نائب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی معتقد است که " تمام آسمان جمهوری اسلامی ایران به صورت یکپارچه و فراگیر تحت پوشش پدافند هوایی است".
کشف، شناسایی، رهگیری و انهدام از مؤلفههای اصلی پدافند هوایی هستند که هر کدام از این مراحل عملیاتی مختصات ویژه خود را دارند و عملکرد صحیح سامانههای پدافندی در هر یک از مراحل مذکور میتواند نتیجه مطلوبی را برای کل مجموعه شبکه پدافندی در طول اجرای فرآیند به ارمغان بیاورد.
جمهوری اسلامی ایران با داشتن سامانه های اس 200، حرز نهم، رعد، مرصاد، سام و صیاد در کنار سامانه های اس 300 و همچنین باور 373، به اذعان تمامی صاحبنظران به لحاظ نفوذناپذیری در عرصه هوا و فضا دست برتر را در منطقه غرب آسیا در اختیار دارد.
غرب و آمریکا در خصوص سامانه های پدافندی ایران چه می گویند؟
رونمایی و همچنین نمایش سامانه های پدافندی جمهوری اسلامی ایران در مراسم های مختلف از جمله رژه نیروهای مسلح، سبب شده تا کارشتاسان نظامی سایر کشورهای منطقه و حتی جهان نیز، به ارزیابی قدرت پدافندی ایران بپردازند؛ آنها گاهی در تحلیل های خود از این صحبت می کنند که نمایش سامانه های پدافندی ایران، صرفا یک شوی تبلیغاتی و عملیات روانی برای ناامید کردن دشمنان این کشور است.
غرب و آمریکا در ارائه تحلیل ها و گزارش های خود در خصوص فعالیتهای پدافندی جمهوری اسلامی ایران، در کنار اذعان به قدرت ایران در عرصه، بر این نکته که "تخصص و مهارت بکارگیری این سیستمها و سامانه ها در ایران وجود ندارد"، سعی دارند تردید ایجاد کنند.
تمام آسمان ایران به صورت یکپارچه تحت پوشش پدافند هوایی است
نائب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی معتقد است که " تمام آسمان جمهوری اسلامی ایران به صورت یکپارچه و فراگیر تحت پوشش پدافند هوایی است".
تهاجم پدافند هوایی ایران به ورود هرگونه شی خارجی به داخل کشور
"ابوالفضل حسن بیگی" مشاور عالی رئیس سابق ستاد فرماندهی کل نیروهای مسلح، نماینده دوره های سوم و چهارم مجلس و همچنین نائب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دهم، در گفتوگو با خبرنگار
گروه سیاسی خبرگزاری میزان، در خصوص مسائلی چون دامنه پوشش دهی و قدرت سامانه های پدافندی و همچنین استقرار این سامانه ها در اطراف مراکز حساس کشور، توضیحاتی را ارائه داد.
وی با بیان اینکه " تمام آسمان جمهوری اسلامی ایران به صورت یکپارچه و فراگیر تحت پوشش پدافند هوایی قرار دارد" می گوید: "در صورت ورود هرگونه شی خارجی از هر نقطه ای به داخل کشور، تهاجم پدافند هوایی جمهوری اسلامی ایران را شاهد خواهیم بود".
هیچ شی خارجی از دید پدافند هوایی ما پنهان نیست
وی با بیان اینکه "هیچ شی خارجی از دید پدافند هوایی ما پنهان نیست" ادامه می دهد: "پدافند هوایی جمهوری اسلامی ایران هم به مانند سایر کشورهایی که از لحاظ نظامی و تجهیزاتی در رده های بالا هستند، سه سطح کوتاهبرد، میانبرد و بلندبرد را پوشش می دهد؛
سیستم پدافندی بلندبرد ما برای تهاجم به موشک های قاره پیما و یا هواپیماهایی است که قصد دارند از فضا و مناطق بسیار بالا وارد سرزمین ما شوند؛ سیستم پدافند میانبرد ما برای مقابله با هواپیماها و موشک هایی است که در سطح پایین و یا میانه حرکت می کنند؛
سیستم پدافند کوتاه برد ما نیز برای مواجهه با حملات در سطح پایین مثل شیارهای دره مانند و یا فواصل میان دو کوه است".
حسن بیگی در ادامه می افزاید:"اگر هر شی خارجی بدون اجازه وارد مرزهای هوایی جمهوری اسلامی ایران شود بدون درنگ مورد هدف قرار می گیرد".
سیستمهای پدافندی کوتاهبرد و میانبرد ما در اطراف مراکز هسته ای مستقر شده اند
این کارشناس ارشد امنیت ملی کشورمان در پاسخ به این سوال که آیا سیستم های پدافندی موجود در اطراف نقاط حساس و با اهمیت مثل مراکز هسته ای بکارگیری می شوند یا اینکه به صورت کلی در اطراف و اکناف کشور فعالسازی می شوند، می گوید: "طبیعتا در اطراف هر نقطه حساس و حیاتی کشور همانند مراکز هسته ای، پدافند به شکل وسیع تری وجود دارد و مستقر شده است که البته این پدافندها، پدافندهای میان برد و کوتاه برد هستند؛ ما از پدافندهای بلندبرد در هر نقطه ای از کشور می توانیم استفاده کنیم".
فاصلههای 60 کیلومتری مرزهای ایران هم تحت پوشش پدافندی قرار دارند
مشاور عالی رئیس سابق ستاد فرماندهی کل نیروهای مسلح همچنین در پاسخ به این سوال که سیستم پدافندی ایران، مرزهای خارج از سرزمین ما را پوشش می دهد یا خیر، می گوید: "در هیچ نقطه ای از هوا و فضای جمهوری اسلامی حتی به فاصله 60 کیلومتری از مرزهای بین المللی ما نقطه کوری وجود ندارد و همه فضاها در زیر چتر دفاعی سامانه پدافندی نیروهای مسلح ما قرار دارند".
ارسال نظر