پارس؛
چرا کلینتون دست از هما عابدین بر نمی دارد
هما عابدین، دستیار کلینتون، این روز ها به عاملی دردسر ساز برای وی تبدیل شده است. اما هیلاری کلینتون تا کنون به او وفادار مانده و دست از حمایت او برنداشته است. بخشی از علت این وضعیت سرسختی باور نکردنی کلینتون درباره مسائل سازمانی و مسائل مربوط به کارمندان است. جنجال ایمیل ها شاهدی بر این مدعا است.
پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- بخشی از علت این وضعیت سرسختی باور نکردنی کلینتون درباره مسائل سازمانی و مسائل مربوط به کارمندان است. جنجال ایمیل ها شاهدی بر این مدعا است.
کریستین ساینس مانیتور در این زمینه می نویسد: در سال های اخیر هیچ دستیاری به اندازه هما عابدین برای هیلاری کلینتون تلاش نکرده است. خانم عابدین به صورت رسمی نایب رئیس سازمان سیاسی کلینتون در سال ٢٠١٦ و به صورت غیر رسمی زنی است که باید دید ( یکی از نزدیکان با نفوذ که مسؤولیت دادن مجوز ملاقات با هیلاری کلینتون را بر عهده دارد، مشاوره می دهد و در جریان رقابت های انتخاباتی، خواسته های کلینتون را منتشر می کند ).
وی اکنون به موضوع اصلی تازه ترین جنجال ها در رقابت های عجیب این دوره از انتخابات ریاست جمهوری تبدیل شده است؛ اتفاقی که وفاداری دیرینه کلینتون را به عابدین محک می زند. " اداره آگاهی دولت فدرال " از هزاران ایمیل موجود در لپ تاپ مشترک او و همسر سابقش، آنتونی وینر، برای تحقیقات خود استفاده می کرد و اکنون این لب تاپ برای بررسی اطلاعات محرمانه احتمالی زیر و رو می شود.
معمولاً وفاداری در سیاست همواره یک جهت دارد: از پایین به بالا. رابطه کلینتون و عابدین از نظر وفاداری هر دوی آنها به یکدیگر سال ها است که رابطه ای خلاف سنت رایج است. این دستیار به شدت از رئیس خود دفاع می کند و رئیس نیز در مقابل با دستیارش شبیه دختر خود رفتار می کند.
اما شاید جنجال این بار شدت بیشتری داشته باشد. اگر کلینتون بتواند در انتخابات بماند و پیروز شود، شاید عابدین در کاخ سفید منصبی عالی نگیرد ( با وجود این که او پیش از این یکی از گزینه های حتمی برای چنین سمت هایی بوده است ).
راس بیکر، متخصص علوم سیاسی در " دانشگاه راتگرز " با اشاره به " احساسی نبودن " سیاست، گفت: « به نظر من کار کردن در کاخ سفید، به جز کاری غیر رسمی بدون مسؤولیت مستقیم، برای او دشوار خواهد بود. »
دستیاران اغلب افرادی غیر ضروری به شمار می روند و در صورت بروز کوچکترین مشکلی کنار گذاشته می شوند. بنابراین چرا کلینتون در جنجال های گذشته، همچون مورد مربوط به رابطه عابدین با شرکت مشاوره ای بین المللی در زمانی که هنوز کارمند وزارت امور خارجه بود، کنار وی ماند؟
بخشی از علت این وضعیت سرسختی باور نکردنی کلینتون درباره مسائل سازمانی و مسائل مربوط به کارمندان است. جنجال ایمیل ها شاهدی بر این مدعا است. ایمیل های ستادی که از سوی " ویکی لیکس " منتشر شد، نشان دهنده بهت و حیرت دستیاران از این است که کلینتون قبول ندارد که سرور خصوصی بد به نظر می رسد.
کلینتون به کسانی نیز که در سال های پر حادثه ای که مشغول کارهای سیاسی بوده اند، کنار او مانده اند، وفادار است. او بیش از همه به عابدینی وفادار است که کلینتون شاهد پیشرفت او از دستیاری جوان تا بازیگری در سطوح عالی در مقابل چشمان وی بوده است.
عابدین از ابتدا به عنوان دانشجوی کارآموز در دفتر هیلاری کلینتون در سال ١٩٩٦ میلادی کار خود را شروع کرد و یک به یک مراتب دنیای کلینتون را طی کرد. او اکنون یکی از مشاوران ارشد شرکت های کلینتون است. نگاهی به ایمیل های جان پودستا، رئیس ستاد کلینتون که " ویکی لیکس " ( پس از آن که احتمالاً از سوی هکر های دولت روسیه به سرقت رفته بود ) آنها را منتشر کرد، به سادگی ماهیت و میزان نفوذ عابدین را نشان می دهد.
وقتی سخنرانی های بیل کلینتون، رئیس جمهور سابق، در نزدیکی فعالیت های انتخاباتی همسرش برنامه ریزی شد، اعلامیه ها داشت مشکل ساز می شد و این عابدین بود که مشکل را با همه دست اندر کاران در میان گذاشت و پیشنهاد کرد برای برنامه ریزی مجدد تلاش کنند.
زمانی که " اچ آر سی" ( سرواژه ای که عابدین در مکاتبات خود برای اشاره به خانم کلینتون استفاده می کند ) برگزاری نشست های سیاسی حساس با رقبای احتمالی خود، یعنی جو بایدن، معاون رئیس جمهور و دوال پاتریک، فرماندار سابق ماساچوست، را بررسی می کرد، عابدین احساسات کلینتون را درباره زمان بندی به سایر کارمندان دفتر کلینتون منتقل کرد.
