقاد دارند عدم تمایل ستاد انتخاباتی کلینتون که غرق در پول است برای هزینه کردن در تبلیغات انتخاباتی در این دو ایالت مسئله ای است که حاکی از این است که ستاد مبارزه انتخاباتی دمکرات ها برتری خود را در این دو ایالت متوجه شده است و بنابراین تصمیم گرفته تلاش خود را در نیروی خود را در ایالت های دیگر به کار گیرد.
در پایان به نظر می رسد نبرد شمار دمکرات ها و جمهوری خواهان در مجلس سنا مساوی شود گرچه به گفته سیلور پیش از این به میزان ٧٥ درصد به نفع دمکرات ها متمایل بود. کارشناسان اعتقاد دارند نتیجه بهبود وضعیت جمهوری خواهان در رقابت نامزدهای این حزب برای راه یافتن به سنای آمریکا ، دور شدن آنان از ترامپ است کسی که وی را شکست خورده به حساب می آوردند و تمرکز و توان خود را روی تلاش در نبردهای کوچک تر است که در آن ها امکان پیروزی دارند.
ارسال نظر