دبیر حزب اعتماد ملی استان تهران در گفتگو با پارس:
شیوههای قیم مآبانه برای خاموش کردن اصلاح طلبان معترض/ ادامه تعامل حزب اعتماد ملی با شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان تا حصول نتیجه
ادعای برخی اصلاحطلبان مبنی بر سهم خواهی بعضی از احزاب را که به روشهای ظاهراً دموکراتیک ولی با شیوههای قیم مآبانه و خودمحورانه سعی در تمامیتخواهی دارند، برای خاموش کردن اعتراض احزابی که اصالت را به کار حزبی میدهند، ارزیابی میکنم.
پایگاه خبری تحلیلی «پارس» - «قربانعلی قائمی» دبیر حزب اعتماد ملی استان تهران در گفتگویی اختصاصی با «پارس» در واکاوی روند تصمیم¬گیری جریان اصلاحات پیرامون انتخابات و انتقادات به شورای عالی سیاست گذاری اصلاحات گفت:
پارس: پس از اعلام نظر برخی از احزاب مبنی بر تغییر روند تصمیمگیری جریان اصلاحات پیرامون انتخابات و انتقادات به شورای عالی سیاستگذاری انتخاباتی اصلاحطلبان، برخی اصلاحطلبان مدعی شدند که این احزاب سهم خواهی میکنند، آیا چنین مسئلهای درست است؟
تردیدی در اینکه درست نیست ندارم؛ ولی باید از کسانی هم که چنین ادعایی را مطرح کردهاند، سؤال کرد تا مستندات خود را برای سهم خواهی این احزاب ارائه کنند. البته چنین سخنانی را از سوی افرادی که به روشهای ظاهراً دموکراتیک ولی با شیوههای قیم مآبانه و خودمحورانه سعی در تمامیتخواهی دارند، برای خاموش کردن اعتراض احزابی که اصالت را به کار حزبی میدهند، ارزیابی میکنم.
پارس: به نظر میرسد این افراد زمانی باید به شورای عالی سیاستگذاری ایراد وارد سازند که پایگاه اجتماعی داشته باشند؛ خانم آذر منصوری روسای این احزاب را «رئیس قبیله» خوانده و هفتهنامه کارگزارانی صدا این احزاب را چندنفره دانسته است. آیا پایگاه اجتماعی و تعداد احزاب برای تغییر روند سیاستگذاری اصلاحات مهم است؟
اگر افرادی به نمایندگی از یک حزب و تشکل صحبت کنند و دارای شناسنامه و پایگاه مشخصی باشند، موضعگیری آنها قابلیت پاسخگویی دارد؛ والا اینگونه اظهارنظرها یک امر کاملاً شخصی خواهد بود، امثال خانم منصوریها از چه جایگاه قانونی و حزبی چنین مطلبی را بیان میکنند؟
وی درحالیکه نمایندگی هیچ حزبی را ندارند، چگونه احزاب شناسنامهدار را که در چارچوب قانون احزاب فعالیت میکنند، مورد خطاب قرار میدهد و آنها را فاقد پایگاه و روسای این احزاب را «رئیس قبیله» میخواند؟
به نظر میرسد این موضوع توهین به کسانی است که در این کشور به دنبال کار حزبی هستند و مطالبات خود را از مجاری قانونی پیگیری میکنند. اینگونه افراد در جایگاهی نیستند که احزاب را مورد سؤال قرار دهند.
به قطع و یقین پایگاه اجتماعی احزاب در تصمیمگیریها اهمیت دارد. احزابی که صرفاً یک عنوان هستند با احزاب فراگیری که دارای پایگاه اجتماعی میباشند، فعالیت کشوری دارند و هزینه زیادی را در زمینه فعالیت جمعی پرداخته¬اند و دستاوردهای مشخص در کارکردهایی حزبی دارند، در وضعیت یکسانی قرار ندارند. تعداد انگشتشماری از احزاب هستند که فقط یک شماره ثبت هستند، حتی منحل شدهاند و بهطور طبیعی نمیتوانند آرای یکسانی با احزاب فعال و فراگیر همچون حزب اعتماد ملی داشته باشند.
باید در قالب شیوهنامه، ضوابط مشخص و مکانیسم موردقبول اکثریت تدوین گردد، جایگاه و وزن این احزاب در معادلات سیاسی مشخص شود و بر آن اساس، تصمیمگیریهای درون جبههای گرفته شود تا اقبال اصلاحطلبان را در پی داشته باشد.
پارس: حزب اعتماد ملی در شرایط فعلی چه تصمیمی برای حضور در شورای عالی سیاستگذاری اصلاحات دارد؟ آیا این وضعیت را قبول دارد؟
این حزب همچنان به تعامل خود با شورای عالی سیاستگذاری انتخاباتی اصلاحطلبان ادامه میدهد و هرگونه تصمیم دیگر منوط به سیاستهایی است که شورای مرکزی و قائممقام محترم حزب اعتماد ملی اتخاذ خواهند کرد.
پارس: نحوه چینش لیست اصلاحطلبان در شورای شهر تهران به چه صورت است؟ آیا آقای محسن رهامی مسئول پیگیری هستند یا آقای محمدعلی نجفی؟
این سؤال مربوط به شورای عالی سیاستگذاری انتخابات است. بااینحال طیف اصلاحطلب و کسانی که در این جهت حرکت میکنند، تلاشهایی را برای رسیدن به لیست واحد انجام میدهند تا اسامی مندرج در لیست خود را در شورای شهر تهران به خیابان بهشت بفرستند. امید میرود هرکدام از این آقایان که باشند، نسبت به نقاط قوت و ضعف لیست موردحمایت اصلاحطلبان در مجلس شورای اسلامی، توجه داشته باشند بهطوریکه لیست واحد شوراها از مقبولیت و حمایت حداکثری طیف اصلاحطلبان برخوردار گردد.
ارسال نظر