وقتی کارمندان ارشد کارگاهی را درباره سلسله مطالبی در توییتر که باید به نام کلینتون برای روز " مارتین لوتر کینگ " منتشر شود، برگزار می کنند، این عابدین است که بحث و گفتگو ها را هدایت می کند.
چه موضوع بحث چگونگی رسیدگی به درخواست ملاقات بیل دو بلاسیو، شهردار نیویورک، باشد، چه پیش نویس پاسخ به نامه رالف نادر، یا هشدار درباره اطلاعات به بیرون درز کرده نظر سنجی " سی ان ان "، عابدین محور مجموعه ایمیل ها است.
این محوریت است که اکنون او را در موقعیتی دشوار قرار داده است. هزاران ایمیل درباره کار او در رایانه مشترک وی و وینر افشا شده است که برای بررسی اتهام تبادل پیام های جنسی با دختری ١٥ ساله در دست مأموران " اداره آگاهی فدرال " بوده است.
بر اساس گزارش، عابدین گفته است که نمی داند ایمیل ها چگونه در آنجا قرار گرفته است. با توجه به شمار زیاد، ممکن است آنها اصل ایمیل ها روی لب تاپ موجود نباشند و در حافظه ابر(کلاود-(Cloud اطلاعاتی قرار داشته باشند که زمانی میان این زوج مشترک بوده است. برای " اف بی آی " موضوع این است که آیا هر یک از این ایمیل ها حاوی اطلاعات طبقه بندی شده است، یا خیر، و آیا به طور عمدی در تحقیقات پیشین پنهان نگه داشته شده اند.
ممکن است این ارتباطات به صورت رونوشت ذخیره شده باشند؛ در غیر این صورت مشکلی ندارد. ممکن است مشکلاتی برای کلینتون در یکی از این پیام ها وجود داشته باشد. اما صرف وجود آنها در این برهه از زمان بزرگترین دردسر ستاد انتخاباتی کلینتون است. مطرح شدن این موضوع به ستاد ترامپ انرژی داده است، مخالفان در امتناع " اف بی آی " از توضیحات بیشتر، می توانند با اندک هراسی از تناقض، درباره بدترین تفاسیر ممکن از داده ها گمانه زنی کنند.
ترامپ روز دوشنبه در جریان سفر های انتخاباتی خود گفت: « ممنون هما. موفق باشی هما. »
آینده ای مبهم.
عابدین، که زمانی یکی از اعضای ثابت در برنامه های حضور کلینتون در ملأ عام بود، اکنون در این برنامه ها حضور فیزیکی ندارد. او برای فراموش شدن اتفاقات اخیر، به طور موقت به صورت رسمی کنار رفته و ظرف چند روز آینده سفر های خود را از سر خواهد گرفت. با توجه به این که فقط چند روز به انتخابات مانده است، این احتمال وجود ندارد که او در چند روز آینده فقط به علت اعتراف به اشتباه یا ضعف کنار برود یا اخراج شود .
عابدین پیش از این نیز با برخی جنجال ها روبرو شده بود. بسیاری از انتقاداتی که در گذشته متوجه او بود، متوجه مذهب و ریشه اسلامی او است. در سال ٢٠١٢ میلادی، مایکل بچمن، نماینده جمهوری خواه نوشت بازرس کل وزارت امور خارجه عابدین را به داشتن روابط " مبهم " با " اخوان المسلمین " متهم کرد.
صفحه سردبیری " واشنگتن پست " این اتفاق را " رسوایی " خوانده است؛ ادعایی « بی اساس و کژپندارانه ».
اما در موردی موثق تر، جمهوری خواهان ( و برخی از دمکرات ها ) ساز و کاری را زیر سؤال برده اند که بر اساس آن عابدین همزمان در وزارت امور خارجه [ آمریکا ] و در " تنئو "، یک شرکت مشاوره بین المللی، کار می کرد.
بر اساس یکی از استثناء های ویژه دولت این اشتغال در دو جا مجاز بود. اما یکی از بنیانگذاران " تنئو " داف باند است که وی از کارمندان اسبق رئیس جمهور کلینتون بوده است که برای نشست های دولت و دیگر کمک های خیرخواهانه " بنیاد کلینتون " تلاش می کرد. این موضوع موجب مطرح شدن این اتهامات می شود که عابدین ممکن است در کسب و کار " pay for play" دست داشته باشد.
کلینتون را دستیارش به اینجا رسانده است. در گذشته به نظر می رسید عابدین گزینه ای حتمی برای رئیس کارکنان کاخ سفید یا یکی از سمت های عالی در صورت پیروزی کلینتون در انتخابات باشد ( که در وقوع این اتفاق خود جای تردید است ). آیا این پیش فرض هنوز به قوت خود باقی است؟ نتیجه نهایی بررسی جدید ایمیل ها به احتمال زیاد پاسخ این پرسش ها را در خود نهفته دارد. این امکان به طور کامل وجود دارد که او دردسری است که می تواند تلاش های کلینتون را برای گرفتن هر نوع دستور کاری از طریق کنگره پیچیده تر کند.
پروفسور بیکر گفت: « با توجه تردید بخش قابل توجهی از رأی دهندگان درباره هیلاری کلینتون، چرا بهانه بیشتری به آنها [ برای تنفر از وی ] بدهیم؟ »
ارسال نظر